Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość deretinka

czy i ile spią wasze ok 18 mies dzieci?

Polecane posty

Gość deretinka

moja mala do piątku spała od 14-16 codziennie. jednak od wczoraj nie wem co jej sie ubzduralo nie chc spac. nawet w wózku na spacerze. nie wiem co mam o tym myslec

Gość deretinka
zaczyna mnie to wkurzac bo we wrzesniu bede miec kolejne dziecko i nawet nie bede miala sie kiedy polozyc

No cóż... Tylko, że kładzenie na siłę to może wywołać schizę wieczorną;-) Może to taki okres? Początek osławionego buntu dwulatka i te sprawy?

Gość deretinka
pozatym nie jest jakas uparta i bardzo buntownicza. wczoraj zasnela wieczorem w 5 min tylko ze jak w dzien nie spi to marudzi na potege

Gość kjsldksjdk
ja mam 1,5-roczną córkę i śpi w dzień mniej więcej 12:00-13:30. A w nocy śpi 21:00-6:30. Piękną masz postawę roszczeniową wobec dziecka, że ma spać, bo mama chce odpocząć. Skoro już teraz nie chce spać w dzień, to do września zapewne już spać nie będzie. Ot i życie. Sama spodziewam się drugiego dziecka i do głowy by mi nie przyszło by żądać od dziecka spania za dnia, bo mamusia będzie chciała odpocząć :) A wydaje mi się, że moja też już zrezygnuje z drzemki do czasu porodu :)

Gość kjsldksjdk
aaa, i poszukaj plusów - teraz marudzi przez brak drzemki za dnia, ale za chwilę będzie to dla niej normalne i będzie znowu grzeczna :) A zapewne w zamian za to pięknie będzie przesypiać noce. Nie ma tego złego.

Gość syn ma 20mscy
w nocy spi 20-7 z pobudkami, w dzien 11-13, czasami dluzej, on akurat jeszcze bardzo potrzebuje tej drzemki, ale dzieci sa rozne, nic nie poradzisz