Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yfjfhghfhgjf

Kiedy powinnam dostać miesiączkę po odstawieniu tabletek antykoncepcynych?

Polecane posty

Gość yfjfhghfhgjf

Ostatni okres spóźniał mi się dwa tygodnie, zrobiłam test bo chlopak sie we mnie spuścił ze 2-3 razy i ogólnie kochaliśmy się zawsze bez zabezpieczenia i wyszedł negatywny. W połowie cyklu miałam plamienia jak nigdy. Po dwóch tygodniach właśnie dostałam okres (no tak jakby, był baardzo skąpy jakoś..) No i pierwszego dnia jak dostałam miesiączkę to zaczęłam brać swoje pierwsze tabletki antykoncepcyjne Zoely. Są to tabletki 24+4 więc tych czterech ostatnich nie musze nawet brać bo są to tabletki placebo. No ale brałam je. Opakowanie skończyło mi się 2 dni temu. Teraz już tabletek nie biore, bo nie chce i w sumie nie musze na razie. Kiedy powinnam dostać okres? Bo jakoś go nie mam i sie troche martwie. Ogólnie często zapominalam brac tabletki ale w ciągu 12 godzin zawsze to nadrabiałam . Duże są szanse że zaszłam w ciąże? Zrobić już test czy nie ma co panikować ? ;)

Gość ania.doradca.ladeevit
Bez sensu decydować się na taki rodzaj antykoncepcji, skoro nie bierzesz tabletek regularnie. Każda pominięta tabletka, każde opóźnienie może spowodować spadek skuteczności. Zrób test w dniu spodziewanej miesiączki, aby sprawdzić czy nie jesteś w ciąży.