Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mała oliwka123

dziecko od niedzieli ma goraczke 38,8 -39,2 bylam u lekarza nic nie pomaga

Polecane posty

Gość mała oliwka123

dostała augumentin,osłone i mucosolwan.Mała podczas kaszlu wymiotuje .nie wiem co mam robic. ..

Gość juka___juka
idz jeszcze raz do lekarza!

Gość Wiem co myślę, wiem co robię
do szpitala-mało tych tragedii co dzieciaki zmarły ostatnio? Ja bym na IP pojechala. moze sie odwodnic! kroplówke dadzą i lepiej zbadają przynajmniej.

Gość ????????????????????
w jakim wieku dziecko?

Gość mała oliwka123
ma 4 latka a jeszcze ma Contrahist ale to juz zawsze bierze.

Gość ccvbn
od kiedy dziecko bierze augumentin? ile ma lat dziecko?...antybiotyk z reguły zaczyna działać po kilku dniach od podania takze goraczka moze sie jeszcze utrzymywac.... ale czesto jest tez tak , ze antybiotyk jest zle dobrany albo to wirusowka i antybiotyk poprostu nie dziala na wirusa. Czy robilas morfologie z CRP???

Gość A z jakiego powodu dostała
antybiotyk i to o taks zerokim spekturm działania? Na gorączkę? Mała ma pewnie wirusa. Antybiotyk tylko ja osłabia i wyjaławia, ale nie zwalczy choroby wirusowej. Z ta organizm musi poradzic sobie sam. A Ty mu w tym przeszkadzasz podając antybiotyk, który uposledza naturalne umijętności 'bojowe' organizmu

Gość nie rozumiem:(
po co ta panika ? podaj leki i trzeba spokojnie czekać aż zacznie działać . Dziecko pije? bo to najważniejsze.

Gość ffaigaaaaa
augmentin to najgorszy antybiotyk jaki moze byc, wcale mnie nie dziwi, ze nic jej nei pomaga;/ ja kiedys po nim przez tydzien sralam i rzygalam, nigdy wiecej tego gówna;/

Gość ccvbn
ponawiam pytanie czy dziecko miało robione badanie CRP?? wiadomo by bylo czy to wirosowka czy infekcja bakteryjna... niestety jesli nie robilas a dziecko juz bierze antybiotyk to badanie nie wyszloby wiarygodnie. Ja juz sie nauczylam, ze jak goraczka sie 3 dzien utrzymuje jade i robie crp i po 5 minutach mam wynik i wiem czy potrzebny antybiotyk czy nie.... wielu lekarzy nie zaleca tego badania i na lapu capu podaja antybiotykli a wiekszosc to wirusowki na ktore antybiotuki nie dzialaja

Gość mała oliwka123
od poniedziałku bierze antybiotyk ,ma zaczerwienione oczy.dobra ide do lekarza bo to za dlugo trwa dzieki za rady.

Gość u mojego 4 latka
po augmentinie mial zapalenie jelit krwawa biegunke az znależliśmy sie w szpitalu a po wyjsciu ze szpitala klopoty zoladkowe wymioty i trzeba bylo diete przez miesiąc, olej lniany i siemię pomogło augmentin to syf - u nas maly uczulony bo byla tez wysypka to co przezylismy to szok UWAZAJCIE NA AUGMENTN