Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak tylko pytam....

Dlaczego tyle młodych dziewczyn tak dziwnie zmiekcza główki???

Polecane posty

Gość tak tylko pytam....

Tak jakoś dziwnie "zacjągaja". Chłopcy tego nie robią. Coraz bardziej mi to popada u nastolatek 16 - 20 lat. Skąd to sie wzięło?? Zacjągaja tak jakby z ruskiego :0

Gość tak tylko pytam....
Mam na myśli zmiekcza gloski, nie główki:D! Pisze z iphona:p

Gość Ola z Podola..
Łojeju, nie wiem

Gość tak tylko pytam....
Chodzi o gloski ś, ć, dź. Jakoś tak infantylnie.

Gość mmiilleennaa1987
co za szpan iphone :O :O :O czujesz sie lepszy ? :D pisze z dupophonea :(

Gość ale w playboyu nima
milenaaa , ales ty zalosna . osmieszylas sie . Jaki szpan , masz chyba kompleksy . Gosciu sie wytlumaczyl , bo glupio wyszlo , bo co to znaczy ,, zmiekcza glowki ,,? Wiem jak sie pisze z iphona , jak piszesz szybko i sprawdzisz to totalne glupoty wychodza. Co do tematu to pojecia nie mam. Nie wiem nawet jak to moze brzmiec ,,zmiekczone ,,s,c,,,( niepolska klawiatura) . Przeciez one same w sobie juz sa zmiekczone.

Gość ale w playboyu nima
** i nie sprawdzisz

Gość 8888888888888888888888888
Fejsik, fotka, itp. badziewia ich tego dziadostwa nauczyli. :D

Gość tak tylko pytam...
Dokładnie, nie miałam zamiaru popisywac sie iphonem, bo czym sie tu popisywac :o. Tak jak ktos tu powiedzial, przez szybkie pisanie, wyszedł mi durny błąd w tytule. A wracając do tematu. To jest to takie dziwne zmiekczanie, jak u małych dziewczynek. Np. Bożenka z Klanu, tak mówi. Roczniki lat 70/80 tak nie mówią. Raczej dziewczyny urodzone pod koniec lat 90. Czy tylko ja to słyszę, ze nikt nie wie o co mi chodzi??

Gość za granicamj
Ja natomiast zauważyłam ze dziewczyny jakoś podkreślają "ą" i "ę". Ciągną to jakoś. Np wszystkie patologiczne panny z surowych rodziców tak mówią. Nie można tego słuchać. Ja mówię wyraźnie, bez maniery a jestem w ich wieku....

Mój polonista w liceum pewnego dnia zwrocił na to uwage... Nie, że mi, ale tak ogólnie, na to irytujące zjawisko, ze dużo dziewczyn sie wlasnie tak "pieści" ze sobą jak coś mowi i że jest to niesamowicie drażniące... A ja jestem 91 rocznik

Gość tak tylko pytam...
No wlasnie o to mi chodzi, takie infantylnie, kokieteryjny sposób mówienia. Jak małe dziewczynki. Może uda mi sie znaleść jakiś przykład :p

Gość Khadi
ja tez zauwazylam ze niektore dziewczyny nie mówią normalnie ale"huczą" najczęściej takie ziomki blokowe a inne znowu tak slodko pierdza jak mowia,

Gość sissi sja
Jak ktos oglada "Barwy szczescia" to dziewczyna grajaca Klarę własnie mówi w tak idiotyczny sposób, to brzmi mniej wiecej tak: "prosze CJE" , nudzę SJE". To jest żalosne i wqrwiające.

Gość Khadi
nie ogladam żadnych polskich seriali ale juz wiem skąd one biora przyklad, tv sama lansuje taki durny sposob mowienia

Gość tak tylko pytam...
Sissi sja---- dzięki, dokładnie o to mi chodziło, bo już myślałam, ze wariuje, i słyszę coś, czego inni nie slysza :).

Gość nie lubie tego ....
chyba wiem o co ci chodzi, to jest takie troche tez jakby przez nos mowienie, nosowe przeciaganie, co nie? grrrrrr, jakie wkurzajace. w ogole zawsze wkurzaly mnie jakiekolwiek maniery w mowieniu. co innego, jak ktos po prostu ma troche inny akcent regionalny, a co innego jak gada taka modna na czasie maniera :o albo nawet pewne powiedzonka, w stylu "cos jest na rzeczy" albo "pojechal po bandzie" albo mam wyjebane" fuj, az ciary przechodza :P