Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Athelgast

Czy wierzycie w istnienie duchów?

Polecane posty

Gość Zuzanna Amelia & 25
I tak i nie z tendencja na tak.

Gość jolka demolka
widziałes kiedyś ducha? albo anioła? albo znasz kogoś kto widział w twojej obecnosci? jak zobaczysz albo poznasz przestaniesz zadawać głupie pytania

Zuza, tu nie ma miejsca na coś pośrodku to po primo. Po secundo, z tego co wiem Ty deklarujesz się, jako ateistka, a oni nie wierzą w istnienie duchów...

Gość jak mialem 10 lat to tak
teraz to dla mnie zwykle zabobony

" 17:47 [zgłoś do usunięcia]Maciek B. Tak. I nie tyle wierze, co wiem, ze istnieja. Moja prababcia nawiedzila mnie kilka razy. pozdrawiam i zycze wszystkiego dobrego" Ale nie ma czegoś takiego, jak duchy zmarłych. Są anioły i demony, które czasem podszywają się pod zmarłych...

Gość taaa bo akurat ci uwierzymy
jak ciebie na swiecie jeszcze nie bylo co za kretyn :D:D:D:D

Gość Singielek...
Maciek B. Wiesz 2 lata temu, tj. 4.10, przyszła do mnie o 3 w nocy moja śp. babcia. Nie zapomnę tej sytuacji. Duchy naprawdę istnieją. Często przychodzą by ostrzec nas przed złem jakie można nas spotkać. jak w moim przypadku.

Zadałem, to pytanie, bo jak miałem 12 lat, dwa razy odwiedził mnie zamaskowany, przezroczysty człowiek z siekierą. A i potem miałem podobne historię.

Gość Singielek...
"taaa bo akurat ci uwierzymy" Do tego dnia wypowiadałem się jak Ty. Byłem tez sceptykiem. Byłem...

Gość zapach truskawek
Ja, wychowana w rodzinie katolickiej, obecnie raczej agnostyczka, mam powody by wierzyć w istnienie życia pozagrobowego. Miałam dwie sytuacje, w przypadku których jedną jestem wytłumaczyć, ale drugą niekoniecznie. O duchach słyszałam także z opowieści moich rodziców, moja mama twierdziła, że kilka duchów widziała. Ja nigdy nie widziałam ducha na oczy, ale te sytuacje które mi się przytrafiły, zbiegły się się z dziwnymi okolicznościami, takimi jak rocznica śmierci dziadka, pobyt w miejscu, w którym powiesił się pewien chłopak.

A to nie wiem, w kazdym razie prababcia mnie kilka razy nawiedzila, to dla mnie ostateczny dowod na istnienie zycia po smierci. I zdania w tym zakresie nigdy nie zmienie.

@singielek: kiedys w dniu urodzin prababci, lezalem na kanapie i czytalem ksiazke i zapalila sie lampka nocna stojaca obok na stoliku.

Gość Zuzanna Amelia & 25
17:33 [zgłoś do usunięcia] to ostatni niedziel Nie, ale chyba mnie coś straszy ­ A moze to ktos a nie cos ? ­ Athelgast - co ma ateizm do wiary w duchy ?

Ja też widziałem, ale już nie piję, więc i duchów nie widuje...:O Ble Ble codziennie duchy widzi, jak sobie zajara albo zapomni o psychotropach :D To się nazywa schizofremia i jak nazwa wskazuje, to ma się schizy, urojenia itp, idź do psychiatry, to się leczy. Ble Ble na swoją schozofremię dostał rentę i stał się gorliwym lewakiem, bo boi się że mu do pracy każą iść i rentę zabiorą.

Bo ateiści podobnie jak zwierzęta mają zaburzoną percepcję i nie uznają mistycyzmu i istnienia innych wymiarów rzeczywistości... Duchy nie pasują do ateistycznego obrazu świata po prostu...

Gość Zuzanna Amelia & 25
Athelgast - a Ty wierzysz w duchy ?

Gość zapach truskawek
@G.A.K, a co jeśli jest więcej świadków takiej sytuacji? Dodam, że wszyscy trzeźwi. I co, cała grupa ma się przebadać pod kątem schizofrenii? :)

Ja wierzę, bo widziałem to raz, pasują do mojego obrazu świata, to dwa. A pasują dlatego, że jestem mistykiem, a nie ateistą...

Gość Singielek...
G.A.K Opowiem Ci historię. To było 4.10.2010 r. kiedy o g. 3 w nocy coś mnie wybudziło ze snu. Słyszałem czyjeś kroki zbliżające się do mojego łóżka. Usłyszałem głos mojej babci, która powiedziała mi, żebym 20.10. w dzień moich 30 urodzin nie szedł na żadną imprezę. Obiecała, że przyjdzie jeszcze raz do mnie w ostanią noc żeby mi to przypomnieć. Jak obiecała tak znów się pojawiła. Odwołałem imprezę w pubie, powód zachowałem dla siebie. W tym dniu w pubie wybuchł pożar. Największych poparzeń doznały osoby, które siedziały w miejscu zarezerwowanym dla mnie i znajomych. G.A.K - zmarli często przychodzą do nas żeby nast otrzec przed tragedią, która może nam się przytrafić.

Gość Singielek...
to ostatni niedziel Schizofrenia ma się nijak do duchów.

Gość Singielek...
to ostatni niedziel Internetu tez nie ma :p