Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niemampojeciaco

Ktg-co pokazuje?

Polecane posty

Gość niemampojeciaco

Hej kobietki.Idę dziś na ktg.Chciałam się dowiedzieć co ono pokaże?Wiem,że tętno dziecka i ewentualne skurcze,ale czy po wykazie lekarz będzie w stanie powiedzieć mi kiedy mniej więcej mój dzidziuś przyjdzie na świat?Termin mam na połowę maja,ale coraz częściej boli mnie brzuch na samym dole jak na miesiączkę(nie są to skurcze-jak złapie to boli cały czas) i tak się zastanawiam czy może mi lekarz powiedzieć :)

Gość ta ta ra ta.
na tym etapie nie ziemi ale siostra jak poszła na ktg (była tuż po terminie) to lekarz odrazu jej powiedział że na drugi dzień przyjedzie rodzic. no i tak było.

Gość droga okaoka
mnie tez tak lekarz mowil, przez kilka dni, potem przestal, w ogole sie porod nie rozpoczal i po 2 tygodniach zrobili cesarke wec ktg nie ma wiele do porodu; skurcze moga byc i na poziomie 100% i guano z tego moze wyjsc ktg sluzy przede wszystkim do monitorowania tetna plodu

Gość niemampojeciaco
adsadsa Ty to jednak madra jestes,losie :D dzieki dziewczyny ;)

Gość a ja........
Zbadają tym tętno dziecka. ja jestem w 39tyg (połowa) i juz nie moge sie doczekać porodu.,mój mały zawsze mial 140-150 a wczoraj tylko 120-130 i ponoć to jakis znak,ze poród juz bardzo blisko...ale czy na pewno....

Gość z tym tętnem to wątpie
Mój 2 tyg temu w 27 tc miał 132 i lekarz powiedział,że ok, że bije dojrzalej, ale poród daleko