Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mowion

Roan Maritta?

Polecane posty

Gość mowion

Witam. Poszukuję jak najwięcej opinii o tym wózku. Widziałam go na żywo w sklepie, przejechałam się po sklepie, a nawet spróbowałam zapakować do bagażnika naszego samochodu i póki co jestem zachwycona. Wózek ze względu na cenę zamówię na allegro, bo w sklepie ten wózek potrafi kosztować nawet o 500 zł więcej. Trochę o mnie: mieszkamy w domu, mamy 4 km do dużego miasta, więc spacery to piaszczyste drogi, lasy, ale również spacery typowo miejskie po chodniku lub park. Wiadomo czasem wyskoczę na jakieś zakupy, załatwić sprawy urzędowe w ramach spaceru. Myślę, że z wózka korzystać będę bardzo dużo, bo mąż długo pracuję i nie będzie mi się chciało siedzieć z dzieckiem w domu. Co myślicie o tej spacerówce? Jest inna niż np. w X landerze czy Tako. Wydaje się taka wysoka, a ja szukam czegoś co posłuży nam do końca. Rodzę jesienią, więc szukam raczej dużej gondoli, która posłuży do zimy, ale wiadomo, że gondola, to nie wszystko, a raczej posłuży tylko przez te 6-8 m-cy. Chciałabym, żeby spacerówka również spełniła moje oczerkiwania, ale koleżanki odradzają mi ten wózek ze względu właśnie na dziwną- jak one to określają spacerówkę. Myślałam konkretnie o tym modelu: http://allegro.pl/roan-marita-prestige-super-oferta-czestochowa-i3185728424.html w tym kolorze: http://www.polskaanglia.pl/Roan/s-126.jpg

Gość mam ten wózeeek
Zalety: wielka, wygodna gondola z regulowanym podgłówkiem, niezniszczalne koła, stabilny, na każdy teren, wytrzymały, łatwo się czyści, przyjemnie się buja na boki, ma funkcję kołyski. Spacerówka rzeczywiście jest śmieszna, wszyscy się za nią oglądają :D Ale wygodna i duża, posłuży długo. Niestety pasy bezpieczeństwa w spacerówce nie są regulowane!!!!!!!! Wady: wózek jest cholernie ciężki - mieszkasz w domu, więc dźwiganie odpada, ale możesz mieć problemy nawet z jazdą pod niewielką górkę, jak umieścisz w koszu kilka siatek z zakupami - wózek okropnie długo i niewygodnie się składa (w porównaniu do innych, które składają się jednym ruchem ręki), zajmuje bardzo dużo miejsca w bagażniku (sam stelaż!, gondolę musiałam wozić na tylnim siedzeniu), jak nie masz kombi albo terenówki, to zapomnij o wakacjach z wózkiem, po prostu się nie zapakujesz. Skrzypi trochę ;)

Też brałam pod uwagę ten wózek ale zdecydowałam się w końcu na Adamex Royal 2 w 1 (http://www.wyprawkidzieciece.pl/galerie/w/wozek-wielofunkcyjny-roy_4138.jpg) ze względu na cenę bo Adamex wyszedł po prostu taniej ale niestety przy wyborze dużych kół waży troszkę więcej. Nie miałam okazji użytkować jeszcze bo termin mam dopiero na 17 maja ale spacerówka jest podobna jak w Roan'ie i wcale nie wydaje mi się dziwna, może śmiesznie trochę wygląda z dużymi kołami ale moim zdaniem jest OK. Rozważałam w sumie dużo bardzo podobnych modeli ale jednak najtaniej wyszedł mi Adamex ( nie musiałam juz nic do niego dokupować, prócz adapterów do fotelika Maxi Cosi za 70 zł, a za 1074 kurier za pobraniem mam wózek 2w1, torbę, moskitierę, folię p.deszczową x2,parasolkę,pompkę do kół,uchwyt na butelkę, osłonka do spacerówki na nóżki, duże koła 14 calowe i nowy wzór z limitowanej edycji bez dopłaty) http://www.bobowozki.com.pl/index.php?cPath=211_375 Jakbyś jeszcze się rozglądała to dużo podobnych modeli możesz znaleźć tutaj

Ja go uzywalam do 2 dzieci. Strzal w 10. Owszem skrzypi jak sie go nie konserwuje. Jest to wózek którego stelaż trzeba pryskac smarem. Sklada sie jedna ręka. Jezdzi super po każdej powierzchni. Kolezanki zima meczyly sie swoimi wózkami, a ja bez problemu pokonywalam śnieg. Duza gondola, duza spacerowka, ktora wcale nie wygląda juz tak dziwnie, bo bardzo dużo jeździ tych wózków -ludzie się przyzwyczaja do jej wyglądu. Wada dla mnie byl koszyk. Plaski z którego wszystko wypadało, nawet folia przeciwdeszczowa, a o polozeniu tam czegoś zima czy jak pada deszcz nie bylo mowy, bo wszystko przemakalo i się brudzilo. Dużo miejsca zajmuje w bagażniku, jest dość ciezki.

Mam pytanie a jak wygląda regulacja rączki (jesteśmy wysocy 183 i 197 ;) nie wiem czy nie okaże się za niska...słyszałam że wózek - spacerówka siada przez co rączka jest niżej z góry dziękuję za odpowiedź

Gość gość
mój synek ma ponad 2 lata, nadal używamy roana, jestem bardzo zadowolona. Polecam szczególnie tym, którzy mają zamiar jeździć po nierównym terenie. Rączka nie siadła (a wózek kupiłam używany, więc już ma swoje lata), dla mojego męża (186 cm) jest ok, nie wiem jak będzie dla wyższej osoby

gondola super, spacerowka mniej mi się przydała zamienilam na tako sportster ale polecam roan maritta

Gość gość
po jakimś czasie użytkowania piszczy przeraźliwie

My też go mamy. Wychowujemy już w nim drugie dziecko. Zalety: - bardzo duża, bezpieczna i wygodna gondola z wieloma różnymi funkcjami - może spokojnie służyć za kołyskę, łóżeczko, wózek a nawet spacerówkę bo wygodnie podpierane plecki. Nam służyła przy do 8 miesiąca. - elegancki klasyczny wygląd któy przyciąga wzrok (mieszkamy za granicą więc wszyscy się za tym wózkiem oglądali ;-) ) - Koła nie do zdarcia i na każdy teren - Do kosza mieści się duuuużo nawet bardzo ciężkich zakupów :-) - spacerówka wysoka (ważne w zimie), szeroka, wygodna, dobrze można ją zabezpieczyć przed deszczem, wygodna do spania dla dziecka, regulowany podnóżek XXXX Wady (jest ich trochę): - cholernie ciężki, podniesienie go do bagażnika - MASAKRA - zajmuje dużo miejsca (i w domu i w samochodzie), nigdy nie składa się do miniaturowych rozmiarów (tak jak to jest przy lżejszych i mniejszych wózkach) - skrzypi - szkoda że nie ma skrętnych kół - Spacerówka powinna być lekka... a jest prawie tak samo ciężka jak gondola - wózek jest tak szeroki że ciężko mieści się w drzwi autobusów, sklepów itp. Ja w końcu skapitulowałam i kupiłam po jakimś czasie lekki wózek-parasolkę. Mniej wygodny dla dziecka ale dla mnie ogromna ulga. - Cena - są podobne wózki, nieco lżejsze i dużo tańsze. Polecam Nowalex (bardzo bardzo podobny, za połowę ceny) - mam go w Polsce i jestem z niego super zadowolona.

Ja właśnie też planuję kupić ten wózek. Zastanawiam się jeszcze nad Babymerc q7 classic. Co myślicie?