Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 503kkkk

Jak się ubrać na skladanie slubow w zakonie?

Polecane posty

Gość 503kkkk

Witam, byc moze ktos z was ma w rodzinie zakonnika albo zakonnicę i wie jak się ubrać na składanie przez nich ślubow. Moj kuzyn jest w zakonie jezuitów i będzie za niedługo skladal ostatnie sluby. Wiem, ze ubranie nie jest wtedy najwazniejsze ale chodzi o to zebym nie popelnila paux pas, w jakmim kolorze musi byc ubranie? Czy trzeba miec cos na glowie, chustę czy kapelusz? czy po prostu mozna wygladac jak się chce? Bardzo dziękuję za pomoc.

Najlepiej zapytaj tego kuzyna, powinien sie orientowac. Wydaje mi sie, ze to powinno byc cos skromnego, ale co detalicznie nie wiem.

Gość sluze pomocą
Na glowie nic nie trzeba miec bez przesady, to nie audiencja u papieza. Jesli chcesz kapelusz to mozesz zalozyc ale nie jest to obowiazkowe, mysle ze kobiety powinny byc w sukience czy garsonce nie w spodniach, ramiona i kolana zasloniete to najwazniejsze. Znajdz jakas ladna spodniczke z zakietem, tylko zebs nie wygladala jak u cioci kloci na imieninach, tylko wiesz, z klasą:)

Gość Trudno powiedziec
Biala chustka na glowe zaklada panna, czarna - kobieta zamezna. Ubierz sie elegancko, "Sluze Pomoca" dobrze Ci radzi. Sluby wieczyste sa odpowiednikiem wesela, tyle ze bez tancow i zabawy. Facet powinien isc w garniturze, bialej koszyli i krawacie

Gość mt+gpaj
Najpierw skromnie, a potem na afterparty wiadomo jak:D

Gość koniecznie habit
w razie jego braku worek parciany, a pod spód włosiennicę.