Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kawaler lat 30

robic karierę czy opiekowac się matką

Polecane posty

Gość kawaler lat 30

Mieszkam z matką chorującą na reumatyzm mam ofertę pracy w duzym miescie i szanse na rozwoj zostawic matkę i wyjechac?

Gość załatwić matce dobrą opiekę
sfinansować ją i se rób karierę :)

Gość Marta,0000000
masz 30 lat...masz prawo do swojego zycia...wydoroslej!!! matka nie ma nowotoworu tylko reumatyzm....wynajmij jej nianjkę jesli chcesz zagluszyc swoje sumienie...albo popros sasiadkę niech jej robi zakup.yy chlopiei maasz 30 lat to ostatni dzwonek zeby odciac pempowinę i zaczac byc normlanym.!!!!!!!!

Gość paplitos
A mama potrzebuje stałej opieki? Poradzi sobie z codziennymi obowiązkami- gotowaniem, sprzątaniem, czy nawet z ubieraniem się ma problem? Ja jednak postarałabym się o lepszą pracę, do mamy wtedy można kogoś wynająć żeby jej dom ogarnął chociaż czy umówić się z sąsiadką że za jakąś opłatą obiad ugotuje, sam też możesz dojeżdżać i raz na tydzień- dwa zrobić duże zakupy. Jak choroba się będzie posuwać, to pieniądze tym bardziej będą potrzebne.

Gość chleba i igrzysk :)
a tu nie masz pracy? Albo nie masz możliwości zabrania mamy ze sobą jeśli by chciał? Zrobisz jak uważasz, ale wiedz że mamie może być przykro, bo ona zamiast robić karierę prała twoje pieluchy :) A masz jakieś rodzeństwo, kogoś kto jeszcze mógłby zaopiekowac się mama (tylko żeby z tego nie wyszło przerzucanie matki jak niepotrzebny przedmiot;/)

Gość chleba i igrzysk :)
"matka nie ma nowotoworu tylko reumatyzm...." nie wiesz chyba jak utrudnia życie reumatyzm, człowiek czasami nie jest w stanie samodzielnie zrobić sobie herbaty, założyć butów, pościelić łóżka...

Widać ,że niektórzy nie kochają swoich rodziców. Najlepiej wynająć opiekunkę i po problemie. Tylko , że starsze osoby wolą opiekę kogoś bliskiego niż obcego.

Gość mądral la
najpierw to tę pracę dostań

Gość kawaler lat 30
pracę tutaj w mojej miejscowosci mam ale tam w duzym mieście miałbym szansę na awans a tutaj zawsze będę na najnizszym stanowisku. Mama porusza się samodzielnie, chodzi do pobliskiego sklepu, robi coś na podwórku. A;e to dom jednorodzinny, zimą trzeba napalic w piecu

Gość kawaler lat 30
Mama ma reumatyzm od 30 lat zachorowała jako młoda kobieta, niestety z wiekiem mamie sił ubywa. Obok w domu mieszka brat ale on założył rodzinę i ma swoje problemy

Gość mądral la
to rób tę karierę a mamę ściągniesz do siebie

Gość kawaler lat 30
Kocham mamę i nie wiem co robic:(

Gość ewuniabetunia
Najwyższy czas abyś się usamodzielnił- jak masz rodzeństwo to może obowiązki podzielicie między sobą? Jedz , zmień życie - miasto pracę- a mamie załatw kogoś do opieki - zawsze na weekend możesz przyjechać, odetnij tę pępowinę !

Gość xzfsafsa
mamie kup mieszkanie w bloku z tego domu co teraz jestes. a sam znajdz sobie laske i rób dzieci. bo zostaniesz sam jak dupa i to bez reumatyzmu.

Gość gigi gigi
JEŻELI BRAT NIE INTERESUJE SIĘ MATKĄ TO SPRZEDAJCIE DOM I PRZENIEŚCIE SIE DO MIASTA - KUPCIE DWIE KAWALERKI NIEDALEKO SIEBIE I RÓB KARIRĘ

Gość xzfsafsa
nie rozumiecie starsza kobieta zyje pewnie ogródkiem, działką, sąsiadkami. to nie takie proste wynająć cos i uciec.

Gość kiskkakikk
zanim weszłam i przeczytałam kilka postów to myślałam że autorką jest kobieta i już słyszałam w myślach jak po niej jedziecie że matkę chce zostawić bez opieki.. Ale do faceta to: odetnij pępowine :D Twoja mama z cięższymi rzeczami jak zakupy, sprzątanie, może sobie nie radzić, więc poprostu wynajmij kogoś kto bedzie jej w tym pomagał i jedz, bo jak tu kiedys stracisz prace to jej nie pomozesz

Gość dfdffgfgfhg
a co za problem sprzedac mieszkanie, kupiec wieksze w miescie i wyprowadzic sie z matką? a z czasem moze i rodzine zalozysz wiec duze meiszkanie bedzie jak znalazl

Gość 35 latek ;-))
"Nie przesadza się starych drzew" - obejrzyjcie sobie odpowiedni odcinek serialu "Dom"... Matkę ma się tylko jedną i jest to jedyna osoba, która kocha bezinteresownie... Ja kiedyś, w jakiś sposób zrezygnowałem z planów życiowych dla starszych rodziców. Mieszkam w tym samym mieście, co oni. Zarabiam więcej niż prezydent tego miasta, co oznacza, że w dłuższej perspektywie nie żałuję decyzji.

Gość ddffdfdfdff
ja bym sie nie zgodzila z toba ze tylko matka kocha bezinteresownie, bo kobieta tez moze kochac mezczyzne bezinteresownie, ale jak widac ty chyba na taką nie trafiles co by ciebie tak kochala, oprocz twojej matki.

Gość marta....
ja bym matki nie zostawiła ale to twoja decyzja i twoje zycie

Gość kawaler lat 30
dalej nie wiem co robic