Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dyskretnie

lęk przed tabletkami anty.

Polecane posty

Gość dyskretnie

ogólnie cierpie na mocne bóle brzucha przy miesiączce mam przy tym wymioty i biegunki. ginekolog zapisał mi tabletki anty.SYLVIE 30 i gdy przeraziłam się po przeczytaniu skutków ubocznych troche się obawiam mam 19 lat . czy faktycznie te skutki uboczne są takie silne i czy któraś z was bierze takie tabletki??

Gość marryjuana
Ja zaczęłam brać tabletki, gdy miałam 17 lat. I nawet na ulotce od tabletek przeciwbólowych znajdziesz skutki uboczne, które są w stanie zmrozić, jeżeli zaczniemy je analizować. Nie ma się czego bać, warto spróbować i zobaczyć jak Twój organizm reaguje na hormony.

Gość dziewczyno ogarnij się
nie rób sobie krzywdy tabsami , chcesz wyglądać jak szafa trzydrzwiowa , zapuchnieta i śmierdząca cuchnącym potem ? płaczliwe z rozchwianą psychiką wszystkie dziewczyny które znam właśnie tak wyglądają i mówią o sobie warto zrobić z siebie chemiczne monstrum żeby jakiś frajerek mógł bezstreswo umoczyć ?

Gość marryjuana
Panuje jakaś dziwna opinia o tabletkach, że to najgorsze zło i trucizna... wydaje mi się, że to pogląd sprzed dwudziestu lat, gdzie tabletki faktycznie miały końską dawkę hormonów i nie pozostawały bez wpływu na organizm kobiety. Współczesne pigułki są bardzo szybko usuwane z organizmu, mają niewielką zawartość hormonów, dobrze dobrane mogą pomóc w wielu kwestiach. Jak już pisałam, ja zaczęłam je brać w wieku 17 lat. Cera z paskudnej zmieniła się w zupełnie gładką, skończyły się bolesne miesiączki, PMSy, no i bezpieczny seks na kilka lat. Teraz staram się z mężem o dziecko, a ginekolog zapewnił mnie, że nie muszę nawet robić przerwy między odstawieniem, a staraniami, bo to, że brałam tabletki nie będzie miało najmniejszego wpływu na rozwój dziecka.

Gość marryjuana
Do "dziewczyno ogarnij się" - interesujące spostrzeżenia... albo niewielki wianuszek znajomych do zbierania opinii. Ja przez 7 lat brania tabletek zachowałam wagę sprzed ich przyjmowania i cały czas ważyłam niezmiennie 55 - 58 kg. Poza tym, jak już napisałam wcześniej, u siebie widziałam wyłącznie pozytywy, również pod kątem równowagi emocjonalnej. Wiele oczywiście zależy od tego, czy ginekolog dobrze dobierze hormony, dlatego ważne jest, aby zrobił przed tym wszystkie potrzebne badania, a nie wypisywał receptę "na pałę".