Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nieniepani

Wysoka temperatura u dziecka i protest przeciwko przyjęcu leku!!!

Polecane posty

Gość nieniepani
No mój na szczęście nie choruje często,ale jak juz choruje to zawsze ma wysoką temperaturę :(. Mam nadzieję,ze po tym zastrzyku tak szybko nie wzrośnie.Ale jak będę mu musiała jeszcze lek p/gorączkowy podać to schłodzę w lodówce dzieki za rade :)

Gość pampa lampa
Proszę mam nadzieję że pomoże. Mój na szczęście bierze lekarstwa bez problemu, ale już np antybiotyk tylko z lodówki. Sama próbowałam i faktycznie jest różnica w smaku.

Gość nieniepani
Kurcze ja nie wiem,czy on tak cięzko od tej gorączki oddycha,czy ja już jakaś przewrażliwiona jestem :O . Mi się wydaje,że on naprawdę ciężko oddycha,ale lekarka mówiła,że osłuchowo jest ok :(.

skoro przed chwila osluchowo bylo ok to raczej sie sytuacja nie zmienila w ciagu godziny ja dziecku co prawda sporo mlodsze ale czasem dawalam lek na sile w sensie w strzykawke i szybko do buzi No niestety ale nie robie mu na zlosc tylko dla jego dobra dzieki temu uniknelam tez hopitalizacji przy jelitowce pic nie chciala z butli za nic bralam po trochu elektrolitow do strzykawki i co jakis czas podawalam troche na sile ale dzieki temu szybko doszlo do siebie

Gość nieniepani
Nie no ja wiem,że raczej niemożliwe żeby coś tam się w ciagu godziny "wylęgło".Przewrażliwiona jestem po prostu :O Mój na szczęście pije sporo,wiec raczej się nie odwodni tak łaatwo.

Gość pampa lampa
Może ma nos zatkany i stąd wrażenie że ciężko oddycha?

Gość nieniepani
No właśnie nie,bo nie ma kataru :O

Gość asxvbnm,
second girl. śmieszna masz wiedzę nt dzieci...i nie każde dziecko majac wysoką temp sie zle czuje.. po mojej 2latce ciezko stwierdzic temp. nawet wysoką... zachowuje sie normalnie, normalnie bawi, smieje...nie jest apatyczna ani senna. Tak jakby w ogole temp na nia nie działala...

Gość psyttt32
to zaraz bedzie mial 40 i szpital czopek i koniec...

Gość pampa lampa
Ale zanim zacznie się katar to śluzówka nosa jest bardzo obrzeknieta, czasem tak że oddychać ciężko. Może stąd ciężki oddech?

Gość nieniepani
Dzieci różnie reagują na gorączkę.Moja starsza córka ( teraz juz 7,5 roku) jak była mała i miała gorączkę ( nawet niewysoką ) to lała się przez ręce.Wtedy łykała wszystko,można było podac jej czopek/zastrzyk bez jakiejkolwiek reakcji z jej strony. A z kolei syn moze miec 40 stopni ale jak trzeba podac lek to sie drze,zapiera,kopie,ma energii mnóstwo. Także to wszystko zalezy od dziecka.

Gość nieniepani
Moze rzeczywiście to ta śluzówka nosa jest obrzęknięta i stad ten cieżki oddech,oby. No właśnie się obudził i mówi,że boli go brzuch :O. Idę go położyć,może jeszcze zajrzę jak zaśnie .

Gość princessaofpersia
u mojego dziecka tak zaczela sie ostatnio jelitowka najpierw goraczka i lekki niezyt gardla, potem nagle wieczorem bol brzucha, wymioty i biegunka przez kolejne 3 dni....masakra

Gość asdfghjklqweuiool
Dobrze,że lekarz dziecko zbadał i podał lek. Moim zdaniem w takiej sytuacji trzeba być stanowczym i niestety jeśli trzeba dla dobra dziecka coś przykrego czy bolesnego zrobić to trzeba, bez względu na protesty dziecka. Nie radzę rozcieńczania leków np. w soku - bo jeśli dziecko część wypije a część wypluje to nie będziesz wiedziała jaką dawkę przyjęło i ile jeszcze powinno dostać:( Chyba faktycznie czopek najlepszym rozwiązaniem w tej sytuacji. Jak chodzi o lodówkę to trzeba sprawdzić warunki w jakich lek powinien być przechowywany - żeby temperatura nie zmieniła jego działania.

syrop w strzykawkę, niech drugi rodzić trzyma i otworzy buzię i to co trzeba wstrzyknąć, ale głęboko - nie da rady wypluć

Gość asdfghjklqweuiool
wypluć nie da rady - ale niestety może się zachłysnąć:( Trzeba bardzo uważać!

Gość princessaofpersia
ex-d.bill podalas idealny sposób na to jak wywolac zachłysniecie u dziecka:O do tego zachłysniecie lepkim syropem:O moze sie skonczyc tragicznie, radze nie praktykowac takich sposobow

Gość cóż......
moje dziecko przy wysokiej gorączce też jakoś tak ciężko zawsze oddycha...

Gość nieniepani
No właśnie nie wiem skad ten ból brzucha :O .Mam nadzieję,że to nie jest początek jelitówki.Niestety włożyliśmy mu czopek,bo gorączka znowu wzrosła,a nurofen działa ten p/bólowo. Teraz dostał ataku histerii,nie możemy do niego podejść z męzem,bo ma szał:O.Nie poznaję go,jego zachowania.

Gość nieniepani
Już mu nie podawalismy syropu,bo on i tak by go wypluł,a szkoda naszych i jego nerwów. Wysiadam dzisiaj już z nim :(

Gość pampa lampa
bo to jest czterolatek u nich czopki raczej nie przechodzą. Zapalenie ucha?

Gość pampa lampa
stare metody typu kąpiel w chłodnej wodzie, zimne okłady, lekkie ubranie...

Gość nieniepani
Oj u niego to już w szczególności nie przechodzą,jeden wielki ryk :O Wydaje mi sie,ze zapalenie uch raczej nie,on miał jakis rok temu,ale to sie zaczelo od bólu ucha właśnie,a potem doszła przeszło 40 stopniowa gorączka.

Gość asdfghjklqweuiool
A może spróbuj metody z kąpielą - nalej wody o temperaturze ciała dziecka a następnie stopniowo dolewał chłodnej wody - tak, żeby osiągnąć temperaturę dwa stopnie niższą niż wyjściowo. To bardzo skuteczna metoda ochładzania dzieci. Możesz też chłodne okłady na nóżki, kark czoło stosować. Mam nadzieję,że szybko przejdzie, bo wszyscy się umęczycie.

Gość asdfghjklqweuiool
i powieś coś mokrego koło łóżeczka,żeby nawilżyć powietrze. W gorączce dziecko szybciej oddycha i łatwiej o przesuszenie dróg oddechowych.

jak dotąd nie udało mi się wywołac zachłyśnięcia u dziecka, fakt, że moze ze trzy razy się musiałam uciec do takiego sposobu

Gość cóż......
możliwa jelitówka , u nas też najpierw wysoka temperatura a na drugi dzień biegunka...

Gość ja dawalm na sile
antybiotyk; maz trzymal corke, ja jej rozchylam usta i wlewala antybiotyk do buz, zamykalm buzie i masowalm pod broda, zeby przelknela. po dwohc dniahc anty , placze sie skoncyly i brala,n acz niechetnie. to byl jej pierwszy antybiotyk w zyciu przy ostrym zapaleniu ucha. miala 3 latka i tempereature przekraczjaco 40C. czsami trzeba na siel, nie ma innego wyjscia. przyjemno to nie jest dla nikogo, ale zdrowie dzieka najwazniejsze.

Gość pampa lampa
To faktycznie kąpiel, okłady i nie przegrzewaj.

Gość wozna_forum
autorko ,moja corka ma zapalenie płuc.Czy Ty byłas u lekarza ?