Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomarańczowy las

jestem załamana.ciągłe mdłości.. pomózcie

Polecane posty

Gość pomarańczowy las

mam już dość, od wczoraj mam takie mdłości że dochodzi do wymiotów, to mój 7 tc, dlaczego dopieo teraz? wczesniej było ok, miałam mdłosci ale radzilam sobie z nimi.. czemu doszly wymioty ? nie mam juz sily chce mi sie plakac

Gość dffdgdfgfgf
jak "dopiero teraz"? wymioty pojawiaja se z reguly miedzy 6 a 8 tc

Gość pomarańczowy las
chodzi mi o to, ze skoro wczesniej czulam się ok, bywaly mdlosci ale nie az tak uciazliwe, dlaczego tak nagle nie moge wyjsc z lozka bo od razu wymiotuje? to moja pierwsza ciąża. nie wiem kiedy z reguly pojawiaja sie wymioty. w wiekszosci jak czytalam to kobiety mialy albo od razu albo wcale.

Gość o jezuu nie
przesadzaj:O

Gość modernbarossa
ja mdlosci mialam w sumie od poczatu ale nasilily sie od 8 tygodnia i trwaly praktycznie do konca 13 tygodnia . uciazliwe owszem owszem ale mijaja :) Nie ma co panikowac , wiekszosc z nas to przechodzi :)

Gość pomarańczowy las
zycze ci mega mdlosci i wymiotow po kazdym nawet najmniejszym lyku wody zołzo

Gość dffdgdfgfgf
najczesciej pojawiaja sie miedzy 6 a 8 tc a te "od razu" wynika z reguly stad, ze najczesciej test robi sie gdy sie mieisiaczka nie pojawi.... a dla mnie np tydzien po tescie to jest "od razu" wlasnie, u mnie pojawily sie w 8 tygodniu i trwaly do 13 a w pierwszej ciazy juz w 5 tygodnu, z reszta one sklonily mnie do zrobienia testu i trwaly az do 20, sa kobiety ktore ostatniego pawia puszczaj na oprodowce i na to nie ma zadnych sztywnych zalozen, ba, moga se wymioty skonczyc nagle by tak samo nagle po 2 tygodniach znowu wrocic, to reakcja organizmu na zmiany hormonalne, tego sie nie da przewidziec, trzeba przezyc swoje i juz

Gość pomarańczowy las
ale ja moge miec mdlosci, nie chce wymiotowac.. w tym rzecz. ja wymiotuje woda, herbata, sucharkiem, zupą, jogurtem.

Gość dffdgdfgfgf
w pierwszej cazy "umieralam" bo rzygalam nawet po wodzie, co chwile, z kibla nie wychoddzilam, bylam wycenczona i tak do 20 tc wspolczuje ci ale nie ma innej opcji jak probowac sposobow na mdlosc (imbir, migdaly,lekki posilek przed wstaniem, czasem pomaga cos niestandardowego co odkryjesz, czasem nie pomaga nic - mnie w pierwszej ciazy nic nie pomagalo a w drugiej bardzo pomagaly mi mandarynki)

no niestety ciaza to nie tylko slonce wpadajace przez snieznobaila firanke i lagodnie oswietlajace przyszla mame siedzaca w wygodnym fotelu i spogladajaca zyczliwie na meza ktory caluje ja w cudny brzusio :P

Gość oj autorkooo chcialabymm iec
takie mdlosci jak ty byle by sie po latach walki udalo....

Gość księżniczko biedna
Autorko pij dużo wody, unikaj intensywnych zapachów i nagłej zmiany pozycji. Moja siostra miała mdłości przez połowę ciąży. do tego wymioty,a potem pojawiła się zgaga. ja wymioty miałam przez ok 5 tygodni. a ty po 1dniu już umierasz :O jak ty urodzisz?

Coś za coś, ja od 6 tygodnia miałam mdłości i wymioty przez przeszło 2 miesiące, męczyło strasznie , nie mogłam jeść , tylko piłam , przełyk miałam tak obżarty że nawet po wodzie wymiotowałam, tylko leżąc było jako tako ale to nie zmniejszą ło wymiotów , a były 3-4 razy dziennie i codziennie, 2 miesiące wyjęte z życia tylko leżałam, teraz jest 28 tydzień i od miesiąca zgaga nie z tej ziemi, zero smaku, jedzenie smakuje jak siano, a picie, każde do niczego, no i bóle pleców, ciągle niewygodnie. Więc jak widzisz wszelkie atrakcje przed tobą

czasem pomaga woda przegotowana z cytryną i miodem , albo napar z imbiru. Każda ma z nas inaczej ale zawsze możesz spróbować.

Gość ja leżałam plackiem
przez miesiąc i zwracałam łyk wody albo gryz herbatnika...woda z imbirem pomagała chociaż nie w 100%

Gość pomarańczowy las
mdłości to ja mam od samego początku, mam na myśli od 3 tc. dzień w dzień. rano, w południe, wieczorem, w nocy gdy się przebudziłam. ale to były po prostu mdłosci, a teraz mało tego zaczęłam wymiotować. z jednej strony może złapałam jakis wirus? mój mąż 3 dni wymiotował. teraz dopadło mnie. za tydzień mam bardzo ważne wydarzenie, nie chce dać plamy i zwymiotować na środku sali. w tym rzecz. a później niech sie dzieje co chce.

Gość pomarańczowy las
właśnie, jaki smak ma imbir?

Gość pomarańczowy las
jest mi tak bardzo przykro, ta ciąża nie była jakoś szczególnie planowana teraz. tzn ciesze sie ze stalo się to w marcu, bo zawsze moglabym nigdy nie zajsc, rzecz w tym ze przezywam ją bardzo. boję się kazdego dnia. tak bardzo chcialabym zeby ominęły mnie mdłosci, ja rozumiem ze tak wlasnie u niektorych kobiet ciaza przebiega. ale niech mi się to zacznie za 2 tyg, nie teraz.. przepraszam was dziewczyny moze jestem przewrazliwiona.. ale naprawde nie daje rady

Gość pomarańczowy las
o rety, na chwile obecną minęło !

Gość Wiem co robie, wiem co myslę
Załamac cie? Mi przeszło w 14/15 tygodniu :P:P Powodzenia!

Gość tasia 600
Wiem co czujesz przy pierwszej ciazy bylo strasznie nudzilo mnie 24g na dobe.Wszedzie chodzilam z woreczkami ,bo nigdy nie wiadomo kiedy zwymiotuje.Plakalam z rozpaczy to bylo straszne dzien w dzien.Teraz tez mialam mdlosci ,ale o niebo lepiej a wymioty tylko raz z rana. Musisz sie trzymac ,mi na wymioty nic nie pomagalo ,moze tylko troche coli i to pomoc chwilowa.Dasz rade nie ty jedna :)

Gość gość
Kazdy te mdłości znosi inaczej. Mi tez jest ciężko jak autorce bylo. Jest mi ciągle, bez przerwy niedobrze, rano, popołudniu, wieczorem i w nocy sie budze co chwile bo mnie mdli. Ja jeszcze typowych wymiotów nie mam. Ale z pewnością dojdą bo to 5 tydzień a już mnie tak ciągle mdli... Mnie mdli juz od 4tygodnia także wiecie... Kazda z nas jest inna.

Gość gość
No to moze najgorsze przed tobą .ja w piątym tygodniu nawet nie wiedziałam o ciazy. Teraz jestem w trzecim trymestrze i rzygam więcej niż w pierwszym .:O

Gość gość
Kupcie sobie opaski na nadgarstki sea band,ja to aż w szpitalu z mdłości i wymiotów byłam. Po powrocie kupiłam, bo mi poleciła lekarka, nie wierzyłam ale ponoć jej pacjentka kiedyś o nich powiedziała i faktycznie zadzialaly trzeba tylko nosić