Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ciężarna18tydzień

Ginekolog Szczecin dr Dziurawiec

Polecane posty

Gość Ciężarna18tydzień

Witam, czy ktoś zna doktor Dziurawiec z przychodni na Kadłubka? Chodzi mi o to czy trudno uzyskać zwolnienie w ciąży. Mam taki problem, że pracuje jako niania na umowę, ponieważ jestem w ciąży (18 tydzień) rodzice maluszka chcą go zapisać do żłobka bo w każdej chwili może się coś stać i mogę nie móc się opiekować dalej ich dzieckiem (doskonale ich rozumiem). Jednak z chwilą gdy podpiszą umowę ze żłobkiem ja tracę prawo do macierzyńskiego, chyba, że będę już na zwolnieniu lekarskim. I nie wiem jak poprosić lekarza o zwolnienie bo nic mi nie jest i w zasadzie dalej będę chodzić do pracy, tylko, że na pół etatu a na pół mały będzie chodził do żłobka, ale oficjalnie już będę na l4. Tylko czy lekarz da mi zwolnienie skoro ja czuje się świetnie i mogę pracować...

Gość kropka nad iiia
ta jasne same ze szczecina tu siedzą ;/

Gość bo biedny jest za głupi by
trzeba umiec gadac z lekarzem, ja zawsze kiedy chcialam mialam zwolnienie:P

Gość Ciężarna18tydzień
A co mu mówilaś?

Gość jshkashkasjhd
bzdury, do zwolnienia masz prawo od drugiego trymestru, powiedz e zle si czujesz, że musisz dzwigać małego, latać za nim a boisz się o ciąże,że masz czasami skurcze brzuch twardnieje ja pamiętam że jak byłam w ciąży to lekarz sam pytał juz od 14 tyg czy chce zwolnienie a tez chodziłam do przychodni, nie powinnaś mieć z tym problemów

Gość bo biedny jest za głupi by
mowilam wprost,ze chce zwolnienie, zeby sobie odpoczac, trzeba wiedziec do jakego lekarza chodzic:D

Gość jshkashkasjhd
o miożesz dodać że ci słabo się robi w drodze do pracy albo że słabo ci się robi czasami podczas opieki na d dzieckiem, kobietom w ciazy często robi się słabo nawet jak nic się nie dzieje