Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fresttaa

poważne ślady na psychice...

Polecane posty

Gość fresttaa

Pisze to bo chciałabym sie wyżalić, może to troche ukoi mój ból który trwa tak wiele lat mimo woli :( mam 20 lat, w dzieciństwie matka obmacywała mnie (wiem jak to głupio brzmi ale tak było) dotykała mnie w intymnych miejscach :o czy to można nazwać molestowaniem? :o ślady na psychice zostawiło mi to dużo nie porafie dać matce należytego szacunku bo wewnątrz mnie tkwi żal, chciałabym zapomnieć o tym co było ale nie umiem , ten kto nie przeżył czegoś takiego nie zrozumie jak bardzo to wyniszcza i zostaje na całe życie. boje sie dotyku, nie lubie gdy ktoś w ogóle mnie dotknie boje sie tego uczucia szczególnie gdy robi to kobieta, koleżanka :o nie próbuje sobie wyobrażać nawet jak czują sie kobiety zgwałcone, skoro ja byłam 'tylko' molestowana i jakie mam spustoszenie w głowie :o nie wiem czy wyolbrzymiam problem, czy jestem nienormalna ale ciężko mi do dzisiaj płyną mi łzy po polikach że zrobiła mi taką krzywde matka... i wiem że potrzebuje psychologa, ale nie wiem jak on by na to zareagował boje sie, Pewnie nie którzy powiedzą odrazu że to prowo, chciałabym ale to nie jest prowokacja :(

Gość fresttaa
dodam że moja matka dziś jest w związku z kobietą ;) prosze niech ktoś pomoże :(

Gość jfhsfdsjkfsd
moim zdaniem powinnaś urwać kontakt z matką naprawdę nigdy nie wyzbędziesz się brzmienia jakie na Tobie pozostawiło jej NIEPOPRAWNE I OHYDNE zachowanie - jeśli się od niej nie odwrócisz, nie urwiesz całkiem kontaktu i nie pójdziesz do psychoterapeuty przepracować tego bo to było molestowanie Twoja matka jest chora i powinnaś jak najszybciej się od niej odwrócić

Gość jfhsfdsjkfsd
naprawdę głęboko Ci współczuję poza tym uważam, że powinnaś porozmawiać o tym z matką, powiedzieć jej co czujesz należy Ci się od niej skrucha i przeprosiny

Moja matka też to robiła ale ja tak drastycznie tego nie przeżyłem. Odebrała mi tym męskość. Czułem się wykorzystany, miałem ochote jej przypierdolić ale niemogłem bo matka. Ja to o tym zapomniałem ale jak sobie przypomne to nie fajne uczucie. Pozdrawiam

Gość fresttaa
chyba będe musiała sie odciać :( ale jeszcze potrwa to, bo jestem na studiach, musiałabym znależć prace by dać sobie rade samej :(

Gość rtrtrtttytyyy
ty chyba masz cos z glową, ona cie myla tam pewnie a ta ze obmacywala :O

Gość fresttaa
teraz już nie, bo pózniej sie jej stawiać zaczełam

Gość iloraz
No to byłaś ofiarą przemocy warto zwrócic sie o pomoc do jakieś poradni sprobuj nic nie tracisz.

Gość dodam swoje 3 grosze---
Mi też pseudo-matka masowała piersi niby dla zabawy... ale to jest nic nad nicością. O wiele gorsze było i jest to, że staje po stronie moich wrogów (przez to nienawidzę sama siebie i chce się karać śmiercią), traktuje mnie jak własność- jest to tym bardziej bezczelne, bo była wyjątkowo parszywą "matką", wiele rzeczy robiła za mnie, doprowadziła do tego, że nie wierzę w siebie (przez to boję się życia- mam 29,5 lat i nie wyprowadziłam się). Ponadto doprowadziła do tego, że mam słabą psychikę, uwielbia wyrabiać mi złą opinię przed innymi- NIC TYLKO SIĘ POWIESIĆ!!! Też nie rozumiem czemu uważasz to za ogromną krzywdę, bo są czyny o wiele gorsze w skutkach. Ciesz się, że zabić się nie masz ochoty.

Gość Roxane344
up