Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kjikkkkkkkkk

moje dziecko w ogóle nie je warzyw

Polecane posty

Gość kjikkkkkkkkk

wcześniej jadło jeszcze jakieś, a teraz to właściwie tylko te co w zupie, a jeśli do zupy daję więcej niz zwykle to nie chce jeść. Żadne sałatki, surówki go nie interesują. W jakiej formie mogę jeszcze warzywa podać

Gość 090-0
moj też nie je surówek, sałatek itp ale je sporo owoców: jabłka, kiwi, banany, winogrona, robię często koktajl z mrożonych truskawek. Zupy lubi. Myślę że nie ma tragedii. ma 4 lata.

W jakim wieku jest dziecko? podaj w postaci placków. Do ziemniaczanych dodaj szpikaku, marchewki, cebuli, cukini, kalarepy. Sok jablkowy z duzym dodatkiem soku z buraków. Brkuła, kalafior mozna zrobić w ciescie nalesnikowym. Zapiekanki warzywne. jest tego troch musisz potestować ;-)

Gość kjikkkkkkkkk
owoce też je, ale warzyw za to wcale; tzn czase zje kanapke z ogórkiem czy pomidorem, ale o tej porze roku to raczej nic zdrowego..czasem ogórka kiszonego albo ciut buraków ze słoika i to wszystko:/

Gość kjikkkkkkkkk
ma 2 latka prawie;

Gość siedemnaście odpowiedzi
u mnie działa coś takiego - jakieś warzywo zawsze jest częścią obiadu, nie przesadzam z ilością, by nie przerazić niejadka...też nie pała miłoscią do zieleniny, wiadomo.. ale jak widzę, że się nie tyka, to mówię - 5 kęsów i już :) to go mobilizuje i zjada chętnie, wiedząc że jak zje to będzie deser :)

Moja dwulatka tez odstawia takie cyrki ze zmianą upodobań kulinarnych... oj cierpliwości nam potrzeba i pomysłów :-)

Moj 3latek nie je ani owocow ani warzyw, tylko banana czasem skubnie. Nie przemycam specjalnie, nie zmuszam. Nie zna smaku ogorkow, pomidorow , nie je bo ma jakas blokade psychiczna. Zadna forma przemycenia, zachecania, przekupstwa nie dzialała wiec dalam sobie spokoj. Czasem zje jakas zupe ale zmiksowaną , daje mu do picia duzo wyciskanych sokow, ale wypije tylko te jasne ( jak kolor jest dla niego dziwny to nie tknie ). Na razie jest zdrowy, rosnie i ma mnostwo energii. Licze na to, ze kiedys zmądrzeje

Gość walczcie o to by jadly
Bo moze byc ciezko. Moj chrzesniak ma 9 lat juz i niestety nadal nie chce warzyw...i owocow. Wszystkie proby namowienia go konczaa sie awanturami,histeria,a nawet wymiotami. Rzadzi makaron i schabowy. Nawet ziemniaki nie przejda,sa licytacje ile ma ich zjesc. Zupa tak samo. Moja bratowa przemyca mu jak sie da,robi zupy kremy,szpinak dodaje do makaronow itp. Nawet pizza nie przejdzie z dodatkami,bo wszystko wydlubie. A zaczelo sie jak byl maly,pamietam jak mu dano sprobowac truskawke, odruch wymiotny jak tylko sok dotknal do podniebienia...

Gość mama sama.....
mój ma prawie 4 latka a od początku nie je ani warzyw ani owoców jaszcze raz na jakiś czas jabłko i zielony groszek ale tylko świeży nie mrożony