Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miss.nobody.nobodynobodyd

JAK STAĆ SIĘ NORMALNĄ OSOBĄ? Pomóżcie :(

Polecane posty

Mam problem ze sobą. Mianowicie wstydze się siebie. Chowam się nawet we własnym domu! Nie chce żeby ktokolwiem mnie widział. Nie chodzi tu o wygląd. Ale o moje życie, o głupotę, o brak osiągnięć, o stagnację.. o brak życia. Wstyd mi za to,że nie mam przyjaciół, znajomych, że nigdzie nie wychodze bo nie mam gdzie a po drugie wstydze się siebie, wstydze sie kogoś spotkać.. Wstydze się, że jestem taka glupia i mało rozmowna.. Dlatego odmawiam wlaściwie konatków z ludzmi - bo mi głupio za siebie.. Boję się ich rozczarować.. Dlatego unikam, uciekam i chciałabym zniknąc.. Czy można to jakoś nie wiem.. zmienić? Czy to jest juz jakieś psychiczne? Czy ktoś tak miał?

Kochana, powinnaś iść do dobrego psychiatry. Najprawdopodobniej masz fobię społeczną. To da się wyleczyć lekami i terapią.

Gość vbgfg
przydalby sie psycholog mysle mozesz podac gg?

Chodzilam do psychologa .. trochę z innym problemem, mianowicie deprechą i alkoholizmem jednego rodzica, nie sądze zeby mi to coś pomogło.. Już nawet ubieram się cały czas na czarno - tłumaczę to sobie, że jestem mniej widoczna wtedy.. ZAczynam sobie wszystkiego odmawiać - jak kiedyś kupowałam kosmetyki, ciuchy iw ogole zależało mi na wyglądzie teraz to olewam.. Chodząc gdzieś patrzę w ziemie, nigdy na ludzi, nie mówiac o kontakcie wzrokowym.. zero kontaktu.. pwnie mysla sobie,że jestem taka zadufana, a ja sie ich boję..

Fobia też jest połączona z depresją... Strach przed ludźmi ewidentnie oznacza fobię, nie ma co myśleć nad tym. Umów się do psychiatry klinicznego. Wiem co mówię, sama to przechodzę.

Gość vbgfg
odezwij sie:47047797

Gość pfffff.....
Do lekarza i to migiem. Shakira tez tak wariowala i jakos na ludzi wyszla :D wiec i ty masz szanse.