Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie o oopinnie

spalanie paliwa auto

Polecane posty

Gość pytanie o oopinnie

Mam auto seicento i tak: w mieście spala około 8l, a na trasie 4,5. Jak to możliwe żeby różnica była aż dwukrotna???? Nie miałem nigdy innego auta jak jest w waszych?

Gość filozofka od siedni bolesc
prawo fizyki jak stoisz na swiatłach to terz silnik chodzi i spala benzyne i dla tego w miescie zawsze bedzie wieksze zuzycie benzyny

Gość i tak b . mało pali
najwięcej paliwa schodzi na ruszanie ..więc korek jedynka, światła jedynka ... i tak idzie

Gość pytanie o oopinnie
Najlepsze w tym wszystkim jest to że róznice są na paliwie. Na shellu oszczędzam do 1 litra w porównaniu do Orlenu.

Gość trtl
Mam auto seicento i tak: w mieście spala około 8l, a na trasie 4,5. Jak to możliwe żeby różnica była aż dwukrotna???? Nie miałem nigdy innego auta jak jest w waszych? x Wszystko jest OK. W mieście więcej się teraz stoi w korkach niż jedzie. Duże spalanie będzie też na krótkich odcinkach i zimnym silniku.

Gość gość
Warto też czasem sprawdzić przewód paliwowy, który może być trafiony. W razie co, można sobie zamówić odpowiedni w www.przewody-paliwowe.pl

Gość gość
Bardzo prawdopodobne ucierpiał wąż odpowiadający za dopływ paliwa, powinienes zastanowić sie nad jego wymiana - u mnie ostatnio to samo, kupiłem gumowy u http://www.krt.info.pl/weze.html łądnie skręciłem i śmiga znowu jak nowy

Gość gość
Czasem najbardziej proste rozwiązania są najbardziej skuteczne: sprawdź wąż paliwowy, może jest uszkodzony i auto trac***aliwo. Jeśli tak, idź do warsztatu. Np. w http://przewody-paliwowe.pl/ takie przewody paliwowe do aut osobowych dostaniesz.

Gość gość
o dużo Ci pali - ja też mam starego fiata brava 1.2 00r już 15 lat ma staruszek... ale po mieście śmiga za 7 litrów - ale mój fiat to dwa twoje.