Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość modernbarossa

15 tydzien ciazy , kto dolaczy ?

Polecane posty

Gość modernbarossa
U mnie musialby to byc Kubus Junior :D hihihi xd A Kornelia naprawde sliczne imie moze jakos uda mi sie go jeszcze przekonac :)

Gość JA!
Kubuś też ładne i popularne.nie dziwię się,że po usg czujesz się spokojniejsza,wiesz wtedy,ze wszystko ok,i masz okazję podejrzeć dzidzusia:)czekam z niecierpliwością na moje.powiem wam,że chodziłabym co miesiąc,żeby widzieć malucha.

Gość majka1029
Podoba mi się Kacperek ale w rodzinie już jest dwóch. Mojemu Karolowi podoba się imię Bartek ale ja nie jestem przekonana;] Dobrze, że mamy jeszcze sporo czasu:)

Gość tasia 600
Oj widze ,ze juz z rana konwersacja sie rozwinela :) Modernbarossa podoba mi sie twoj wozek ,moj ten co juz mam po corce to podobny tylko ubozsza wersja ,bo to 5 lat temu kupione :) WLasnie jest taki solidny i kola pompowane,gondola duza,hustany.A ten co sie zastanawiam kupic wyglada nowoczesnie,ale jak juz w praktyce to nie wiem ni ewyglada juz tak stabilnie i te kola hmmm juz nie sa pompowane,wiadomo ze tutaj chodniki sa w idealnym stanie ,ale pomimo wszystko czy nie bedzie glosniejszy ,twardszy (jesli wiecie o co mi chodzi).W sklepie nie powiesz ide tylko na dwor go wyprobuje :)haha .Moze ktoras z mam ma jakies doswiadczenie i doradzi cos wiecej ????????:) Ja mam 28 lat,ale moje pierwsze dziecko urodzilam wlasnie w twoim wieku moderbrossa.Milenka imie mi sie podoba nie jest tak oklepane jak Emilka :) .Mojego meza ,brata cora wlasnie tak sie nazywa.Uwazam ,ze brzmi slodko.Wiktoria tez mi sie podoba :) Slusznie tu zauwazono,ze jakos imion meskich nie jest tak duzo tych ladnych.Z chlopcem mam dylemat.Narazie mam tylko jedno Igor:)

Gość tasia 600
A teraz pytanko ,ktore z imion dla dziewczynki podoba sie wam najbardzie,prosze o opinie :) Adele, Tamara,Sophia, Arianna??????

Gość modernbarossa
Kacperek tez wlasnie ladnie , ale ta jak mowicie mamy czas tak naprawde jeszcze :) Ale zastanowic sie mozna , ta jak zaczac sie rozgladac za rzeczami dla malucha bo wiadomo jakby sie na raz kupowlalo to majatek mozna wydac a tak to po troszeczku co jakis czas , powiedzmy raz w miesiacu : ) Tasia ten wozek jest naprawde niesamowity co ci podeslalam lin , moja przyjaciolka miala taki sam ale z dwa lata temu i mwoi ze wozila wnim corke ponad rok dopki druga cora sie nie urodzila bo potem chcac nie chcac musiala podwojny kupic :) wiesz tez jest dla mnie to w nim wazne ze ma fotelik do samochodu no i oczywiscie ze jest przeladany na spacerowke , bo jednak pare meisiecy i spaceroweczka bedzie dosonala , ale w naszym przypadku to chyba jednak dopiero na wiosne :) A co do tego Twojego to nei jestem w stanie nic powiedziec , al ewiesz trzeby by bylo zobaczyc na wlasne oczy a nei zdjecie w necie bo w rzeczywistosci moze byc niepraktyczny a top jesdnak musi byc wygoda i dla ciebie i dla maluszka :) A Emilka mi sie podoba tak srednio wlasnie , mnostwo dziewczynek ma to imie , albo Julia tez ladne ale tyle tego jest ze az slabo sie robi :)

Gość modernbarossa
Mi sie Arianna strasznie podoba , takie ciekawe jest i ladnie brzmi :) Albo co myslicie o imieniu Oriana ? Moja kolezanka tak nazwała corecze , w sumie takie imie dziwne troszeczke :)

Gość tasia 600
Oriana podobnie brzmi do Arianny :) Tylko w takim wypadku 100 razy wiecej wole Arianne .Mamy dziewczynke sasiadke z tym imieniem i tak mi wpadlo do ucha :)Wiem ze imie jest popularne w Usa

Gość modernbarossa
JAk mieszkalismy jeszcze w Polsce zanczy ja mieszkalam wtedy z rodzicami jeszzce mature mialam wtedy wprowadzila sie do ich bloku dziewczyna z rodzicami i dziecko mialo na imie : MIRIAM ! :D Boze jak slyszalam nie raz jak ja wieczorami do domu wolali to myslalam ze padne ze smiechu :D Ale rzeczywiscie Arianna bardzo ladne :)

Gość tasia 600
Ni no Miriam to mi sie kojarzy z tym show ,nie wiem czy pamietasz?Mezczyzni ubiegali sie o piekna kobiete i z tygodnia na tydzien odpadal jeden.Wybierala kobieta oczywiscie :) Na samymy koncu jak juz wygral ten jedyny :) Otwieraja mu tajemnice.Ta Miriam ,ktora tak calowali i podrywali to facet :) No i teraz imie mi sie kojarzy z tranzwestyta :)

Gość modernbarossa
no wlasnie wiesz imie pelniutkie skojarzen i to tak dziwnych ze w zycu bym tak dziecka nie nazwala , bo to tylko mozna je tym skrzywdzic :)

Gość tasia 600
Wiem ,mozna nazwac dziecko oryginalnym imieniem i zagranicznym.Ale wazne by brzmialo dobrze by nie kaleczona tego imienia podczas wymowy,by sie z niczym nie kojarzylo.Tutaj mamuski co maja zamiar zostac na stale a nazywaja dzieci typowym polskim imieniem(ktorego tutejsi wymowic nie moge) to uwazam ,ze tez kalecza.Bo do tego dziecka od malego czy u lekarza czy w szkole nikt nie powie normalnie po imieniu.Mam na mysli ime Blazej np.beda kaleczyc .Sa tez imiona uniwersalne w wiekszosci jezykow np Dawid ,Daniel, to juz lepiej tak :)Ja zanim dalam na imie mojej pierwszej corce to 20 osbob brytoli pytalam sie jak przeczytaja to imie.Czy nie maja skojarzen. I corcia ma nietypowe imie,zadkie ,ale nie dziwaczne :)I latwo wymawiane w wiekszosci krajach.

Gość JA!
moj syn ma na imię Kacper.sophie,Arianna bardzo ładne.co do wózka,ja chcę tylko by głęboki był,bez spacerowki,i pompowane koła,ponoć taki lepiej po śniegu pchac,w maju planuję kupić spacerówkę rozkładaną całkiem na płasko.

Gość modernbarossa
imie to jednak wybor na cale zycie :d trzeba sie porzadnie zastanowic i nie podejmowac pochopnie zadnej decyzjii .

Gość modernbarossa
KArola ale jak taka roznica wieku to chyba dobrz :) bedzie opiekowala sie albo ci przynajmniej pomagala przy mlodszym rodzenstwie :)

Gość Heven
Ja jestem w 5 tygodniu w poniedziałek mam pierwsze usg zobaczymy

Gość zrob sobie nawet trzy
Może zrobimy kanał na youtubie i będziemy tam USG wrzucać ?

Gość modernbarossa
uu 5 tydzien to naprawde wczesniutko jeszcze :) Wszystko przed Toba , a jak sie czujesz ? Ei dziewczyny czy wy czujecie cos takiego , ja siedzicie , albo jak zjecie jaas tam konretna potrawe to czujecie po boku lub na brzszu takie lekkie mrowienie z pod skory ? co to moze byc ? Dzidzius sie rusza i juz niedlugo bedzie walil kopniakami ?

Gość tasia 600
Karola roznica fajna miedzy mna a siostra 10 lat jest.Zawsze jakas pomoc bedziesz miala :)

Gość modernbarossa
z tym kanalem fajny pomysl podoba mi sie tylko my nie dostajemy filmu na plycie od lekarza :)

Gość modernbarossa
czesc dziewczyn , kolejny pieny dzien przed nami :) U mnie wczoraj nie bylo ciekawei , pszlam z przyszlym szwagrem do banku , a bylo jakos po 15 i tam zemdlalam doslownie na ilka sekund ale spaniowalam ze malcowi cos ie moglo stac i zadzwonilam do szpitala ale na szczescie nie spadlam na brzuch tylko na bok , noge i reke mam w siniakach i taka jakas oslabiona jestem , wiec dzisiaj w domku i rezygnuje z wyjsc w taie upaly bo to sie nie da wytrzymac przeciez :d A ja u Was ? Jak sie czujecie? A co myslicie o imieniu Ksawery?

Gość JA!
u mnie jesienna pogoda,12stopni i deszczowo.imię ładne,nie oklepane.

Gość mamusiaRAZYdwa
Ja jestem w 15 tygodniu;) chłopak Hubert, dziewczynka- Lena albo Urszulka :)

Gość modernbarossa
Hubercik tez bardo ladnie , dla chlopca pojawia sie wiele ciekawych pieknych imion .

Gość modernbarossa
czesc dziewczyny , nie bylo mnie praktycznie caly weekend ale musialam sie troche zregrnerowac , rozwazam tez wyjazd do Polski na kilka dni ale sama nie wiem :) A dzis jaa macie pogoode ? U mnie ja narazie chlodno ja zawze rano ale pewnie bedzie goraco znowu , przydalby sie jakis deszcz choc na chwileczke bo zwariowac mozna normalnie . :D JAk sie czujecie ? Ja wbrnelam juz w 16 tydzien , i do wozyty u learza coraz blzej . Juz praktycznie zadnych objawow ani nic wiec coraz lepiej , za miesiac gdzies trzeba bedzie zaczynac kompletowac powoli wyprawke :)

Gość tasia 600
Mnie tez nie bylo przez weekend,bo ja w weekendy akurat pracuje.Wiec jestem zajeta :).Co tam u was slychac jak sie czujecie kochane???Ja zaczynam 15 tydzien jutro :) Tez juz sie rozgladam co bede kupowac :) Zakupki,zakupki :) cos przyjemnego.Wczoraj w pracy powiedzialam dwom kolezanka, ze jestem w ciazy to mi nie chcialy uwierzyc,powiedzialy mi ,ze jestem tak szczupla,ze nie widac.No coz mieszkam w takim kraju gdzie w 4 tym miesiacu jest sie szczuplym :) Ale tak dla mnie to brzuszek juz mam spory,rosnie :)Juz coraz lepiej sie czuje.Wlasnie sie zabralismy z mezem za dekorowanie lazienki i mam zamiar pomalowac dzis dwie sciany.Mysle ,ze odrobine farby nie zaszkodzi tym bardziej ,ze to nie lakier i nie smierdzi a juz sie nie moge doczekac efektow :)

Gość modernbarossa
Tasia jesli zaoach farby nie jest mocny mysle ze bez problemu mozsz malowac , wzane zeby nie byl drzaniacy dla ciebei bo wtedy malenstwo tez odczuwa dyskomfort , a jesli i ta otworzysz ona to bedzie przewiew wiec ompletnie nic moze i ta nie byc czuc . U mnie juz brzuszek mocno wioczny , nie da sie go uryc . Wczoraj bylismy na lodach z racjii ladnej pogody i spotkalismy znajomych , bylych naszych sasiadow i w szoku byli ze to dopiero 16 tydzien a juz taki brzuszek ale ja sie ciezse , bo to znaczy ze malenstwo rosnie :)