Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość roberta23

jak nazywa sie choroba psych.,gdzie człowiek chce byc marną kopią swojegoIDOLA?

Polecane posty

Gość roberta23

tzn,ubiera sie identycznie,nosi takie sama bizuterie,kupuje tej samej firmy ciuchy,robi sobie identyczne tatuaze i fryzure co idol,chce byc podobny z charakteru??

Gość kierowca rosomaka
brak własnej osobowości

Gość roberta23
moja kolezanka podrabia Elvisa Presleya :O

Gość roberta23
sa ludzie ktorzy uwazaja sie napoleonami i elvisami presleyami jak to sie nazywa??

Gość shfdgxjnnsxfdgb
Jak byłam mała to chciałam być power rangers i gadałam do drażetkowego zegarka na ręku :D

Gość roberta23
mam kolege co ma fryzure,buty,ubrania jak dave gahan,tatuaze takie same jak on,a jak ja mowie,ze jest mało oryginalny,to mnie wyzywa i miesza z błotem!!

Gość roberta23
podszywam sie pod Roberta Kubice

Gość babka z piasku
Nie ma takiej choroby. Ale niektóre symptomy powodują takie coś. Niska samoocena u niektórych powoduje wielką chęć dowartościowania się i udawania kogoś kimś się nie jest, a służy to temu, żeby swoją "słabość" zamaskować. "Patrzcie jaki jestem przebojowy" na zewnątrz- a w środku "boję się oceny innych, czuję się gorzej będąc sobą itp..." Też zależy o jakiego IDOLA chodzi. Np, kogoś z jakiegoś zespołu muzycznego, aktora... A zupełną różnicą jest jeśli idolem staje się ktoś z realnego otoczenia. Pamiętam z czasów szkolnych dziewczynę, która zaczęła kopiować swoją koleżankę. Kupowała identyczne ciuchy, wyuczyła się gestów, prześladowała swoją idolkę ( chodziła pod jej dom i zaglądała w okna, albo siedziała na jej podwórku), próbowała odbić jej znajomych, chłopaka itp... - to dopiero jest jakieś zaburzenie albo co gorsza choroba.

Gość roberta23
dla mnie to jest smieszne!!

Gość afafas
Jest taka choroba, nazywa się wawruszkonizm :classic_cool:

Gość roberta23
jest nazywa sie depesze!!!!!!!!!!!11oni nasladuja bezkrytycznie idoli we wszystkim

Gość roberta23
wejdz na forum depesze mode oni robia sobie takie same tatuaze,tancza tak samo jak dave to jest załosne!!

Gość gość tesia
Moim zdaniem jest to podwojna osobowosc raz jest sie soba a raz idolem czym kims. To jest bardzo trudne do tej osoby.