Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bydgoszczankaaa88

szpital w Bydgoszczy- który??

Polecane posty

Gość bydgoszczankaaa88

Jak w temacie. proszę szczególnie świeże mamusie o opinie nt. szpitaliw Bydgoszczy. Ja rodziłam kilka lat temu w Bizielu i nigdy więcej tam nie wrócę. Waham się pomiędzy Szpitalem nr 2 a MSWiA. Zalezy mi na znieczuleniu albo na gazie rozweselającym,ale nie wiem, czy napisane jest na stronie,że podają i na tym się kończy, czy w rzeczywistości też pomagają w ten sposób.

Gość ja rodziłam kilka
lat temu w Bizielu i nie narzekam, opieka prawidłowa, złych wspomnień nie mam.

Gość ja rodziłam kilka
MSWIA bym nie radziła, bo w razie, jak coś się będzie dziac z noworodkiem, nie pomogą i będą musieli zawieźć do Biziela np. O dwójce też są i dobre i złe opinie.

Gość bydgoszczankaaa88
NO własnie wiem. No mi Biziel nie przypadł do gustu, nie ma mowy o pomocy w bólu, niemiłe baby, może ja tak trafiłam. Po porodzie już spoko, mili itd,ale porodówka-koszmar.

Gość bydgoszczankaaa88
up

Gość onabezogona29
Pierwsze dziecko rodziłąm w 2. Nie było znieczulenia. Drugie dzieckio rodziłam w MSWiA kilka miesięcy temu. Prywatnie chodziłam do Dr. Małka i on tam pracuje, pytałam czy jest znieczulenie-potwierdził. Ale jak przyszło co do czego to znieczuleń nie robią.......Mam traumę po porodzie :-/

Gość bydgoszczankaaa88
NO właśńie, a na stronach internetowych wszystkich trzech szpitali jest choćby gaz rozweselający- zmniejszający ból. Ale nie w praktyce. Moja siostra rodziła w MSWiA i bardzo sobie chwali,ale coraz więcej słyszę jednak opinii negatywnych. Lekarz- świnia. Współczuje.

Gość ja rodziłam kilka
rodziłam w tym Bizielu bez znieczulenia, nawet w trakcie porodu chyba zapytałam w momencie szczytowych bólów, czy mogę dostać znieczulenie, ale nie dostałam i wcale przez to nie mam złych wspomnień. Jeśli ktoś wybiera szpital tylko pod kątem znieczulenia, no to nie dziwię się, że potem mu źle wszędzie. Mnie tam ból porodu nie odstraszył, dało się znieść, a rodziłam całą noc. Położne i lekarze byli też normalni, opieka normalna, więc co tu narzekać.Znieczulenie to nie jest najważniejsza rzecz w wyborze szpitala.

Gość ja rodziłam kilka
Zreszta jak ktoś ma Ci pomóc w bólu ? Nie da się, poród musi boleć.

Gość ja rodziłam kilka
Co najwyżej można dać ten gaz albo wybrać znieczulenie - oczywiście tam, gdzie je dadzą. Ale ważniejsza jest np. opieka nad noworodkiem po porodzie w razie komplikacji, a pod tym względem Biziel jest najlepszy.

Gość bydgoszczankaaa88
To zależy jaki masz ból, bo kobieta obok mnie rodziła i stękała tylko po cichu, mnie było słychać na całym piętrze i na schodach. Każdą kobietę poród boli inaczej, dla jednej to lekki ból- do zniesienia-jak piszesz, dla innej to masakra nie do zniesienia. Nie możesz w ten sposób uogólniać, to jak z okresem- jedną boli tak,że umiera i faszeruje się tabletkami, inna ledwie pamięta, że ma te dni. Widać ty masz szczęście.

Gość bydgoszczankaaa88
Biziel najlepszy? Dwójka ma specjalistyczny sprzet i lekarzy, nie powiedziałabym, że Biziel jest lepszy pod względem opieki i ewentualnej interwencji w przypadku komplikacji. Nie chce znieczulenia okołooponowego, bo może szkodzić dziecku- chcę tylko gaz.

Gość ja rodziłam kilka
Wierz mi, bolało bardzo, przez jakieś 10 godzin, ból wywołany kroplówką, który podobno bardziej boli niż ten naturalny

Gość dziecina
Ja rodziłam 2,5 roku w 2 i sobie chwalę opiekę, wiem,że znieczulenie jest ale czy je stosują to nie wiem.Ja jak dojechałam na porodówkę to powiedziano mi,że mam już zaduże rozwarcie. Teraz też mam zamiar tam rodzić a poród tuż tuż:)

Gość ja rodziłam kilka
ale jeśli już to wybierałabym tylko między dwójką a Bizielem, żeby był porządny szpital z wszystkimi odxziałami i potrzebnym osprzętem do leczenia w razie co, a MSWIA jednak nie wszystko może zapewnić.

Gość dziecina
Aha gaz w 2 jest na pewno.Niedawno z fałszywym alarmem tam wylądowałam, tzn. na porodówkę i był na sali:)

Gość bydgoszczankaaa88
Taaaak, mi podłączyli kroplówkę z oksytocyną mówiąc, że to "złagodzi ból", jakby uważały mnie za niewykształconą i nieświadomą kretynkę. Rzeczywiście doskonała opieka;) Dziecina, dzięki ;) Daj znać jak było, jak zdążysz, czy gaz ci podali :D

Gość dziecina
Dodam temat do ulubionych i po dam znać:)Liczę na to,że nastąpi to wkrótce:)

Gość bydgoszczankaaa88
Dzięki i powodzenia :) Też tak zrobię,żeby nie zapomnieć przypadkiem i zajrzeć :)

Gość ja rodziłam kilka
zwracasz uwagę za bardzo na pierdoły zupełnie nic nie znaczące i potem twierdzisz, że zła opieka. Stąd właśnie po części biorą się takie złe opinie o szpitalach, bo kobiety przesadzają z pierdołami.

Gość bydgoszczankaaa88
Dla ciebie pierdoły, dla mnie nie. Przecież nie muszę myśleć tak, jak ty, dlatego każdy jest inny i ma odmienne poglądy. NIepotrzebnie atakujesz zupełnie od rzeczy. Dla mnie istotny jest gaz i takie pytanie zadałam, czep się psiego ogona, zamiast siać zamęt.

Gość do porodu to
trzeba mieć jaja i trzeźwy charakter, jak się tego nie ma , to potem się wypisuje bzdury, jakie to szpitale okropne i jaki poród straszny.

Gość ja rodziłam kilka
Bydgoszczanek - to Ty nie wiesz, że w szpitalu Jurasza nie ma porodówki ????

Mnie niedługo czeka poród i zdecydowałam się na Miejski. Ale jak będzie to się dopiero okaze po wszystkim. Nie zakładam, że muszę mieć zagwarantowane znieczulenie, ale gdybym nie dawała rady, to dobrze byłoby dostać..Biziela w ogóle nie brałam pod uwagę, bo tam zzo nie ma w ogóle, natomiast MSWiA ma małą porodówkę i w centrum miasta, więc dla mnie nie bardzo..Poza tym własnie słyszałam, że tam to zupełnie ignorują prośby o zzo. W Dwójce położna mówiła, że decyduje anestezjolog i dają przy 4-5 cm rozwarcia. Po wszystkim chętnie napiszę jak było.

Gość dziecina
Nie wiem czy jeszcze ktoś tu zagląda ale obiecałam autorce,że jak będę po porodzie to opiszę jak jest w dwójce. Jeżeli chodzi o zzo mimo,że prosiłam zawsze był powód,że jeszcze nie teraz.Najpierw położna mówiła,że rozwarcie za małe i akcja porodowa musi się rozwinąć.Później zaproponowała mi jakieś znieczulenie w zastrzyku, które dodatkowo powinno zmiękczyć szyjkę (rozwarcie nie postępowało) więc się zgodziłam.Niestety nic nie szło do przodu więc podano mi oksytocynę i wtedy mówiono,że już na zzo za późno.Ja o gaz nie pytałam, w pokoju go nie było i nikt mi go bynajmniej nie proponował.To jeżeli chodzi o znieczulenie.Natomiast z opieki podczas porodu i po jestem bardzo zadowolona, więc mimo wszystko polecam ten szpital.

Ja też już po porodzie w Dwójce:-) Nie wiem jak byłoby z zzo, bo u mnie skończyło sie cesarką (dwie kroplówki z oxy nic nie dały, a odeszły mi wody), więc się nie wypowiem. Jak pytałam od razu jak mnie wzięli na porodówkę, czy w razie czego mogę skorzystać z zzo, to położna mówiła, że tak, ale jak akcja idzie szybko, to lepiej sobie darować. Z opieki, położnych, lekarzy jestem zadowolona. Jedyne co mnie rozczarowało to jedzenie (trzy kawałki chleba z margaryną na śniadanie plus 2 plastry szynki np.) i permanentne braki artykułów higienicznych w łazience.A tak to szpital polecam!

Gość bydgoszczanka88
Baaardzo dziękuję Wam za opinie, nabieram pewności co do Dwójki :) jak dla mnie to i tak za dużo jedzenia ;)

Gość bydgoszczankaaa88
Dziękuję Wam bardzo za opinie :):* jestem już praktycznie przekonana do Dwójki :) życzę zdrowia dla Was i dla Waszych pociech :) Aaa...co do jedzenia, to dla mnie to i tak za dużo ;)

Gość dziecina
Dla mnie jedzenia też wystarczało i w łazience środki czystości, podkłady były.Wyszłam na drugi dzień po porodzie więc da się wytrzymać;)