Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vslfkmb

Wychowanie seksualne w szkołach - tak czy nie?

Polecane posty

"fdgfert5 Jak facet porzuca kobietę w ciąży to nie uciekanie od odpowiedzialności tylko wybór do którego każdy ma prawo." xxxxx facet ma prawo odejsc od kobiety - porzucic - ale parwo go zmusi do placenia alimentow, a chyba w szwecji - rowniez do wspoluczestniczenia w wychowaniu dziecka (widywania go, mieszkania z nim itp.), nie ma to nic wspolnego - z edukacja seksualna i tym topikiem

Gość fdgfert5
ROR nie ma to nic wspolnego - z edukacja seksualna i tym topikiem 34 Ma i to dużo bo proponujesz samą "naukę " seksu a nie wspominasz nic o jego konsekwencjach występujących po nim. Proponujesz uczyć dzieci jak unikać konsekwencji a nie by uczyć ich radzenia sobie w sytuacjach gdy te konsekwencje wystąpią. Twoim tokiem myślenia dojdziemy do likwidacji instytucji pełnej rodziny a postania makowego wzorca rodziny niepełnej (matka z dzieckiem) albo do masowych aborcji w celu uniknięcia odpowiedzialności czy też masowego oddawania dzieci do placówek wychowawczych czy sprzedaży dzieci.

Gość Dede;
ror po kiego za każdym razem cytujesz czyjąśwypoiedź , to strasznie męczące w czytaniu

Gość fdgfert5
Nigdzie nie wspominasz o pokazaniu młodym na czym polega macierzyństwo czy ojcostwo i jakie obowiązki czy zadania się z tym wiążą. Co z tego, że dzieciaki będą wiedziały jak się zabezpieczyć skoro antykoncepcja nie daje 100% gwarancji? Jak przyjdzie do ciąży czy urodzenia dziecka żadne z dwojga nie będzie wystarczająco uświadomione co ma z tym fantem zrobić.

Gość fdgfert5
Uczmy świadomego i dojrzałego rodzicielstwa a nie chowania głowy w piasek gdy przyjdzie co do czego.

fdgfert5 - bardzo madrze piszesz i absolutnie sie zgadzam. niestety, musisz wziac poprawke na to, ze zeby zrozumiec co starasz sie przekazac (a przekazujesz elementarne sprawy, oczywiste dla czlowieka inteligentnego i wolnomyslacego) trzeba samemu byc takim czlowiekiem, do jakich ROR niestety sie nie zalicza. ja juz spasowalam, bo nie warto było:)

"fdgfert5 Nigdzie nie wspominasz o pokazaniu młodym na czym polega macierzyństwo czy ojcostwo i jakie obowiązki czy zadania się z tym wiążą" xxxx bo to macierzynstwo nie ejst czescia edukacji seksualnej, moze byc co najwyzej jej nastepstwem;-) xxx Co z tego, że dzieciaki będą wiedziały jak się zabezpieczyć skoro antykoncepcja nie daje 100% gwarancji? Jak przyjdzie do ciąży czy urodzenia dziecka żadne z dwojga nie będzie wystarczająco uświadomione co ma z tym fantem zrobić" xxx dlatego - jest jeszcze opacja aborcji (gdy antykocepcja zawodzi;-) xxx

"mi mała fdgfert5 - trzeba samemu byc takim czlowiekiem, do jakich ROR niestety sie nie zalicza" xxxx mi mala - nie ma nic do powiedzenia we walsnym imieniu wiec sie musi podpierac mna;-)

Gość fdgfert5
"bo to macierzynstwo nie ejst czescia edukacji seksualnej, moze byc co najwyzej jej nastepstwem xxx dlatego - jest jeszcze opacja aborcji (gdy antykocepcja zawodzi " xxx 9 Macierzyństwo jest następstwem ok ale też jest częścią życia seksualnego tak samo i ojcostwo. Aborcja jak pisałem uznaje jako ucieczkę od odpowiedzialności tak samo jak porzucenie kobiety bo zaszła ze mną w ciążę. (wyjątkiem będzie oczywiście sytuacja gwałtu bo tu to według mnie kobieta powinna mieć wolną rękę i zapewnioną aborcje na własne zdanie). To co próbujesz przedstawić to mówiąc językiem potocznym to hasło: "Pukajcie się ile wlezie a jak wpadniecie to zrobicie skrobankę. " Gdzie w tym wszystkim ma być wychowanie do życia w rodzinie? Bo chyba raczej to jest istotą problemu w dzisiejszych czasach?

Gość ***^^^^
ROR nabija sobie posty cytatami bo ma mało do powiedzenia . Swoja drogą -fajnie na czyimś utrzymaniu skoro ma czas non stop siedzieć na kafe swiątek i piątek ,czy dzień czy noc. Co nie ROR?

"Macierzyństwo jest następstwem ok ale też jest częścią życia seksualnego tak samo i ojcostwo" xxx nie zgodze sie to jest inny etap - zycie seksualne nie musi prowadzic do zadnego z tych xxxx Aborcja jak pisałem uznaje jako ucieczkę od odpowiedzialności tak samo jak porzucenie kobiety bo zaszła ze mną w ciążę. " xxxxx a ja powtorze - aborcja jest wyborem, nie ucieczka. To tak samo jakby posjcie na studia medyczne uznac za ucieczke przed zostaniem zamiataczem ulic;-) xxx To co próbujesz przedstawić to mówiąc językiem potocznym to hasło: "Pukajcie się ile wlezie a jak wpadniecie to zrobicie skrobankę. " xxxx to jest uproszczenie ;-) typowe dla osob kt nie moga zrozumiec innego pktu widzenia;-) xxx Gdzie w tym wszystkim ma być wychowanie do życia w rodzinie? Bo chyba raczej to jest istotą problemu w dzisiejszych czasach? xxxx wychowanie w rodzinie to inny temat nie kazdy kto jest aktywny seksualnie reprezentuje poglad taki, ze zamierza zaloozyc rodzine ;-)

ROR nabija sobie posty cytatami bo ma mało do powiedzenia . " xxxx ale mnie rozgrzylas ;-) xxx Swoja drogą -fajnie na czyimś utrzymaniu skoro ma czas non stop siedzieć na kafe swiątek i piątek ,czy dzień czy noc. Co nie ROR?" xxx dokladnie tak ;-) moi rodzice wypasaja kozy a ja siedze i nabijam posty - nie spodziewalam sie ze zostane zdekonspirowana;-)

Gość fvcdsrt44565
ROR to szmata, która się puszcza a dzieci usuwa przez aborcje

[zgłoś do usunięcia]fvcdsrt44565 ROR to szmata, która się puszcza a dzieci usuwa przez aborcje" xxx jasne ;-) a do tego jezdzi na gape i nie placi podatkow;-)

Gość jestem za RoR całkowicie
kobiety w ciąży powinno się porzucać niech same sobie radzą

[zgłoś do usunięcia]jestem za RoR całkowicie kobiety w ciąży powinno się porzucać niech same sobie radzą" xxx proponuje wypowiadac sie we wlasnym imieniu zmiast podpierac sie autorytetami, ok?;-) xxx Aleksander Wołodin Anal, prezerwatywy oraz aborcja i nie ma co się martwic o wychowanie seksualne" xxx