Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gugusia

drentwienie palców

Polecane posty

jestem w 9 miesiacu ciązy ( na poaczątku) od jakiś 2 dni strasznie dretwieją mi palce u prawej reki czy to normalne ? moja gina powiedziała ze gdyby obrzeki sie nasiliły to mam do niej natychmiast przyjsc ale dretwienie to chyba nie obrzek prawda? co zrobić?

Gość klaaaasa
Mi dretwialy z pol ciazy

Gość zonaKraka
Chyba normalne, ja wprawdzie miałam ciążę leżącą i słabsze krążenie, ale i pod koniec ciąży jak wstałam to był ten sam problem. Wcześniej planowałam jakieś robótki ręczne na zabicie nudy, ale nic z tego bo całe palce sztywne. Opuchlizna swoją drogą- nosisz obrączkę albo pierścionek? Po tym można łatwo zauważyć czy palce masz spuchnięte.

Gość mkdajka
Mi tez dretwialy w 9 miesiacu.

Gość O przepraszam , wszystko
W 9 miesiącu gromadzi się najwięcej wody w organiźmie i najsłabiej się odprowadzana do tkanek więc tworzą się złogi które uciskają naczynia ( w stopach, palcach nóg i stóp ). Ja miałam opuchniętą twarz i dłonie i palce sztywne , niezgrabne w ruchach. Wszystko przechodzi po porodzie ale warto porozmawiać z lekarzem , zwłaszcza jeżeli ten sugeruje by powiadomić jak będą obrzęki. Obrzęki to własnie pouciskane naczynia i opuchlizna .