Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

anula458

jak sie masturbować

Polecane posty

Gość Elektronikełe ausf. VIb
ja jestem, nie znam fajnych sposobów, ale ty możesz powiedzieć co lubisz

Gość NISSIA16 ^^
Weź już sie ogarnij XD

czemu mam się ogarnąć ? :P ja nie wiem właśnie dlatego się pytam czy ktoś zna a jak ty nie znasz to po co wgl piszesz ? Boże ludzie nauczcie się czytać -.-

Gość Elektronikełe ausf. VIb
znam jeden, ruszam skórką, chcesz spróbować?

Gość nie masturbować się
Ja się masturbowałam przez kilkanaście lat i teraz tego żałuję. Już więcej tego nie zrobię.

Gość Marta,22
POCZYTAJ ARCHIWUM KRETYNKO,SETKI POSTOW JEST NA TEN TEMAT...PO CHUJ ZAKLADASZ NOWY TOPIK??????????? :P

Gość kochana..aaa
jak się masturbować - szybko :p

Gość trzeba czytac co sie je
młtkiem po łbie mocno walic masturbacja jes szkodliwa http://poznajprawde.net/aktualnosci/347-sex-narzedziem-do-degeneracji-spoleczenstwa.html http://motyl.wordpress.com/2009/01/08/o-masturbacji/ Masturbacja oraz inne nadużycia seksualne bez wątpienia prowadzą do bardzo dużych niedoborów cynku. Brak zaś tego niezwykle ważnego pierwiastka w organizmie może doprowadzić do wielu zagrożeń, jednym z nich jest np. uszkodzenie szyszynki, której do właściwego funkcjonowania potrzebne są duże ilości cynku. To z kolei może doprowadzić do niedoboru melatoniny - hormonu, który ma działanie antydepresyjne. O znaczeniu cynku może też świadczyć fakt nasilania się objawów depresji w czasie zimy, a właśnie w tym okresie zmniejsza się przyswajalność cynku w organizmie. Skoro cynk odgrywa tak ważną rolę w profilaktyce i leczeniu depresji, warto wyjaśnić główne czynniki mogące powodować jego niedobór. Najważniejsze przyczyny braku cynku w organizmie to niewątpliwie niewłaściwa dieta (spożywanie przetworów z białej mąki, cukru, słodyczy i unikanie orzechów, nasion, przetworów z razowej mąki czy kasz). Według dr-a P. Holforda "do niedoboru cynku prowadzi stres, picie alkoholu, palenie papierosów i zbyt częste uprawianie seksu (szczególnie zagrożeni są mężczyźni, gdyż duża ilość tego pierwiastka występuje w spermie)" (Dr P. Holford, SMAK ZDROWIA, 71). Okazuje się, że "ilość cynku w spermie jest tak duża, że jeden orgazm może pochłonąć całą dzienną dawkę cynku, jaka zostaje dostarczona organizmowi wraz z pożywieniem. I jeśli ta utracona ilość nie zostanie potem uzupełniona odpowiednią dietą i suplementami, wówczas częste uprawianie seksu (np. masturbacja) może doprowadzić do bardzo dużych niedoborów cynku, i co z tego wynika różnych poważnych problemów zdrowotnych, włącznie z impotencją" (David F. Horrobin, M.D., Ph.D., "Zinc", p. 8). Niedobór cynku spowodowany nie tylko stosowaniem używek, nadmiernym stresem, niewłaściwą dietą, ale i zbyt częstym uprawianiem seksu może stanowić jedną z głównych powodów różnych problemów emocjonalnych, włącznie z depresją: "Biorąc pod uwagę znaczenie cynku dla mózgu, możliwe jest, że 19-wieczni moraliści mieli rację twierdząc, że masturbacja może wywołać nawet problemy natury umysłowej" (Carl C. Pfeiffer, Ph.D., M.D., Zinc and Other Micro-Nutrients, p. 45). Jedną z takich 19-wiecznych moralistów przestrzegających przed tą „rujnującą zdrowie słabością (masturbacją) była Ellen White. Jej zdaniem „seksualne nadużycia ograbią mózg z substancji, która ma odżywiać system, co w konsekwencji powoduje brak apetytu, bladość, katar, osłabienie wzroku, problemy psychiczne, nerwowość, osłabienie pamięci, roztargnienie, ospałość, ból i zawroty głowy, bóle pleców i kończyn. W sferach uczuć wyższych, gdzie ma swoje miejsce ośrodek życia duchowego dostrzegamy okropne rezultaty takich praktyk (masturbacji). Ta moralna choroba obejmuje nieposłuszeństwo, niewdzięczność, niecierpliwość, brak wstrzemięźliwości i rozbudza ślepe namiętności. Ten degradujący grzech osłabia system nerwowy i niszczy siłę nerwową ich mózgów. Ich umysły posiadają połowę tej świetności intelektualnej, którą mogliby mieć, gdyby byli wolni od tej słabości. Stracili to wszystko w wyniku samogwałtu (E. White, 2Testimonies, 347, 361, 476).