Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czekam i czekam a muszę wyjść

dostałyście zasiłek macierzyński ?

Polecane posty

na którego Wam wypłaca ZUS ? czekam dziś na przelew, mąż jeszcze w pracy a chciałabym wyjść na zakupy, mam daleko do bankomatu i jak wyjdę nie będę mogła sprawdzić to loguję się na konto w godziny księgowania i nic :/ ostatnio dostałam 28go, a w tym ms 28 przypada w nd, to dostanę w pon ? ech.. jak to u Was jest z przelewami ?

Witam mam pytanie ile płacą tego zasiłku i czy każdej mamie się należy po urodzeniu dziecka?

Gość ja dostalam jakos w tym
Tygodniu. A wyplacaja tyle co wyplata wynosila przed ciaza.

dostaje się go jeżeli się pracowało a ile to zależy od zarobków

Gość jestemnadziałce..
Ja dostaję z Zusu, ponieważ umowa skończyła mi się z dniem porodu.. ostatni przelew z zasiłkiem miałam 29 marca..

Gość jestemnadziałce
Przedłużył... do dnia porodu... umowę miałam do 31 sierpnia. Ponieważ była możliwość pracy dalej (nie od dyrektora zależy, lecz od okoliczności) to miałam pracować kolejny rok i mieć następną umowę od 1 września. Jednak zaszłam w ciążę, już od połowy czerwca byłam na zwolnieniu. Umowa zaś została automatycznie przedłużona do dnia porodu (rodziłam w połowie stycznia). Teraz dostaję zasiłek z zusu.

Witam. To jeżeli mam umowę do 2017r. to urlop wychowawczy należy mi się? I ciekawe jak jest z tym urlopem macierzyńskim - czy to będzie rok?