Gość ehdfh Napisano Kwiecień 28, 2013 Przez ok. 1,5 roku przyjmowałam Artizię, lekarz mi zmienił podczas ostatniej wizyty na Vibin mini. I związku z tym mam pytania: 1. Powiedział mi tyle tylko, że te nowe są słabsze, mają mniejszą ilość hormonów. Słyszałam, że w takiej sytuacji należy się dodatkowo zabezpieczać przez jakiś czas, żeby organizm się przyzwyczaił do mniejszej dawki, to prawda? I jeśli tak, to przez ile czasu? 2. Lepiej zacząc je brać od razu po przyjęciu ostatniej 'starej' tabletki czy zrobić normalną 7dniową przerwę? Na ulotce pisze, że można tak albo tak, nie wiem która opcja jest lepsza. 3. Są to tabletki 21+7, zastanawiam się, czy trzeba brać te 7, skoro są to tabletki placebo i nie zawierają substancji czynnej? Na ulotce nic o tym nie ma, pisze tylko że jeśli się zapomni jednej z tych 7, to nic się nie stanie, zaś w książeczce którą do nich dostałam pisze, że są one głownie po to, zeby nie zapominac o nowej po 7 dniowej przerwie i po prostu dla wygody. Wolałabym ich nie brać, zawsze podczas tej 7dniowej przerwy miałam taki komfort psychiczny, że chociaż na trochę daję odpocząc swojemu organizmowi. Jak zwykle podczas wizyty u gina zapominam o wszystkim co chciałabym wiedzieć, dlatego będę bardzo wdzięczna za odpowiedzi! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach