Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oluśka2222

Do mam mieszkajacych w Holandii

Polecane posty

Gość oluśka2222

Witam. Mój maz od pewnego czasu pracuje w Holandii. Chcemy sie tam przeniesc najprawdopodobniej na stałe. Mamy 3 miesieczne dziecko. Chciałabym sie dowiedziec jak wyglada życie w tamtym kraju ? Ile sredni kosztuja złobki ? Czy któraś z was orientuje sie w cenach wynajmu mieszkań? z góry dziekuje za odpowiedz

Gość Fin hv j
Mieszkałam kiedyś w holandi w dużym mieście studenckim i za mieszkanie płaciliśmy 900 euro. Z reszta ci nie pomogę bo nie miałam dziecka wtedy.

Gość oluśka2222
ok :) dzieki ktos jeszcze sie wypowie ?

Gość oluśka2222
jest ktos jeszcze ?

Gość oluska2222
podnosze :)

Gość oluśka2222
o widzę ze nie jestem sama :). Mamo błażeja ty jesteś z lubelskiego prawda? Do jakiego miasta chcecie sie przenieść ? twój mąż też tam pracuje ?

Cena żłobka zależy od miejscowości w ktorej żłobek się znajduję . Wynosi to ok 8 euro za godzinę . Cześć może oddać fiskus (zależy od zarobków) . Cena wynajmu też są zależne od miejcowości - ok 600, 800 euro . Płacisz coś takiego jak kaucja oraz za miesiąc z góry (jeśli mieszkanie kosztuje 800 - na raz płacisz 1600)

tak jestem z Lubelskiego :) mój mąż obecniej pracuje w Waalwijk ale jeszcze to nie jest pewne czy tam dokładnie zamieszkamy :) a ty skąd jestes ?:)

Gość oluśka2222
też z lubelskiego :) kiedyś udzielałam sie na wątku mamy z Lublina i okolic i jakoś cie zapamiętałam :) tylko teraz pisze pod innym nickiem:) mój mąż pracuje w Zeewolde. Chcemy sie tam przenieść bo w polsce nie mógł znaleźć pracy i było cieszko. A jak radzisz sobie bez męża ? Bo ja zostałam z 3 miesięcznym dzieckiem sama teraz na 8 tygodni i troche mi cieszko. Estera dziekuje za info :)

powiem Ci że nie ma go już 1,5 miesiąca ale czas bardzo szybko mi leci:) Mały ma 14 miesięcy,chodzimy na dwór 2 razy dziennie wiec nie ma tragedii bo nie mam czasu tęsknić:P A ty z Lublina jesteś czy z okolic?:)

Gość oluśka2222
Mój pojechał w niedzielę o 6 rano. Jak wracałam z Lublina jak odjechał to ryczalam jak bóbr ale teraz już jest lepiej :). Ja mieszkam pomiędzy Lublinem a Chełmem:)

to miłaś nick patrycja 2222---> zrobiłam szybką analizę :) Pamietam jak mój wyjeżdzal to też ryczałam:( musze przyznać ze myślałam że bedzie gorzej. A ty sama z dzieckiem mieszkasz? bo jeśli tak to sama bedziesz wszystko robić i naprawde czas szybko minie:) mój pojechał na 6 miesięcy ale mozliwe że w czerwcu dostanie urlop na jakiś tydzien :)

Gość oluśka2222
tak to ja :) ja mieszkam sama a do tego chodzę do szkoły więc jakoś daje radę :) ale na początku ciężko było. On pojechał na razie na 2 miesiące to mam nadzieję ze szybko zleci

Gość oluska2222
mam nadzieje ze tak bedzie :)

Gość gość
witam jestem mama rocznego synka alanka mieszkam z synem w polsce natomiast maz pracuje przy pomidorach w holandi jestem u niego raz w miesiacu z racji tego ze jestem fryzjerka chcialam oglosic ze wykonuje roznego rodzaju farbowania lub pasemka poniewaz maz jest w pracy od 7 do 18 dla zabicia czasu i przy okzaji zarobku na stronie ktoa podaje znajduje sie ogloszenie serdecznie zapraszam http://www.mojaniderlandia.pl/index.php?option=com_sobi2&sobi2Task=sobi2Details&sobi2Id=21858&catid=0&Itemid=221&Itemid=221&mosmsg=+Wszystkie+informacje+zosta%C5%82y+pomy%C5%9Blnie+zachowane