Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Szansa30

Beta czy jest jeszcze szansa?

Polecane posty

Gość Szansa30

Witam, Proszę poradzcie czy mam jeszcze szanse na ciaze. Cykle mam 29 dniowe. Owulacja w 13,14 dniu cyklu. Dzis jest 27 dzień cyklu. Beta wyszła ujemna. Ale wyczytalam ze beta rośnie dopiero 48godzin po implantacji, a implantacja jest po 6-12 dniach od zapłodnienia. Czyli możliwe ze w niedziele lub wczoraj był ten 12 dzień od zapłodnienia. Możliwe ze dzis jeszcze beta jest ujemna? Tak bardzo chciałabym byc w ciazy. Czuje ze coś z moim organizmem sie zmieniło. Nigdy wczesniej nie miałam objawów od owulacji do @, żadnych bolacych piersi, brzucha, czasami w dzień @brzuch ale bardzo delikatnie. od jakiegoś tygodnia pobolewa mnie podbrzusze ale inaczej niż na @, piersi tez są jakies inne, niby nie bolą jakoś strasznie w dotyku ale jakoś tak "pieczą" Miał ktoś tak ze beta z krwi wyszła dopiero praktycznie w okolicach spodziewanej @?

Gość To nie to
Przez całe zycie nie będziesz miała jednakowych cykli, raz ma się takie objawy raz takie. Gdyby objawy, które opisujesz miały być wywołane ciążą to beta byłaby pozytywna, bo to własnie hormony ciążowe dają ciążowe objawy...i to raczej dopiero po terminie spodizewanej miesiączki.

Gość hmmmmlll
jakaś teoretyczna szansa jest, ale na swoim przykładzie powiem Ci, że ja mając właśnie jakieś tam objawy ciąży zrobiłam (pierwszy raz w życiu) test przed terminem okresu, nie z porannego moczu - bo właśnie doszłam do wniosku, że jeżeli to faktycznie są objawy ciąży to i efekt na teście będzie. No i pokazały się 2 kreski. Także czasem zbyt duża chęć zajścia w ciąże płata nam figle i mamy różne objawy ciąży, choć samej ciąży nie ma. Dodam jeszcze, że w pierwszej ciąży nie miałam żadnych szczególnych objawów (typowo jak na okres) i test zrobiłam dopiero tydzień po terminie. Powodzenia życzę :)

Gość niuniEtka
kochana ja jestem w identycznej sytuacji tez robilam bete w 12 dniu po spodziewanym zaplodneiniu bo miala monitoring i podany lek na pekniecie pecherzyka i wynik mi wyszdl negatywny a teraz czekam na okres bo tylko tyle mi poozstalo :( narazie go nie mam i mam nadzieje ze bete zrobilam za wczesnie

Gość Daj znać czy dostaniesz
@ bo ciekawa jestem. Trzymam kciuki zeby nie przyszła :)

Gość niuniEtka
dam znać chociaz mało mam nadziej to chyba niemozliwe ze po 12 dniach od zaplodnienia beta wyszla negatywna .. ciazy chyba nie ma niewiem naprawde myslalam ze sie udalo... pecherzyk byl idelany2,0 ovitrelle na pekniecie i klucia w brzuchu myslalam ze sie uda wszystko .. a dziwne bo 10 dni po zaplodnieniu mialam bete0,8 pomyslalam ze zaczyna rosnąc i sie cieszylam a w 12 dniu niestety o,1 czy mozliwe ze ovitrelle byla we krwi czy ona raczej tylko w moczu fałszuje wynik ??

Gość Daj znać czy dostaniesz
Szczerze mówiąc to nie mam pojęcia.. Moze są osoby które są bardziej obeznane.. Ja niestety dostałam @ wiec u mnie beta sie nie mylila. Ale juz końcówka także niedługo starania od nowa :)

Gość berz nznaczenie gdzie
Substancja czynna preparatu Ovitrelle, choriogonadotropina alfa, stanowi kopię naturalnego hormonuludzkiego gonadotropiny kosmówkowej (hCG), stąd "pozytywne" testy z krwi i mocvzu przez kilka dni od jej przyjęcia.

Gość niuniEtka
no tak a czy w 10 dniu od podania ovitrelle wciaz jest we krwi ?? bo robilam badanie krwi i mialam 0,7 a dwa dni poniej 0,1 wiem ze to brak ciazy bo w moim laolatorium od 1 jest ciaza ale zastanawiam sie dlatego taki skok i nagly spadek .. ach a tu wciaz brak @. jak mam nie byc to chcialabym juz miec@ by sprobowac tą inseminacje i juz a nie czekac .... a ostatni okres mialam 27 marca choc ja mam dlugie cykle bo 35 dniowe

Tak ovitrelle utrzymuje sie do ok 10 dni. Ale jeżeli rzeczywiście masz owulację potwierdzoną 13-14 dc a cykle 35-dniowe, to to nie jes prawidłowe! Prawidłowa faza lutealna wynosi od 10 do 16 dni. Tak małą różżnicą wyniku beta hcg się zajuj, bo to może być w granicach błędu labolatoryjnego.

Przepraszam - nie doczytałam! To autorka ma owu w 13/14 dc.

Gość niuniEtka
no ja owu mialam w 19 dniu cyklu i w tzn w 19 dniu mialam pecherzyk 2,0 i podany w tym dniu ovitrelle a peka po leku po 36 godzinach wiec owu byla w 20 dniu cyklu a zaplodnienie tak w 21 albo 22 dniu cyklu

Gość gość
Witam serdecznie. Oczywiście nie wytrzymalam i zrobilam bede w 23dc. owu byla 13/14 dc. Progesteron 37,15 nmol/l biore 2x2 luteine dopochwowo. Beta oczywiscie ujemna niestety. Nie ma juz nadziei.. ;(