Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdesperowana01

ciąża czy nie?

Polecane posty

Gość zdesperowana01

Najlepiej zacznę od początku. Dawniej miałam strasznie nieregularne miesiączki, brałam tabsy i się wyregulowały, jakieś pół roku tabsy odstawiłam. Od grudnia do lutego miesiączki były zawsze 14 dnia miesiąca, w marcu wypadła 16 dnia. A teraz jest 26.04 okresu dalej brak. Dokładnie miesiąc temu kochałam się z chłopakiem (zabezpieczaliśmy się prezerwatywami). Wczoraj zrobiłam test ciążowy i wyszedł negatywny. W sumie nie zauważyłam żadnych objawów ciąży, tylko czasami boli mnie brzuch. Aaa i dodam, że przez miesiąc intensywnie ćwiczyłam, w ciągu 3 tygodni zgubiłam 5,7 kg. Czy to mogło wpłynąć na to, że już 10 dni spóźnia mi się okres?? Mam zamiar w poniedziałek zrobić jeszcze jeden test ciążowy, a po długim weekendzie, jeśli okres się nie pojawi idę do gina.

Mysle,ze spadek masy ciala moze miec wply na to,ze nie dostalas miesiaczki. Ciaza jest maloprawdobodobna . Najlepiej tak jak mowisz,po dlugim weekendzie idz do ginekologa

Gość ania.doradca.ladeevit
Zbyt gwałtowne odchudzanie- dieta, intensywne ćwiczenia- moga wpłynąć na opóźnienie miesiączki. Test są wiarygodne i dość wcześnie można z ich pomocą potwierdzić ciążę.