Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość odkryj nowy mbank

Czy w takiej sytuacji należy się coś od państwa?

Polecane posty

Gość odkryj nowy mbank

Mąż najniższa krajowa, żona bezrobotna, 8-miesięczne dziecko. Czy w takiej sytuacji jest możliwość jakiejś pomocy od państwa?

Gość tak kop w leniwą dupę
:O

średnio znam się na temacie, ale wejdź na stronę MOPS (pomoc społeczna) i tam znajdź info o rencie rodzinnej. Jeśli Twoja żona (bo pwiedzmy, że to mąż pisze) straciła pracę ostatnio, to chyba można jescze dostać jakąś sumę dodatkowo jak becikowe czy coś takiego.

Gość cóż......
może zasiłek rodzinny z gminy?

Gość bbvbvasdddfdfdd
rodzine na dziecko. doplata do czynszu. paczki zywnosciowe z opieki.

Gość odkryj nowy mbank
W rzeczywistości sytuacji wygląda inaczej, ale na papierku właśnie tak jak napisałam wyżej.

Gość odkryj nowy mbank
A ile jest tego rodzinnego? Mamy własny dom na wsi, więc czynszu nie ma. Paczek pobierać nie będziemy, już bez przesady, są biedniejsi.

Gość ela1982
nalezy ci sie. pojdz do opieki zloż podanie o zasilek okresowy na 2,3 miesiace lub dluzej dlatego okresowy i zloz zasilek celowy platny jednorazowo tzn.ze co miesiac musisz pisac podanie o jego uzyskanie.dochod nie przekracza 350 zl na osobe wiec ci sie nalezy. Są tez mieszkaniowki i inne zasilki ale nie korzystam z tego bo mam za duzy metraz.niewiem ile metrow musi byc na osobe zeby go uzyskac dowiedz sie. wiem jak trudno i ciezko jest sama mam podobną sytuacje.a w tej polsce to syf kila i mogila.

Gość odkryj nowy mbank
Aaa już znalazłem. 77 zł zasiłku rodzinnego.

Gość odkryj nowy mbank
Ela, i ile ten zasiłek, 77 zł miesięcznie, tak jak wyczytałem?

Gość .... ona ....
Dlatego wyjechalam z PL. pracuje za granica ( w sumie to pracowalam bo nie przedluzyli mi umowy ). poszlam do urzedu pracy i na szczescie przyznano mi zasilem w kwocie 900 e na miesiac, najpierw na 6 miesiecy ale jak sytuacja sie nie poprawi to go przedluza. przepraszam bardzo ale w PL jest to chore... zasilek rodzinny 77 zl... i na co to ma starczyc???