Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hmmmmmm.........

Skad wiecie, ze wasze dziecko jest glodne?

Polecane posty

Gość hmmmmmm.........

Chodzi mi tu o niemowlaki kilkumiesieczne. Czesto czytam tu wypowiedzi mam, ze np. dziecko po jednym z posilkow np. 2,5 h pozniej znowu chce jesc. W jaki sposob wasze niemowleta to okazuja, ze wiecie, ze znowu jest glodne? Moj synek ma prawie 5 miesiecy, jest karmiony przeze mnie co 4 godziny, mleko modyfikowane + warzywa ze sloiczka na obiad (powoli wprowadzam mu pokarmy stale). Ale nigdy jeszcze nie bylo sytuacji, zeby sam z siebie domagal sie jedzenia.

Gość zonaKraka
Hm, ja zakładałam że mój jest głodny jak płakał czy po prostu marudził i niczym oprócz jedzenia nie dawał się uspokoić. Później, jak już w krzesełku jadł i widziałam że ostatnią łyżeczkę je tak samo łapczywie jak pierwszą, i szuka okruszków na tacce, to dawałam dokładkę. Jak raczkował, przychodził, stawał przy naszych kolanach jak jedliśmy to też zawsze coś wyprosił :)

Gość hmmmmmm.........
Moj jak marudzi i placze, to tylko i wylacznie na spanie, ale nigdy na jedzenie. Jak byl bardzo malutki i byl karmiony piersia, to jeszcze potrafilam rozpoznac, kiedy jest glodny, po "zjadal" piastki. Potem ten odruch zanikl. Maly jest karmiony co 4 godziny, i nigdy w ciagu tych 4 godzin nie domaga sie jedzenia.

Gość to sie ciesz, zeu dalo ci sie
wprowadzis staly i dobry rytm posilkow. Jelsi co 4 godziny zjada posilek z apeetytem, to zanczy, ze jest glodny. tak trzymaj. i nie ulegaj pokusie dawaiu mu non stop czego do jedzenia!

Gość hmmmmmm.........
Dzieki, bo juz myslalam, ze jestem jakas nieporadna, ze nie potrafie u wlasnego dziecka rozpoznac, czy jest glodne. Czyli dalej trzymac sie tego rytmu co 4-godzinnego?

Gość to sie ciesz, ze udalo ci si
NIc nie zmieniaj, jesli dziecko, je 4-5 pelnowartosciowych posilkow dziennie,, to jest bardzo dobrze! Ma wyregulowana prace trzustki i watroby i jego organizm wie, ze co 4 godzny dostanie posilek. NIe rozpychasz mu zoladka i wiesz, co i kieyd je. Moim zdnaiem same plusy! Moje dizeci tez jedza co 4 godziny, czasme syn po 3 gopzinach sie domaga jedzenia( wchodzi na krzeselko) wiec podaje posilek wczesniej i juz.