Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a ja powiem tak...

Jakie to uczucie miec nagle mniejszy brzuch po porodzie?

Polecane posty

Gość a ja powiem tak...

Chodzi mi o to ze za niecaly miesiac rodze i ciekawa jestem jak to jest gdy nagle juz tam nie bedzie dzidziusia, jaka ta skora jest na brzuchu? Nie ukrywam ze jest mi ciezko z tym brzuchem, niby sie do niego przyzwyczailam a potem po porodzie bedzie mi pewnie tak jakos dziwnie :P A Wy mamusie jak mialyscie?

Gość (nie)idealnamama
jak bobas sie wyslizgnal brzuch automatycznie opadl taka ulga luz w brzuchu ja po porodzie mialam taki jak w 4 miesiacu.... malutki teraz cora ma 6 miesiecy a mi malutko malutko brakuje do figury z przed ciazy... rozstepow zeroo

fajne, bo sie wreszcie przestałam ocierać boleśnie o drzwi i inne wystające krawędzie - na końcówce ciąży brzuch mi rósł jakby skokowo i głowa nie nadążyła z dostosowaniem się do tego rozmiaru, więc zdarzało się często o coś się otrzeć, czy zahaczyć;)

Gość a ja powiem tak...
(nie)idealnamama dzieki za odpowiedz :). A cwiczysz w ogole zeby ten brzuszek zrzucic czy po prostu nic z tym nie robisz?

Gość no i dobrze
Po porodzie (cc) musiałam leżeć i macalam się po brzuchu, wydawało mi się na leżą o, ze jest super plaski, czułam w końcu zebra. Nazajutrz okazało się ze to tylko złudzenie i skóra została luzna, taki jakby fartuszek. Niestety nie wrócił do stanu sprzed ciąży i musiałam poddać się plastyce powłok brzusznych. Pozdrawiam i życzę lekkiego porodu i zdrówka.

Gość a ja powiem tak...
ex-D.Bill mam to samo ze ciagle zahaczam o cos. A tym bardziej wczoraj bylam w Biedronce i zahaczylam o gore kartonow z czyms tam, matko jak to runelo :D az ludzie popatrzeli. Dobrze ze to nie bylo szklo :D

Gość a ja powiem tak...
no i dobrze - a duzo Cie ta operacja kosztowala?

Gość (nie)idealnamama
rodzilam naturalnie wiec po konsultacji z ginekologiem miesiac po porodzie zaczelam cwiczyc A6W efekty moze nie sa takie jak na zdjeciach w necie ale brzuszek prawie plasciutki... polecam te cwiczenia sa swietne efekty

Gość no i dobrze
20 000$ razem z piersiami i liposuction. Rozeszły mi się mięśnie wiec ćwiczenia nic by nie pomogły a brzuch miałam taki ogromny ze nie mogłam wejść pod prysznic bo się nie mieściłam.

Gość (nie)idealnamama
no tak po cc nie jest tak latwo wrocic do dawnej figury.... :-(

Mi tego brzucha bardzo brakowało. Czułam się dziwnie. Szczególnie po pierwszym dziecku łapałam się często na tym że się po nim głaszczę (tak jak robiłam to w ciąży). To bardzo dziwne uczucie - jednego dnia mieć wielgachny ruszający się brzuch a następnego już nie...

Gość to jest super uczucie
gdy zaraz po porodzie burz się kurczy. Jest wtedy strasznie miękki, ale po paru tygodniach wszystko wraca do normy. I można w końcu zobaczyć własne stopy :)