Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lmceoc

pzu naprawa bezgotowkowa

Polecane posty

Gość lmceoc

naprawa z oc sprawcy w ASO. auto odebrane, wszystko ok. dostalam jednak ostatnio od pzu list informujacy o kwocie odszkodowania wyplaconej ASO. to co mnie zaniepokoilo to to, ze kwota ta jest prawie o polowe nizsza od kwoty, ktora widzialam na fakturze. czy mam sie czym martwic? czy mozliwe jest ze bede musiala doplacic reszte kwoty ASO? dodam, ze przed odbiorem auta ASO informowalo mnie ze PZU zaakceptowalo kosztorys.

Gość znowu 10 osób pisze..,,,.
nie moga cie niczym obciazyc jesli nie wyrazilas na to zgody. moze naprawialas z ac zanim sprawa z oc sie skonczyla to czesto praktykowane i tak z ac naprawiono i jest suma x a z oc przynano sume y. moglo pzu zakwestionowac wartosc np. roboczogodzin i nie zaplacono tyle ile widzilas tylko mniej. moze jestes platnikiem podatku vat wtedy ubezpieczyciel p[rzelewa netto a vat sama doplacasz bo dla przedsiebiorcy w tym przypadku bedzie neutralny. moze zapytaj w pzu a nie na forum.

Gość lmceoc
nie jestem platnikiem vat i z oc tez nic nie bylo robione. dziekuje za odpowiedz. z tym kontaktem z pzu to racja. w stresie czlowiek szuka wszedzie informacji, dzieki ;)

Gość znowu 10 osób pisze..,,,.
czytaj uwaznie nie z oc a ac. zanim twoj ubezpieczyciel otrzyma potwierdzenie od ubezpieczyciela sprawcy to trwa jesli zalezy ci na szybkiej naprawie a masz ac(auto casco) to naprawiasz z ac a po pozytywnym zakonczeniu sprawy u ubezpieczyciela sprawcy z jego oc ppokrywaja naprawe i nie tracisz znizki na ac. byc moze naprawialas z ac aby nie czekac na decyzje a gdy przyszla decyzja to opkazalo sie ze na nizsza sume niz zaplacilas ze swojego oc. to czesta praktyka np. w link 4 wyceniaja szkode telefonicznie na podstawie zdjec ktore zrobisz :D

Gość lmceoc
literowka,chodzilo mi o ac oczywiscie

Gość gość
Jeśli chodzi o naprawy z oc sprawcy wypadku, to uważam, że najlepiej zwrócić się do EuCOcar. Mają naprawdę kompleksowe rozwiązanie. Nie tylko dają auto zastępcze, ale również transportują nasz samochód i go naprawiają. Rozliczenia są bezgotówkowe.