Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Looooser

Dlaczego starym ludziom tak zależy na kasie?

Polecane posty

Do grobu ją wezmą? Rozumiem, że młodym, bo chcą mieć fajne życie, ale starzy?

Gość to tylko
starzy oszczędzają na tzw. czarną godzinę czyli chyba na okoliczność jakiejś poważnej choroby, albo niedołęstwa, chcą być samowystarczalni w takich wypadkach bo na młodych w rodzinie nie ma co liczyć tak mnie się wydaje

Looooser- Myślę że człowiek który ma 80 lat, to liczy na to że dożyje 110 lat... Ale masz rację, starzy ludzie są dziwni, tylko o kasie gadają i ciągle narzekają jak to z kasą ciężko, a kasy mają jak lodu.

Gość matka joanna od aniołów
tylko tym co wiedza, że stracili juz swoja szansę na uzyskanie zainteresowania młodego pokolenia w inny sposób :p, :P, :P

Gość Bozena M
alez oczywista oczywistosc ze masz racje. Zbieraja na ladny pomnik i godny pochowek.

Gość psdgfhjm)Fhngbgff
a doktor Eros z jakiego instytutu :D

Gość rozumiemy sieftgyhu
moim sponsorem :) , tak chce być chce :)

Gość kukurukurukukuku
a wy starzy nie będziecie??? zobaczymy jak wtedy będziecie młodym rozdawać swoją kasę żeby się bawili - już to widzę!

Gość nie podszywajcie sie podvbnm
oglądajcie treblinkę tvn 2 ciekawe

Gość nie podszywajcie sie podvbnm
/dlaczego ludzi sa podli i chcą innych w okrutny sposób zniszczyć?Dlaczego tak jest? nie moge zrozumiec i tak juz pozostanie

Looser - w pieniadzach (wlasnych) - zarobionych - a nie wyzebranych czy darowanych - kocham to ze daja niezaleznosc - oczywiscie w zakresie swojej ilosci, i daja wladze - przede wszystkim nad wlasnym zyciem;-) wcale mi nie chodzi o kupowanie 3 samochodow - ale o fakt, ze jesli mi sie zamarza 3 samochody to.....;-)

Looser - i jeszcze jedno - starsi ludzie maja mniej czasu na spelnienie swoich marzen - dlatego to logiczne ze im bardziej zalezy;-)

Gość już samo to:
stary człowiek to też człowiek i mu wolno. Jak był młody to nie miał nic, bo nic nie było, zawsze czegoś brakowało. Więc teraz się boi, że mu braknie. W innych czasach żyli. Zresztą dlaczego starośc jest taka straszna :(

juz samo to - tyutaj akurat zlezy gdzie, w jakim miejscu na swiecie, zyli. Ale w przypadku PL rzeczywiscie nie mieli kolorowi - obecni starsi ludzie

Gość gigi gigi
a jakie to wielkie pieniądze tak oszczędzają i chowają przed młodymi starzy ludzie w Polsce??? z tych głodowych emerytur? jeszcze i to chcielibyście im gówniarze zabrać???

"gigi gigi a jakie to wielkie pieniądze tak oszczędzają i chowają przed młodymi starzy ludzie w Polsce??? z tych głodowych emerytur? jeszcze i to chcielibyście im gówniarze zabrać???" xxxx a dlaczego zawezylas to do Pl i jeszcze do jej najbiedniejszej czesci? Dziesjsi emeryci ok 60 lat nawet w PL mieli ok 40 lat gdy zaczela sie wolny rynek - niektorzy przez 20 lat zarobili calkiem sporo przeciez. Poza tym rzeczywiscie - akurat w PL - jest cos takiego w mlodych ludziach ze im sie wydaje ze im sie cokolwiek nalezy;/

Gość gigi gigi
to, że się ktoś dorobił to nie znaczy, że ma to rozdawać - sami weźcie się do roboty - wolny rynek jak się zaczął dwadzieścia lat temu tak trwa do dziś

Gość starsi ludzie oprócz
zabezpieczenia na wypadek choroby chca byc potrzebni powazani w oczach swoich dzieci wnuków gdy dziadek czy babcia moze kupic wnuczkowi extra zabawke czy pojechac z wnukiem w góry na tydzień ma wielka radosc czuja sie spełnieni niestsety za wycieczki zabawki i słodycze trezba płacic

"starsi ludzie oprócz zabezpieczenia na wypadek choroby chca byc potrzebni powazani w oczach swoich dzieci wnuków gdy dziadek czy babcia moze kupic wnuczkowi extra zabawke czy pojechac z wnukiem w góry na tydzień ma wielka radosc czuja sie spełnieni niestsety za wycieczki zabawki i słodycze trezba płacic" xxxxx chyba komus sterotypy rzucily sie na oczy;-) nie kazdy starszy czlowiek ma dzieci czy wnuki, poza tym nawet jak ma - to nie stanowia one centrum ich zycia (nie u kazdego)

Gość gigi gigi
a tak w ogóle gdzie leży problem? przecież i tak odziedziczycie po dziadkach tę ich uciułaną kasę jak umrą!

"gigi gigi a tak w ogóle gdzie leży problem? przecież i tak odziedziczycie po dziadkach tę ich uciułaną kasę jak umrą!" xxxx niekoniecznie - wystarczy zrobic testament - w mojej rodzinie ciotka (bedzietna) zapisala dom w usa na organizacje charytatywna ktora popierla prze wieksosc zycia - wszyscy po jej smierci stwierdzilismy ze dobrze zrobila, ez wszystko uregulowala i tyle.

Gość gigi gigi
odziedziczy ten, kto na to zasłuży - wiem, ze mogą nie zapisać - i właśnie takim sępom jak powyżej nie powinni zapisać

Gość nie nie kazdy ma wnuki
ale chęc bycia potrzebnym i docenianym jest wprost proporcjonalna do postępu lat jak nie przez wnuki to przez otoczenie które ma widziec ze na starosc "nie zostałem dziadem"

nie kazdy ma wnuki - niekoniecznie chodzi o rodzine czy o otoczenie, sa ludzie ktorzy nie maja zanizonego poczucia wlasnej wartosci i zwyczajnie realizuja sibie. Caly zycie pracowlai np. po to zeby potem nie pracowac i grac sobie w ulubionego golfa, czy co tam sobie wymarza (alternatywnie podrozowac, dzialkowac, kupic jacht - whatever;-)

Ale mnie ubawiliście starzy ludzie walczą o kasę bo chcą ją po sobie zostawić dla dzieci czy wy tego nie rozumiecie? chcę żeby mój syn był pierwszym w rodzinie milionerem i z tego powodu walczę o kasę i tyle

" 10:13 [zgłoś do usunięcia]spotkanie30 Ale mnie ubawiliście starzy ludzie walczą o kasę bo chcą ją po sobie zostawić dla dzieci czy wy tego nie rozumiecie? chcę żeby mój syn był pierwszym w rodzinie milionerem i z tego powodu walczę o kasę i tyle" Ci bez dzieci są nie mniej pazerni. :p A chyba nawet bardziej...