Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tabletki anty ???

Tabletki anty...

Polecane posty

Gość Tabletki anty ???

Co myślicie o tabletkach anty. Na jednym temacie przeczyatałam,że to zabójstwo dla związku, o co w tym chodzi?

Gość Tabletki anty ???
?

Gość Tabletki anty ???
Powiedzcie co sądzicie o tabletkach antykoncepcyjnych ?

Ja je biorę dobre 15 lat z planowanymi przerwami na dwie ciężę. Dla mnie są niezawodne. Nie mam żadnych skutków ubocznych (może przez pierwsze 2 miesiące brania nowych tabletek-potem wszystko wraca do normy). Nie widzę żadnych negatywów. W Polsce bywa zacofanie, że są szkodliwe, co jest ogromną bzdurą. Dla kogoś kto jest zdrowy tabletki nie szkodzą. Mi nawet jak się okazało pomagały w chorobie jajników, łagodziły bóle i zmniejszały torbiele. Poza tym miesiączka jest krótsza, zawsze w terminie. Można nie mieć okresu i brać pod rząd dwa opakowania (np. w trakcie wakacji i urlopu). W innych krajach tabletki antykoncepcyjne są dostępne a aptekach za darmo.

Gość a nie mozesz córce powiedziec
biore 7 lat i tez sobie chwale jakie zabójstwo dla związku? ze co? ze facet cie będzie brał (jakkolwiek to brzmi) nawet jak ty nie bedziesz chciała?

Gość ja mama taki granat
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Francuski-raport-na-temat-antykoncepcji-hormonalnej,wid,15447596,wiadomosc.html?ticaid=110799

Gość ja mama taki granat
radzialbym poczytac ,zastanowic sie czy warto.w koncu to ingerencja hormonalna

Gość oooooooowednjhw
Przecież seks przy tabletkach jest bezpieczy i nie musisz się bać o ciąże więc dlaczego zabójstwo dla związku.

Jestem zdecydownanie przeciwna antykocnepcji. Uwazam, ze bardzo szkodzi kobietom oraz realcjom w malzenstwie. Najlepiej stosowac NPR.

oooooooowednjhw, juz ci tlumacze, :) w czasie dni plodnych nie mozna wspolzyc w obawie prezed ciaza wiec trzeba sobie incaczej okazywac czulosc i CZEKAC dni w ktorych mzna sex uprawiac. A jesli beirzesz piguly to mozesz sie kochac przez caly miesiac do upadlego , na nic nie czekasz po prostu masz wszytsko tu i teraz. A wszytsko co przychodzi latwo bardzo szybko sie nudzi zwlaszcza mezczyznom. Do tego dochodzi fakt, ze jesi stosujesz NPR maz rowniez jest w to wprowadzony i lepeij poznaje Twoje cialo.

Gość ale konkretnie, prosze
w czym szkodzi???

Gość oooooooowednjhw
Ale niby czemu szkodzi relacją w małżeństwie ? Odpowiedzcie bo ja tego nie rozumiem. co szkodzi, że seks jest bezpieczny, że można sobie w sypialni poszaleć ?

Gość oooooooowednjhw
Nawet jeśli bierze sie tabletki to i tak para umie sobie uczucia okazywać.

mnie to nie przekonuje :D musi czekac tez bo: mam krwawienie z odstawienia, jestem zmeczona, albo on jest padniety po pracy, dzieci za sciana nie spia, mamy wizyte tesciow i spimy na kanapie w przejsciowym pokoju, zle sie czuje, jestem przeziebiona itp., itd.... A kiedy mnie sie chce to...mam owulacje, wiec powinnam sie wstrzymac??? :P.

Gość oooooooowednjhw
Seks jest oddawaniem sobie uczuć, namiętnością.

Gość oooooooowednjhw
ale konkretnie, prosze Myśle podobnie do Ciebie.

Gość sdfbghj
Ja biorę tabletki od 8 lat. Z moim obecnym mężem kochamy się od 4 lat.

przepraszam, ale odnosze wrazenie, ze seks dla zwolennikow metod planowania rodziny jest z gruntu zly..? Argumentujecie jakby sam akt seksualny byl czyms obrzydliwym, bez czulosci i bliskosci?

Gość sdfbghj
I z mężem układa mi się super. Nie mamy dzieci, bo nie planujemy. A seks...jest wspaniały i mni. raz na dzień. A zabiezbieczam się w ten sposób od 8 lat. I w ciąży nie jestem ani nie byłam.

Gość sdfbghj
Sex jest piękny. A najlepszy jest spontaniczny :). To jest oddawanie uczuć.

Teraz tlumaczenie dla tych ciezej kapujacych ;) Zalozmy , ze najbardziej na swiecie lubicie lody waniliowe :) jecie je od switu do nocy caaaly czas przez tydzien mies rok, az w koncu pewnego dnia okazuje sie, ze nie mozecie patrzec na lody waniliowe, sam ich widok i zapach przyprawia was o mdlosci. A gdyby bylo tak, ze te lody jecie tylko np w niedziele po obiedzie na deser to moglibyscie je jesc cale lata a nie znudzilby sie wam. Kiedys tez myslalam, ze pigulki to takie super rozwiazanie ale pogrzebalam w necie , przeczytalam niejeden artykul katolicki i oswiecilo mnie- pigulki sa zle i wlasciwie robia wiecej zlego niz dobrego. Pomijam fakt , ze rozwalaja cykl, maja dzialanie kancerogenne ( powowduja raka) tycie, itd Tylko wczesniej nikt o tym nie mowil bo firmy farmaceutyczne robia biznes na tabsach.