Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

misscherie

Wiarygodność testu w 41 dniu cyklu

Polecane posty

Witam, Chciałabym się dowiedzieć czy test ciążowy wykonany w 41 dniu cyklu z porannego moczu daje wiarygodny wynik? Wynik był negatywny, podobnie jak dwóch innych testów robionych w poniedziałek i wtorek z tymże po południu. Spóźnia mi się miesiączka, choć od zawsze miałam ją nieregularną. Współżyję z partnerem regularnie, zawsze używamy prezerwatywy, jednak w przeciągu tego miesiąca zdarzyło się, że parę razy partner wszedł we mnie bez prezerwatywy na maksymalnie minutę, dwie, a później natychmiast ją zakładał. Nie doszło do wytrysku, dodam, że podczas pieszczot nigdy nie zauważyłam by wydzielał on płyn zwany preejakulatem. Nie mam naście lat, jednak nie czujemy się gotowi na dziecko. Po przeczytaniu wielu forów a także stron medycznych myślę, że ciążę mogę wykluczyć, czy także tak myślicie? Będę wdzięczna za wszystkie odpowiedzi!

Poniewaz masz nieregularne cykle moga one trwc 28 a moga i 60 dni. Oznacza to ze nie wiesz tak naprawde w ktorym momencie cyklu jestes... I dlatego ten test nie jest za bardzo wiarygodny... Co innego by bylo gdybys wiedziala kiedy mialas owulacje. Jezeli Twoja owulacja byla np 6 dni temu i w okolicach owulacji dochodzilo do stosunku bez zabezpieczenia to nie bedziesz wiedziec czy jestes w ciazy przez nastepne 8 dni, czyli do momentu wystapienia okresu ktory zawsze pojawia sie 14 dni po owulacji. X Na pocieszenie moge powiedziec z e zajscie w ciaze bez wytrysku jest cudem podobnym do wygranej w totolotka. Tak ze razcej nie masz sie czym martwic.

Nie no 60 dni to nigdy mój cyk nie trwał, miałam okresy 32 dniowe, 34, 38, 29, 41, 43. A owulację podejrzewam, że miałam około 23-24 marca, ale tylko podejrzewam bo nie badam tego w żaden konkretny sposóbm jedynie po samopoczuciu