Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fgefrg

Kto chodzi na solarium?

Polecane posty

Gość fgefrg

na ile minut chodzicie ? I czy jak się pójdzie pierwszy raz na 3min będzie jakiś efekt ?:)

Gość wiosenny czerniak
będzie efekt w postaci czerniaka :classic_cool:

Gość ja czesto tak mialam, kiedys l
3 min bitch please :o minimum 4/5 na pierwszy raz. ja chodze na 13-15 raz na jakis czas :)

Gość hej ja mam magdalena
ja zawsze chodze przed latem max 4 albo 5 razy i pozniej juz nie. dwa razy po 5 minut, potem 7 minut i na koncu 8 albo 10.

Gość fsdkhljl;k;optyqwdvcnm
ja chodzę na solarium parę razy do roku bo naprawdę bardzo szybko blednę. ale bardzo dbam o swoje bezpieczeństwo, czyli po pierwsze tylko solarium gdzie są w miarę nowe lampy, bo stare poparzą skórę, a poparzenie skóry może powodować raka. po drugie nie ma konkretnego czasu na opalanie, to wszystko zależy jaki się ma typ skóry, jaka jest moc lamp, więc w solarium ekspedientka powinna doradzić, choć jak na pierwszy raz na ogół idzie się na 5 minut, jeśli ktoś ma leki to może nie zamykać całkowicie łóżka:) po trzecie należy stosować balsamy przeznaczone specjalnie do solarium, najczęściej przyspieszacze opalania, choć ja w miejscach takich jak dół brzucha, bikini i pośladki to smaruje się dużym filtrem bo inaczej się tam zawsze spiekę, a to jak już pisałam nie jest dobre ze względów zdrowotnych.

Gość fgefrg
5 na pierwszy raz ? A ile masz lat ?:P i kiedy zaczęłaś chodzić ? Jeśli mogę zpytać

Gość olaoaaakd
No ja mam tak, że na słońcu opalam się na brązowo :) a czy może mi się coś stac ? np zasłabnąć mogę itp?

Gość mama czterolatka
Najlepiej zapytac sie obslugi na ile pierwszy raz wejsc. Oni beda wiedzieć kiedy lampy byly zmieniane i jak mocne sa. Po drugie niedomykanie lozka przed niczym nie chroni jedynie sie nie oplaisz. Po trzecie nie stare lampy pala skore tylko lampy agresywne. Drugim rodzajem lamp sa brazujace. Od nich skora jest praktycznie odrazu brazowsza, nie piecze ale tez i szybciej opalenizna schodzi. Lampy agresywne bardziej parza skore, niszcza, opalenizna jest trwalsza jednak bardzo niszcza skore na dluzsza mete. Lepiej unikac.

Gość jakaja25
nie korzystam, chcę żyć bez raka

Gość NISSIA16 ^^
Taa, od razu po tym rak ? Jasne -.-

Gość oszukać przeznaczenie ........
uwielbiam te rozważania - solarium niezdrowe, chipsy niezdrowe, cola, alkohol itp. najlepiej się już połóżcie do trumny :D:D kogo ma szlag trafić to trafi :D

Gość NISSIA16 ^^
No dokładnie ;D o :D

Gość oszukać przeznaczenie ........
najlepiej nie wychodzcie z domu :D:D

ja mam 27 lat i chodzę na solarium od 10 lat, i tak jak pisałam najczęściej się przyjmuję że na pierwszy raz idzie się na 5 minut żeby skórę przyzwyczaić bo się przez ten czas za bardzo nie opalisz (właściwie opalanie zaczyna się od drugiego razu i najlepiej pójść ten drugi raz po dwóch dniach), chyba ze np jesteś jasna blondynka i masz mleczną cerę to może się okazać że nawet 5 minut to za długo, dlatego warto pójść do dobrego solarium gdzie ci udziela porady odnośnie karnacji, czasu na jaki powinnaś pójść i wszystko wyjaśnią

Gość NISSIA16 ^^
hahah ;p

Gość asicaaaaaaaaaaa86
Ja teraz chodzę, zawsze przed latem, zaczynam tak w marcu, chodzę raz w tygodniu, pierwszy raz po zimie 7 min, a później na 10min, zależy jaką masz skórę, ja mam taką średnią karnację, nie białą, ale też nie ciemną, opalam się dosyć szybko, po 1 i drugim razie skóra jest lekko czerwona, a później juz normalnie na brąz się opalam.

Gość jakaja25
"W Niemczech solarium ze względu na swoją szkodliwość zostało zakazane dla niepełnoletnich na równi z alkoholem i papierosami. Spowodowane było to opublikowaniem raportu, w którym zachorowalność Niemców na raka skóry wzrosła do 170 tys. rocznie (dla porównania w Polsce jest to 10 tys.). Ryzyko zachorowania jakie niesie korzystanie z niego jest większe od popularnych używek. Spowodowane jest to tym, że zachorowanie na raka u osób przed 30 rokiem życia, korzystających z solarium wzrasta o 75%"

a co do faktu niedomykania solarium to chodziło mi o to ze jak ktoś idzie pierwszy raz to może mieć lek przed zamykaniem się całkowicie na łóżku, bo dla mnie za pierwszym podejściem uczucie było jakbym się w trumnie miała zamknąć, a nie dlatego że wtedy jest mniej szkodliwe korzystanie z solarium

Gość jakaja25
A tu kolejne zdanie z artykułu: "Statystyki pokazują, że chodzenie do solarium tylko raz w miesiącu może zwiększać ryzyko raka skóry aż o 50 procent." http://kobieta.wp.pl/kat,65524,title,Jakie-szkody-naprawde-wyrzadza-solarium,wid,15319157,wiadomosc.html?ticaid=11079c

Gość tyry 22 kuj pom
NISSIA16 ^^ To ty z tym analem? :D

Gość Sensualna
Ja byłam tylko raz w życiu i jakoś tak, jednak wolę samoopalacze. Zdrowiej i szybciej :P

Gość ale Mazury to nuda
ja chodze, 2 w tyg po 10 min

Gość NISSIA16 ^^
Lol. o co Ci chodzi z analem