Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Asia288

Waga i problem z ciążą.

Polecane posty

Gość Asia288
To wg Ciebie ile powinnam ważyć przy moim wzroście?

Gość Karramba mamma mia
No to chyba teraz sama sobie odpowiedzialas czy to anoreksha cz nie....56 przy twoim wzroscie to tez bylo malo....ale dla ciebie duzo....chetnue bym zobaczyla twoje zdjecie

Gość Asia288
Ja jestem po prostu chuda.

Gość Karramba mamma mia
No wmawiaj sobie, to ty nie bedziesz miala dzieci,a nie ja.....

Gość CTZO
Asiu - BMI 16 to w terminologii medycznej zagłodzenie. Jest ogromne ryzyko, że poronisz kolejną ciążę a kolejna będzie zagrożona, jeżeli uda Ci się w nią zajść. Nie jest ważne, czy masz anoreksję, czy się czujesz anorektyczką - istotne jest,że Twoja waga jest za niska i MUSISZ z nią coś zrobić, inaczej konsekwencjami są m.in: poronienia, przedwczesny poród, niska masa urodzeniowa dziecka oraz zaburzenia rozwojowe płodu. Ponad to możesz sama podupaść na zdrowiu - w trakcie ciąży pobierane jest z organizmu wszystko, co jest potrzebne dziecku do rozwoju. Jeżeli Ci tego brakuje, a przy niedowadze możesz mieć duże niedobory m.in. żelaza, to zabierze to, co zostało - a Tobie zabraknie. I wylądujesz w szpitalu pod kroplówką. Jeżeli nadal masz tak dużą niedowagę a jesteś w ciąży, to koniecznie zgłoś się z tym do lekarza! My też możemy pomóc - zajmujemy się anoreksją w czasie ciąży oraz w ogóle tematem niedowagi w jej trakcie - czy to jest anoreksja, czy też po prostu niska waga. www.ctzo.org

Gość tasia 600
Przy takim wzroscie 50 kg,O Matko!!!!!!!!!!!!Ja waze 52kg przy 165cm i naprawde jestem chuda i zgrabna .Moge tylko sobie wyobrazic jak ty wygladasz pewnie jak szkielet.Jestes prawdziwa anorektyczka i musisz cos z tym zrobic.Victoria Bekham tez jest anorektyczka,ale przed zajsciem w ciaze specjalnie tyla i zdrowo sie odzywiala.Po urodzeniu wracala do swojej choroby.Jesli dla ciebie twoja waga jest wazniejsze niz dziecko,to wybij sobie ciaze z glowy.