Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tiruriru-tiruriru

Meizitang - tylko konkrety

Polecane posty

Proszę, żeby nie wypowiadały się tu osoby, które są: - przeciwnikami i orędownikami zdrowego odżywiania - prowadzą marketing szeptany lub jakikolwiek inny na konto jakiejkolwiek firmy farmaceutyki / suplementy - handlujących suplementami, różnymi środkami i milupą w proszku ;) Dziewczyny, stosowałam kilka razy meizitang czerwony i wiem, że oryginały działają. Jeśli chcecie - mogę opisać jak działa meizitang, ale skoro tu trafiłyście - pewnie już wiecie. Szukam sprawdzonych namiarów, bo chcę kupić. Proszę o konkrety. Dzięki :)

Gość irrvingg
ten temat powinien być usunięty, sama reklamujesz środek, który może zrujnowac zdrowie to raz. Jest nielegalny, to dwa. Trzy-nie jest skuteczny, skoro musisz go znów kupować. Skuteczna jest tylko stała zmiana stylu życia i odzywiania.

Dziękuję Ci za życiowe rady. Jestem dorosła, sama będę o sobie decydować. Jeśli nie masz pomysłu na dzisiejszy wieczór, szukaj go proszę w innym temacie. Dziękuję

Gość irrvingg
sorry, ale obok głupoty obojętnie nie przejdę.

Posłuchaj, czasem to nie głupota i lenistwo, a czysta desperacja. Więc daruj sobie te mądrości, bo gotuje się we mnie. Ok. 4 miesiące temu rzuciłam palenie po 20 latach. Całe życie pracowałam nad tym, żeby mój metabolizm nie działał. I udało mi się to! Od 3 miesięcy stosuję dietę wysokobiałkową (nie mylić z Dukanem), duużo ćwiczę. W akcie desperacji wykupiłam trening personalny. Nie podjadam. Zrobiłam badania. I cały czas tyję. Ćwicząc 2 x dziennie (rano 1,5 godz., wieczorem 1 godz ) udało mi zastopować wagę, ale nie scudnąć. Ale tak się niestety nie da na dłuższą metę, bo trzeba normalnie funkcjonować (praca, obowiązki domowe itp.) Więc przestań prawić mi morały, dobrze? Jeśli nie masz nic konstruktywnego do powiedzenia w tym temacie - pozdrawiam nieustająco...

Gość irrvingg
powiedziałam juz coś konstruktywnego wyżej, nie napinaj się tak bo ci żyłka pęknie. Zawsze jestes taka agresywna czy ci po tych tabletkach zostało? I wez pod uwagę, że to forum i kazdy ma prawo sie wypowiedzieć, mimo cenzury zapowiedzianej w 1-szym poście, więc nie zachowuj się dziecinnie.

Nie napinam się, tylko zawsze irytują mnie osoby, które wypisują o szkodliwościach. Załóżcie sobie osobne forum i tam piszcie do woli. Jesteś lekarzem? Stosowałaś meizitang? Coś mi się zdaje, że żadna z tych opcji. Meridia, Zelixa - środki, które były normalnie dostępne na receptę. pomogły wielu osobom. Ale nie pasowały, bo dostało po kieszeni lobby farmaceutyczne. Więc nagle szum o szkodliwości i skutkach ubocznych. A dlaczego nie wycofa się alkoholu? Bardziej szkodliwy, jeśli popatrzymy na skalę, a powszechnie dostępny... Jesteśmy manipulowani i taka jest prawda. Wszystko dla ludzi. Ważne jednak, żeby zachować w tym rozsądek i nie szkodzić drugiemu człowiekowi (i zwierzątku). Dlatego jeśli będę chciała brać meizitang albo cokolwiek innego - mój wybór. I moja żyłka, jeśli pęknie :)

Gość irrvingg
wiesz, w średniowieczu stosowano upuszczanie krwi jako metodę na wszystko, ciekawe czemu się z tego wycofano, skoro pomagało? Nie stosowałam zadnych tabletek o których piszesz, bo nie mam ochoty faszerować się narkotykami. To jest oczywiste-twoje zdrowie, twój wybór, ale uważam, ze odmienne zdanie tez warto wyrazić.

Gość ja zablokowałam wszystkie
fakt twój wybór, twoja żyłka ale ja też odradzam, brałam kiedyś przez dwa tygodnie, ciśnienie miałam takie, że trafiłam do szpitala, do tego doszły kłopoty z sercem, moze jestem wątłego zdrowia, ale nikt mi nie powie, że to świństwo nie szkodzi :P próbowałaś jagody acai? to skuteczne i zdrowe odchudzanie

W średniowieczu stosowano również małe młoteczki na wszy - szukając minusów, zawsze je znajdziemy. Jeśli takie środki stosuje się z głową, nie są ani takie straszne, ani szkodliwe. Ja brałam kilka lat temu co 2-gi dzień. Przed i po zrobiłam komplet badań itp. Nie można wychodzić z założenia, że człowiek jest idiotą, który chce sobie zrobić krzywdę. Inaczej sprzedaży noży kuchennych trzeba zakazać. Ale masz rację - nie powinnam tak nerwowo reagować, Przepraszam.

Gość irrvingg
A byłaś u dietetyka? Piszesz, że masz rozwalony metabolizm, może nad tym powinnaś popracować? Nawet jesli schudniesz po tabl. to problem i tak wóci, a chyba nie będziesz ich brac całe zycie...

Mam tak dobrany trenig, żeby nakręcać metabolizm. Nikotyna nakręca metabolizm i zostało to stwierdzone. Dlatego też osoby, które paliły dużo nałogowo i posiłki zastępowały papierosem (czytaj: ja), przybierają na wadze po rzuceniu palenia, pomimo braku podjadania. Do dietetyka pewnie się wybiorę, u endokrynologa nawet byłam :) Problem w tym, że przytyłam już ponad 8 kg i z każdym tygodniem będzie mi ciężej zrzucić. Chcę to przynajmniej zastopować przy pomocy takich środków, żeby mieć czas, aż organizm sam zacznie normalnie fukncjonować i moje działania przyniosą efekty. Ech, ale nie chciałam się tu rozpisywać o osobistych pobudkach i problemach... Samo wyszło :)

Gość irrvingg
trening to za mało, zeby podkręcic metabolizm, dietetyk by pomógł. A kolejna kuracja cudownymi tabletkami wagę zmiejszy chwilowo,ale problem pewnie pogłębi. Nie sądzę, żeby ten metabolizm sie rozwalił tylko przez rzucenie papierosów, jakoś tyle osób nie pali i nie ma problemów. Masz fajną stopkę, powodzenia

Gość irrvingg
spoko:) domyślam się, ze jestem zdesperowana i cieżko Ci z tym, ale czasem fajnie poznać opinię kogoś z boku, bo sami jestesmy tak nakręceni, że nie widzimy innych opcji. O podkręcaniu metabolizmu sporo na SFD znajdziesz, np. http://www.sfd.pl/ROZWALONY_METABOLIZM_%2F_dieta_redukcyjna__HELP_!!!!!!-t432942.html Dobranoc, też już zmykam

Gość Arizona2017.
Wątek do usunięcia. "Przez dwa lata małżeństwo z Bytomia sprzedawało na aukcjach internetowych preparaty, które miały wspomagać odchudzanie. Tak naprawdę, rzekome lekarstwa zawierały w swoim składzie amfetaminę i metamfetaminę. Jak ustalili policjanci, 39-latek i jego 35-letnia żona przez dwa lata, na kilkuset aukcjach internetowych, sprzedawali tabletki na odchudzanie, które zawierały amfetaminę i metamfetaminę. Osoby, które zakupiły preparaty rzeczywiście chudły, jednak nie miały pojęcia, że połykają narkotyki. Małżeństwo zostało zatrzymane przez policjantów. W ich mieszkaniu znaleziono blisko siedem tysięcy tabletek zawierających substancje psychotropowe. Zebrany przez śledczych materiał pozwolił na przedstawienie parze ponad 200 zarzutów. Funkcjonariusze podejrzewają jednak, że para oszukała nawet tysiąc osób. 39-latkowi i 35-latce grozi do 10 lat więzienia. "

Do Arizona: "Pół biedy, jeśli lek, który kupimy przez internet, nie działa. Gorzej, gdy zawiera substancje toksyczne, które mogą nawet doprowadzić do śmierci. Jakie leki najczęściej się fałszuje? (...) Zazwyczaj kojarzymy fałszywe leki z preparatami, które po prostu nie działają. Ot, ktoś nas nabił w butelkę i sprzedał cukier puder zamiast leku. Wbrew pozorom taka sytuacja też jest groźna, bo pacjent przekonany, że się leczy, tak naprawdę nie robi nic, by poprawić swój stan zdrowia. A do lekarza nie pójdzie, bo przecież ma tabletki. Znacznie gorzej jest jednak, gdy znajdują się w nich substancje, które są szkodliwe. Co mogą zawierać podrabiane leki? Oto na co natykają się badający je chemicy: - arszenik, - kwas borny, - amfetamina, - pył ceglany, - cement, - pył kredowy, - pasta do podłóg, - gips, - farba do malowania dróg z zawartością ołowiu - nikiel, - pasta do butów, - talk, - płyn przeciw zamarzaniu, - płyn do polerowania mebli. Dodajmy, że z powodu zażywania podrobionych leków mogło umrzeć, według szacunków WHO, do 200 tys. osób." Cały tekst: http://wyborcza.pl/1,76842,8912077,Falszywe_leki.html?as=2#ixzz2RPu3UpVx wniosek - zakazać aptekom sprzedaży internetowej jakichkolwiek leków, żeby wyeliminować ryzyko

powinno się również zabronić sprzedaży denaturatu, bo ich spożycie powoduje u alkoholików liczne spustoszenie w organizmie, o czym alkoholik nie myśli pod wpływem nałogu papierosy powinny być zakazane, bo powodują raka płóc itp. itd.

Gość Arizona2017.
Moja droga, Twoje prywatne opinie nie zmieniają istniejącego w POLSCE PRAWA, namawiasz do PRZESTĘPSTWA na publicznym forum. Przestępstwa polegającego na nielegalnym rozprowadzaniu leków z niewiadomych źródeł, przez osoby które NIE mają UPRAWNIEŃ DO HANDLU LEKAMI. Wyroki za takie działania się od 2 do 10 LAT. Zero zgody z mojej strony na namawianie ludzi do jedzenia niesprawdzonych leków, które NIGDY nie zostały przebadane w Europie i nigdy nie dostały pozwolenia na obrót w handlu. Nie zgadzam się również na namawianie ludzi do łamania prawa poprzez handel tymi lekami. Masz prawo do prywatnych opinii na każdy temat, jednak tworzenie wątku gdzie szukasz ludzi handlujących i promujesz sprzedaż nielegalnych leków, jest w moim odczuciu łamaniem prawa. W praktycznym aspekcie konsekwencje poniosą ludzie, którzy tym handlują ( często nieświadomi konsekwencji) jak i ludzie, którzy kupią leki niewiadomego pochodzenia, nigdy nie dopuszczone do obrotu w Europie. Jeśli jesteś taka odważna i masz w nosie prawo, firmy z Chin produkujące Meizi wysyłają przez internet z Chin, zamów sobie do domu i sama bierz na siebie odpowiedzialność za swoje działania, a nie wciągaj innych w kanał dla swojej wygody.

Arizona, nie mam ochoty i czasu prowadzić jałowych dyskusji. Jasne, ze handel LEKAMI, o których piszesz jest zabroniony itp. Ale nie myl tego z SUPLEMENTAMI, bo w tym zakresie są zupełnie inne regulacje prawne. A meizitang nie jest LEKIEM i nigdy nim nie był. Nigdy nie był sprzedawny w aptekach i z nich wycofany. Podkreślam: to nie LEK. Żeby sprawa była jasna: ja niczego nie promuję i nokogo do niczego nie namawiam. Czytaj ze zrozumieniem. Szukam oryginalnych tabletek, żeby nie trafić na takie, o których pisałaś. Nie jestem tłustym bezmózgiem, który bez względu na konsekwencje chce schudnąć. Twoje uwagi w stylu indywidualnego zamawiania z Chin są nie tyle złośliwe, co głupie. Gdybym miała tyle kasy, zatrudniłabym sobie prywatnego dietetyka i kucharza. I masażystę jeszcze ;) Poza tym cholera wie, czy trafiłabym na oryginały, a nie podróbki wysyłane z Koziej Wólki. Myśl co chcesz. Pisz co chcesz. Dwa światy.

Gość Arizona2017.
Moja droga :-) Meizi zgodnie z tym co twierdzi producent jest lekiem, jeśli producent tak twierdzi to ja wychodzę z założenia, że wie co pisze o swoim produkcie. Ja rozumiem, że chcesz oryginalne Meizi jednak to w niczym nie zmienia faktu iż handlowanie tym produktem jest w Polsce przestępstwem. Meizi można zamówić bezpośrednio z Chin przez Ebay, jest na ebay'u od wielu lat z tym, że kupując leki poza aptekami nigdy nie wiesz co kupujesz i od kogo, więc opowieści o oryginalności można sobie pomiędzy bajki włożyć. Rozumiem, że emocje Cię ponoszą ale branie prochów produkowanych w garażu naprawdę nie rozwiąże Twoich problemów. Jeśli jesteś zdecydowana na redukcję, zobacz tutaj na forum wątek o diecie Gacy + wątek "życie po gacy" - tam są rozpiski diety na której panny chudną bardzo dużo w krótkim czasie. Dodatkowo bardzo polecam teksty w linkach poniżej: Warto przeczytać: Insulinowa teoria otyłości w pigułce http://nowadebata.pl/2011/08/03/insulinowa-te oria-otylosci-w-pigulce/ Gorzki posmak cukru http://nowadebata.pl/2011/10/23/gorzki-posmak -cukru/ Buszujący w pszenicy http://nowadebata.pl/2011/10/13/buszujacy-w-p szenicy/ Leniwe odchudzanie http://nowadebata.pl/2011/11/18/leniwe-odchudzanie/ Analiza powszechnych przekonań dotyczących diety, odchudzania i zdrowia oraz holistyczne podejście do człowieka na podstawie konkretnych argumentów. http://www.tlustezycie.pl/2012/07/ale-przeciez-jem-zdrowo.html