Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

blackgirl23

dla pasjonatów psów:(

Polecane posty

Może ma ktoś ochotę wypowiedzieć się na temat psów mordowanych w Chinach oraz Korei... Ponieważ mnie osobiście denerwuje ciągłe nagłaśnianie sprawy konfliktu z Koreą Północną w telewizji , internecie oraz gazetach... Nikt jednak nie pisze o krzywdzie która dzieje się stworzeniom innym niż ludzie... Ja osobiście jestem miłośniczką psów i niestety nie mogę tego przetrawić..:( Dla zaciekawionych tym tematem : obejrzyjcie na YouTube FILM pt: South Korea And China Dog Slaughtering And Dog Fur Trade WARNING uwaga drastyczne!

a u nas sie zabija krowy,gdzie w indiach to nie do pomyslenia...zabijamy takze swinki,gdzie w krajach islamu to nie do pomyslenia.za to kochamy swinki morskie,ktore w peru sie zjada z grilla.co ty na to? nie porownuj azji do europy.

Gość czaki 1981
powiem ci tak- znam sie w temacie- siedze w tym od lat-Azjaci gotuja zwierzeta zywcem- i to jest potworne, to nas od nich rozni... A inna sprawa- oni jedza wszystko-krowy, swinie, psy, koty, szczury, malpy... My mamy zwierzatka do glaskania i zwierzeta do zabijania ( te do zaabijania zyja krotko i w meczarniach- wcale nie jestesmy od nich lepsi) Nie jem miesa/nie nosze skor itp od wielu lat.. Smiesza mnie osoby ktore placza nad psami a na obiad jedza schabowego. To co my robimy zwierzetom jest porownywalne do tego co robia Koreanczycy...oni robia to otwarcie, my za murami "masowej produkcji miesa" Oni trzymaja zwierzeta w klatkach na ulicy , nasze ofiary znajduja sie daleko od publiki, w ciemnosciach.. Ludzie sa wszedzie okrutni, tyle ze oni sa mniejszymi hipokrytami

jak napisałam w wątku kierowałam go do PASJONATÓW PSÓW... jeżeli chodziłoby by mi o pasjonatów krów czy świnek morskich oraz tym podobnych zaznaczyłabym to na początku... Po za tym nie dzielę tutaj tematu na kontynenty tylko zaznaczam że tam jest to nagminnie stosowane oraz czekam jak się do tego powyższe osoby ustosunkują :)

I właśnie przez takich jak Wy na świecie jest tyle okrucieństwa. A gdyby ktoś ciebie przywiązał za szyję i zaczął przypalać, to jak myślisz, fajnie by było czy nie? Przecież te zwierzęta też czuja ból. Osobiście wolę pomagać psom i o to w tym temacie chodzi... Niestety nie wszyscy to rozumieją

dla Twojej informacji Czaki nie napisałam tego tematu, aby PŁAKAĆ "ooo...biedne pieski, zabijane itp.". tylko po to, żeby może ktoś przejrzał na oczy. I nie mam zamiaru odwracać uwagi od spraw ważnych... A dla mnie to jest WAŻNE...

Gość dsadrc
ZASRANA GOWNIARO ALBO STARA WARIATKO WEZ SIE ZA COS POZYTECZNEGO A NIE DUPERELE MUDISZ MIEC ZYCIE NAK W MADRYCIE ALE JESZCZE ZYCIE DA CI W KOŚĆ ZOBACZYSZ ZE BEDZIESZ ZRZERAC WLASNE ODCHODY A O PSINIE BEDZIESZ MARZYC SA TSK CIEZKIE CZADY A MA BYC CORAZ GORZEJ W PRZYSZLOSCI LUDZIE SIE BEDA ZJADAC WZAJEMNIE GLUPIA KRETYNKO

Gość lulu28
blackgirl23 nie martw się :) masz rację, zazwyczaj na tym forum jest pełno ignorantów a saim by jęczeli jakby coś takiego spotkało ich zwierzę lub działo się wokol nich ja zatem cie popiream sama uwielbiam psy i nie mogłabym zniesc widoku ich cierpienia:(

Gość wersji tytuł
Nudzi się panience biedne pieseczki ojojoj

odezwał się następny maniak który używa słownictwa wziętego spod budki z piwem:( żal .... nie mam tak pięknego życia jak ci się wydaje niewychowany prostaku... czasami sama jak wiele innych osób nie miałam co do garnka włożyć lub cierpiały osoby wokół mnie jednak nie jestem taką ignorantką chłodno nastawioną do wszystkiego co się wokół mnie dzieje jak wielu z was :/

Gość czaki 1981
jestestes hipokrytka blackgirl- dlaczego zjedzenie psa to tragedia a zabicie swini i zjedzenie jej to juz ok? przeze mnie swiat jest taki jaki jest? coz dziecko, ja od lat nie jem miesa, nie nosze skor, kosmetyki mam tylko weganskie i nietestowane na zwierzetach, do tego wysylam kase do organizacji ratujacych konie, protestowalam przeciwko targom w skaryszewie do twojej wiadomosci- mam trzy psy- uratowane z ulicy lub od sadystow-z polski, moldawii i rumunii..gdyz dlugo dzialalam w ogranizacji ratujacej wlasnie psy ze schronisk (lub tez raczej obozow koncentracyjnych) zwierzeta mieszkaly u mnie, socjalizowalam je, za wlasne pieniadze leczylam, znajdywalam im dobre domy.. wiec nie pouczaj mnie dziecko

niestety widocznie jestem na tyle niedouczona że nie rozumiem po co się wypowiadaj tu osoby które nie mają tak naprawdę nic sensownego do powiedzenia i nie popierają takiego okrucieństwa wobec psów ... ależ ze mnie kretynka:) haha no cóż ale nawet tu znajdą się zawsze prowokatorzy których życie nic nie nauczyło:)

Gość czaki 1981
jestes niedouczona i infantylna tyle ci powiem jak tak cie boli los pieskow to zglos sie do organizacji ratujacej zwierzeta, oni zawsze szukaja domow zastepczych oj..pewnie "nie masz warunkow" no coz, dobrej woli starcza tylko na wypisywanie glupot na kafe..

Gość lipca tylko
WOLE URATOWAC KONIE SWINIE I KROWY NIZ GLUPIE PSISKA ROZNISZACE ZARAZKI I CHOROBY ZJADAJACE GÓWNA A CO KON CZY KROWA NIE MA UCZUC? MYSLISZ ZE ICH NIC NIE BOLI? A CO DAJESZ HESC PSUSKOM JAK NIE NIESO INNYCH ZWIERZAT? SAMA JESTES POTWOREM I W DUPIE MASZ ZYCIE ZWIERZAT TYLKO GLUPIE BEZUŻYTECZNE PSIURY ZASRANE PEWNIE WYSTAWIASZ IM PUZDE DO LIZANIA =(

Gość Domisiaa96
Szczerze? Wolę, żeby wpi*rdalali psy niż ludzkie płody. Ostatnio czytałam o jednej restauracji w Chinach gdzie normalnie jedzą martwe dzieci w zupie czy tam w sosiku. Masakra... widziałam nawet zdjęcia i dalej się pozbierać nie mogę :(

Gość konkursu teno
Nie jem mięsa i wole ratować konie i krowy a zgładzić psiska które żrą inne zwierzęta bo co psiury jedzą?chyba nie buraki i marchewki a pożytku zero za to w psich gownach można utonąć

śmiech mnie bierze czytając to co piszesz :) dla wiadomości tak samo jak ty prowadziłam dom przechodni dla zwierząt :) dzięki mnie również zamknięto tymczasowe schronisko dla zwierząt w Siedlcach gdyż warunki w nim były tragiczne wiem ponieważ zabrałam z tego miejsca ślepego Volksdeutschea ... piszesz że jestem hipokrytką :) może i tak jest :) ale droga moja nie pisz w stosunku do mnie dziecko :) cyferki w nicku nic nie znaczą ... A skoro ty jesteś tak wykształcona i nie infantylna to naucz się proszę czytać ze zrozumieniem o co mi w tym wątku chodziło , bo: albo nie czytasz tego co ja piszę albo nie chcesz czytać lub też również faktycznie nie umiesz czytać ze zrozumieniem na tym kończę konwersację z Tobą i się żegnam ponieważ nie mogę prowadzić dyskusji z osobą która nie umie logicznie zrozumieć tego o czym mowa :) DZiękuję :)

Gość czaki 1981
blackgril-polecam ci organizacje Animals Asia, prawdziwi aktywisci wysylam im kase regularnie, zajmuja sie ratunkiem roznych zwierzat, ale mozesz zaznaczyc ze wysylasz tylko na psy ( jesli tylko im dajesz prawo do zycia i do braku cierpien) oczywiscie "jesli cie stac" domyslam sie ze wymagajac zmian od innych, sama proponujesz biednym zwierzetom (oj, przepraszam psom, reszta chuj kogo obchodzi) tylko swoje wpisy na kafe i swoje "szlochajce serce"

Gość czaki 1981
popracuj nad interpunkcja, to moze wiecej ludzi "logicznie zrozumie" o czym piszesz

Gość Domisiaa96
blackgirl23 mieszkałam tam kiedyś zanim nie wyjechałam do Włoch ^^

Gość Domisiaa96
Ludzie, tak patrzę co piszecie i nie wiem co powiedzieć w sumie. Dziewczyna chce się na coś przydać, chce pomóc zwierzętom, które ją akurat interesują, a Wy po niej jedziecie jakby biczowała dzieci. Rozumiem, że ktoś może nie lubić psów i ich kup na chodnikach, ale równie dobrze ktoś może nie lubić świń , koni, kotów czy dżdżownic. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Ktoś tu pisał tez o biednych krowach czy tam koniach. Bez przesady... Zwierze ma swój życiowy cykl i jak się go nie zabije w pewnym momencie i nie zje to ono się po prostu marnuje. W polskiej kulturze nie ma miejsca na jedzenie psów, nie jada się też ślimaków, żabich udek czy innych wymysłów, bo tak się już przyjeło. W innych krajach te zwierzęta są jedzone normalnie, bo kultura owych nacji to przewiduje. Ktoś chce jeść kota albo psa? Spoko, trochę szkoda, bo jednak mamy już w głowie schemat "pies=przyjaciel człowieka", ale nie ma się też co skandalizować, bo to bez sensu. Nonsensem jest też chrzanienie, że jak bronimy tak bardzo psiaki to krowy i świnie też powinniśmy. Jak idziemy takim tokiem myślenia proszę państwa to równie dobrze ja mogłabym powiedzieć, że jedzenie sałaty to morderstwo. Yh... ze skrajności w skrajność :D

Gość Domisiaa96
Swoją drogą...w temacie jest wyraźnie napisane "dla pasjonatów psów :(" Nie rozumiem po co wypowiadają się osoby z nastawieniem anty do piesków. ;)

Gość czaki 1981
jezeli krowy lub konia sie nie zabije to ono sie zmarnuje..ciekawe Spojrz na to tak-Koreanczycy troszcza sie o to by nic sie nie marnowalo. Jezeli nasze zabijanie jest ok, bo "tak sie przyjelo" to nie trzeba popychac Azjatow do zmian, bo u nich jedzenie psow "sie przyjelo" wiec w czym problem

Gość Domisiaa96
czaki 1981 Nie ma rozwiązania, więc nie ma problemu ;)

ależ rozwiązanie jest jak na dłoni :) wystarczy aby w dyskusję nie wtrącały się osoby które prowokują do kłótni zmieniając temat:) wątek dotyczy psów a prowokatorów należy po prostu olać:) więc czekam na mądre wypowiedzi osoby które kochają psy i mają coś do powiedzenia na temat ich męczarni i braku humanitaryzmu przed i podczas zabijania:( mam nadzieję że ktoś odezwie się po obejrzeniu w/w filmu

a więc do osób które zamierzają dalej pisać o koniach świnkach nie umniejszając ich cierpienia itp: proszę nie odzywajcie się:( trzymajmy się tematu. Jak kiedyś powiedział Kartezjusz :Kto chce jednym spojrzeniem ująć wiele równocześnie przedmiotów, ten żadnego z nich nie widzi wyraźnie.

Blackgirl - rozumiem Cię w stuprocentach, kocham psy, są moim życiem, bez nich nie jestem do końca sobą. Obecnie od miesiąca mam trzymiesięczną labradorkę i choć jestem ciągle zmęczona (bo ze szczeniaczkiem nie jest łatwo ;) ) to dodaje mi to mega energii do wszsytkiego. Niestety, z tym o czym piszesz chyba nie da się wiele zrobić. Przykro bardzo że tak jest. To jest niesłychane okrucieństwo, ale nie trzeba szukać aż w Korei niestety. Ja staram się nie nakręcać i szczerze mówiąc nie czytam za wiele takich tematów. I staram się pomagać jak mogę.

Aggie:) mnie również przeraża okrucieństwo wobec nich a po obejrzeniu wielu filmów oraz czytaniu wielu artykułów na ten temat jestem wręcz załamana ale zapewne jeśli czytałaś odpowiedzi wielu osób tutaj rzadko się zdarza aby wypowiedział się ktoś trzymający tematu jak TY :) dzięki