Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Magda2704

Diane a pogorszenie cery..

Polecane posty

mam pytanie czy ktos sie spotkal z taką sytuacja, bralam wczesniej 3 mce tabletki Atywia ale poprosilam lekarza o zmiane ze wzgledu na bole w podbrzuszu,przepisal mi Diane i choc bylam negatywnie do tego nastawiona postanowilam sprobowac. zaczelam opakowanie Diane i dostalam strasznego wysypu na twarzy :( szczegolnie drobne swedzące krosteczki wokol ust,na brodzie i gdzieniegdzie jakies wieksze podskorne gule.Postanowilam odczekac,pomyslalam,ze to moze wina zmiany hormonow.Kiedy mialam 7 dniowa przerwe,krostki przestaly wyskakiwac,bylam zadowolona,gdy poszalm w tym czasie po recepte powiedz gin o tym ,ze byl wysyp ale jest poprawa. Wzielam 1 tabletkę z kolejnego opakowania i na nast dzien znow to samo,pełko tych krost :( mam zamiar juz dzis nie wziasc bo zwariuję...:(:(:( juz nie wspomne o moim samopoczuciu,strasznych bolach glowy,czuję sie wręćz okropnie!!...:( ale bym to przezyla,gdyby nie to straszne pogorszenie cery,no poprostu jest tragedia jakas!!!!...:(:(:( jestem tak zdruzgotana bo z nia na dzien wygladam coraz gorzej,naprawdę.... czy ktos wie cos w tym temacie? czy to moze byc wina tabletek?? bardzo prosze o jakies info,od rana siedze na necie i szukam i mam mętlik w glowie :(

Źle dobrany lek,musisz koniecznie skonsultować się z obecnym lekarzem, lub zasięgnąć informacji u innego lekarza.Leki poza działaniem leczniczym , również mają działanie uboczne ,jak w Twoim przypadku. Pozdrawiam Arion-bioenergoterapeuta

poczytalam o skladzie tabletek anty i wyczytałam,że tabletki anty,które maja pomagac na cere,maja duza ilość progestagenu. Ja chcialam sobie pomóc tez na cere bo miewalam od czasu do czasu jakies krostki to niestety w tym wypadku pogorszyłam :(

bralam na początku ciązy lek Duphaston na podtrzymanie przez 3 miesiace i tez wyraznie mialam pogorszenie cery a to tez progestagen, az sie prosilam lekarza czy juz mogę przerwac,po tyg od odstawienia duphastonu wszystko ustalo, nie jestel lekarzem,ale bylam tak zdesperowana ze caly dzien czytalam i znalazlam i wydaje mi sie ze nie mogę stosowac leku z tak duza iloscią progestagenu,jaka ma Diane

Próbowałaś obniżać dawkę leku?, możliwe że lekarz zapisał stosowanie tabletek w oparciu o badania kliniczne działania leku który dla większości badanych nie wykazuje takich efektów jak Twoje. Są przypadki że leki są tolerowane przez większość ludzi,ale to nie znaczy że wszystkich. Arion.