Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasieńkaaa34

pprzezierność karkowa

Polecane posty

Gość kasieńkaaa34

czy pamiętacie może ile wynosiła u waszych maluszków w 12 tyg ciąży? czy 2,6mm to dużo?

Gość natmik
moja miała 1,7 2,6 mieści sie wg wielu lekarzy w normie, a inni kierują na dodatkowe badania prenatalne

Gość Wiem co robie, wiem co myslę
1,6 moja miała.robione w 13tc-nie wiem czy ma wpływ na wymiar w 13 czy w 12tc.

Gość modernbarossa
ja w 12 mialam 1.4 , ale roznei to bywa kazda kobieta ma inaczej , tak jak kazda ciaza jest minna . Norma jets do 2, 5 z tego co czytalam wtedy na ten temat . Ale jakby bylo zle i wyni nie bylby dobry learz by ci o tym powiedzial i podejrzewam ze skierowal by cie na dalsze specjalistyczne badania wiec jesli nic taiego nie zrobil nie sadze zeby bylło sie czym martwic .

Gość to dopiero 13tc
moja miała 1.7mm albo 1.8mm już nie pamiętam, ale coś koło tego.

Gość modernbarossa
bo ta myslalam ze wyslal bo to jednak jest duza ta przeziernosc , ja sie martwilam ze moja jest duza a jednka byla w normie :) ale na badaniach wszytso wyjdzie ci na tych badaniach i lekarzue juz zaraz po urodzeniu beda mogli pomoc malenstwu i ja w jakims nawet minimalnym stopniu jets zagrozenie dla ciebie to zapewnia ci lepsza opieke medyczna , nie ma co sie martwic na zapas szkodzi to maluszkowi :)

Gość pytanie do kasienka34
W pseudo masz wpisane ile masz lat? Tzn 34? Bo wiesz ze im starsza kobieta tym wieksze prawdop. chorego dziecka?

Gość ale co Ty w ogóle gadasz
ale pierdzielisz głupoty, takie stwierdzenia już dawno poszły do lamusa 🖐️

Gość ja mialam w 13t6d
Na jednym usg 4,1!a na drugim 2,5. W innych krajach jest norma do 3 nawet. Robilam test pappa i w stosunku do pierwszego usg prawdopodobienstwo zespolu downa bylo 1:4 a do drugiego nizsze niz ryzyko podstawowe (1 do kilkutysiecy,jak nie kilkudziesieciu) amnio nie robilam bo wynik niczego by nie zmienil, a balam sie ewentualnego poronienia. Dziecko urodzilo sie zdrowe ! :) tak wiec sie nie martw,lepiej powtorz usg na innym sprzecie i badz dobrej mysli.

Gość a ja mam w nosie
34 lata -2 ciaza przeziernosc 1.6 ,pierwsza ciaza 30 lat przeziernosc 1.6. Wiek jakos nie mial wplywu na przeziernosc.Na to sklada sie naprawde wiele czynnikow.

Ja miałam robione badania genetyczne i u mojego malenstwa było 2.2 ,do tego test Pappa i wszystko ok.Nawet nie jestem w grupie ryzyka podstawowego! Nie masz czym się martwić-każda ciaza jest inna a lekarz napewno by ci coś powiedział.

Gość karola ryzyko podstawowe
Jest u kazdej kobiety :)w zaleznosci od wieku i roznych czynnikow.