Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wegeterianka anna

Jesteśmy wegetarianami i idziemy na wesele

Polecane posty

Gość wegeterianka anna

1 czerwca będziemy na weselu kuzynki, otrzymaliśmy już zaproszenie i się wybieramy. Nie jesteśmy zbyt blisko także oni nie znają naszych preferencji jeśli chodzi o jedzenie. Jesteśmy wegetarianami. Ja od niedawna za sprawą mojego narzeczonego, ale jednak mięsa nie jem. On całe życie. Czy w dobrym tonie będzie poinformowanie młodych o tym fakcie, czy łudzić się, że jednak będzie coś co możemy zjeść. Jednak znając życie będzie ciężko o coś wegetariańskiego.

Gość dhdghghnb
Sorry ale nikt nie będzie zmieniał menu :| nie chcesz nie idz

Gość wpierdalajcie kwiaty
z dekoracji sali :classic_cool: 🖐️

Gość 43r43r
no napewno bedzie cos wegetarianskiego, sałatki itp jak nie bedziecie pewni to zawsze mozna zapytac obsługi. A jak nie to cóż... głodna bedziesz "w imie zasad" :)

Gość Ja jestem wegeterianką i od
lat chodzę na polskie wesela. Powiem może tak... lepiej najedz się przed, a jeśli wesele długie, a masz cukrzycę, osłabienia lub głodna robisz się wkurwiona - weź i kanapki

Gość dps dps
Jeśli to typowe wesele, to podejrzewam, że będzie coś do wyboru oprócz mięsa: sałatki, desery itp. No chyba że jesteście np. weganami, to może być trudno.

Gość na pewno nic nie bedzie
ja akurat wegetarianka nie jestem, ale moja przyjaciółka tak. I byłyśmy na weselu kumpeli z pracy. Ona jest taka wegeterianka, ze nie je tez ryb. Weganka? szczerze to sie nie znam. I wiecie co. Mieso bylo napchane w kazde mozliwe danie. Obiad rosół i flaki, drugie danie mieso, kolejne danie barszcz i krokiet (krokiet z miesem), kolejne danie żur, kolejne danie bigos, kolejne danie jakies roladki. Czyli nic na cieplo zjesc nie mogla. Procz ziemniakow i surowki z obiadu. No, ale sa zimne zakaski. Ale patrzymy i co to. 1 salatka z kurczakiem, druga salatka z tunczykiem! nie bylo zadnej po prostu warzywnej. Ok sa jajka, ale nie.. jajka byly faszerowane czym? miesem! na polmiskach pokrojone wedliny, galartki miesne, no nic kompletnie nie bylo wegeterianskiego. A malo tego byly winietki i moja przyjaciolka zostala posadzona przy stole wiejskim. Nie milo jej sie siedzialo przy kiełbasie. jedyna rzecza, ktora zjadla byly ciasta - wesele na slodko. Nawet dla gosci takich jak ja mieso w kazdym daniu bylo juz wkurzajace. Bo ile mozna jesc mieso.

Gość nie dużo
Robiliśmy wesele to dla kuzyna były robione specjalne dania.

Gość oczywiscie ze uprzedzcie
gospodarzy, zeby byli przygotowani i nie czuli sie niezrecznie, ze siedzicie przy herbacie. Ja bylam ostatnio na ogromnym weselu, gdzie bylo kilku wege (gospodarze wiedzieli), ktorzy mieli wlasne menu - zaden to problem dla sprawnych kucharzy. Jedynym zamieszaniem byly prosby pozostalych gosci o to samo, co maja wegetarianie, bo dania wgladaly duzo apetyczniej niz ociekajace tluszczem pieczenie miesne. A wiecej takich porcji nie bylo...

Gość oczywiscie ze uprzedzcie
do autorki wpisu powyzej: wegetarianie nie jedza zadnego miesa (takze miesa ryb, kurczakow, pasztetow i parowek), niektorzy nie jedza tez jajek, a weganie nie jedza takze nabialu.

Gość jeżeli cywilizowani gospodarze
to wezmą pod uwagę, że nie każdy jest fanem mięcha i zaproponują kilka dań wege, także bez ryb i drobiu. Mięsożercy też by czasem chcieli od mięsa odetchnąć i zjeść coś zdrowego.

Gość na polskich weselach
z reguły jest syfiaste żarcie i na ogół z mięsem. Dobrze na tym wyjdziecie, jak poprosicie o specjalne menu dla was. Jeżeli tego nie zrobicie, raczej najedzcie się w domu i weźcie ze sobą chipsy.

Gość Miłaminnie
niestety to jest problem ze mnie znajomi się smieją jak mówię że jestem wegetarianka, prześladują wręcz, do tego doszło. Az dziwne. A wiesz ja bym nic nie mówła tylko nie jadła, jak to dalsza rodzina. A jak dobra koleżanka to zna nas i wie że nie jemy i coś dla nas załatwi, jak jej przypomnimy. A jak bliska rodzina to też przypominamy. Bo ja teraz jak chodzę na imprezki na studiach to dokładnie tak, sałatka to z tuńczykiem, krokiet z mięsem, kanapka z szynką, kiełbaski z grilla, nie ma NIC do jedzenia i wszyscy się na mnie patrzą czy zwariowałam, a ja nie mogę się przemóc, żal mi tych zabijanych zwierząt, od dzieciństwa nie jem. Na wycieczkach szkolnych mówiłam że jestem wegetarianką to dostawałam ziemniaki a ciężko wyżyć na ziemnikach przez tydzień, ale kucharki nie chciały mi nic zrobić a płaciłam za obiady pełna kwotę. A jak powiedziałam że nie zjem gulaszu to kobieta westchnęła, i dała mi kanapkę z szynką bo to nie mięso. SZOK

Gość rgewfwewfe
19:25 [zgłoś do usunięcia] oczywiscie ze uprzedzcie do autorki wpisu powyzej: wegetarianie nie jedza zadnego miesa (takze miesa ryb, kurczakow, pasztetow i parowek), niektorzy nie jedza tez jajek, a weganie nie jedza takze nabialu. bzdura, wegetarianie nie jedzą miesa zwierząt ( ryby to też zwierzęta :-O ) a weganie nie jedzą też produktów pochodzenia zwierzęcego, wiec i jajek i mleka