Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

misscherie

40 dzień cyklu, test negatywny

Polecane posty

Hej, Mam takie pytanie do Was, mam nadzieję, że ktoś odpowie. Otóż, uprawiam dość często seks z moim partnerem ale zawsze używamy prezerwatyw. W ciągu ostatniego miesiąca może z 3 razy zdarzyło się, że partner wszedł we mnie na maksymalnie minutę-dwie bez prezerwatywy a później od razu ją zakładał (ani razu nie doszło do wytrysku). Dodam, że przy pieszczeniu go, nigdy nie zauważyłam aby wydzielał się preejakulat, a oczywiście jak większość z nas wie wiele mitów krąży na jego temat. W każdym razie miesiączki mam bardzo nieregularne od zawsze, od października do grudnia brałam tabletki antykoncepcyjne, ale bardzo źle się po nich czułam więc je odstawiłam. Po odstawieniu miałam dwie miesiączki. Mój poprzedni cykl trwał 39 dni. Dzisiaj jest mój 40 dzień cyklu, miesiączki nadal nie ma. Wczoraj zrobiłam test, około godziny 12 bo niestety wcześniej nie miałam możliwości, wyszedł negatywny, dzisiaj koło 18 tak samo. Wyczytałam, że po terminie spodziewanej miesiączki testy nawet wykonywane po południu dają miarodajny wynik. Dodam, że od niedzieli pobolewa mnie podbrzusze i czuję się tak jakbym miała dostać miesiączkę, jednak jej nie ma. Jestem straszną panikarą, tym bardziej, że nie czuję się gotowa na dziecko mimo iż nastolatką nie jestem. Proszę powiedzcie mi jakie (o ile w ogóle jakieś) prawdopodobieństwo ciąży występuje w moim przypadku? Proszę o pomoc !

Mysle, ze nie jestes w ciazy tylko pewnie masz za wysoka prolaktyne , stad te bardzo dlugie cykle. Powinnas soebie zrobic badania krwi na prl - na czczo miedzy 2-5 dniem cyklu.

Gość Cytrynkamalinka
Jagoda ja tez ma dlugie cykle okolo 38 dni. Jakos prolaktyne mam w normie.

Myślicie, że testy dały wiarygodne wyniki ? Naprawdę zaczynam się schizować, a mam do tego tendencje. Jagoda- poczytałam na temat tego zbyt wysokiego poziomu prolaktyny, większość z objawów jej zbyt wysokiej ilości mam. Na pewno przejdę się na takie badanie, ponieważ od zawsze mam nieregularne miesiączki a także bardzo często boli mnie głowa, jestem bardzo nerwowa i zawsze jak byłam u lekarzy to twierdzili, że to wszystko jest po prostu "moją naturą", nigdy nie dostałam skierowania na prolaktynę, za to często wysyłano mnie na badania TSH, które wychodzily w porządku