Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anonima8584

Masturbacja prysznicem, a orgazm.

Polecane posty

Gość Anonima8584

Witam, drogie panie. Posiadam pewne pytanie, a mianowicie, jakiś czas temu, może osiem miesięcy temu, a może lepiej miałam okres w którym bardzo często masturbowałam się prysznicem, czasem nawet parę razy dziennie, z czasem umniejszałam tą liczbę. Była to jedyna forma masturbacji. Od trzech miesięcy mam partnera, nim zaczęłam z nim sypiać wciąż robiłam sobie dobrze w ten sposób co jakiś czas, już teraz gdy uprawiamy seks, co prawda tylko w weekendy bo tylko wtedy się widzimy właściwie w ogóle tego nie robię. Czasem mi się zdarzy. Raz na tydzień, parę tygodni. Ani razu nie osiągnęłam orgazmu, ani podczas stosunku z moim partnerem, ani w trakcie masturbacji strumieniem wody. Czy fakt tego, że masturbowałam się w taki sposób nie pozwala mi zaznać spełnienia w czasie stosunku, czy moja łechtaczka wciąż jest tak niewrażliwa na bodźce ? Jak dużo czasu potrzeba aby to minęło i abym znów stała się tak wrażliwa nim zaczęłam dogadzać sobie w taki sposób, biorąc co oczywiste fakt zupełnej abstynencji prysznicowej, choć aktualny stan rzeczy właśnie temu jest bliski. Liczę na szczere odpowiedzi i pomoc. Same rozumiecie jak bywa to frustrujące. W trakcie stosunku, nie skupiam się na tym aby ten orgazm osiągnąć, mimo wszystko jest mi dobrze, bardzo dobrze, gdy jednak spędzam samotnie wieczory i analizuję pewne sprawy brak orgazmu staje się dla mnie frustrujący i zastanawiam się, może sama jestem sobie temu winna?

Gość Anonima8584
* Jak dużo czasu potrzeba abym znów stała się tak wrażliwa jak byłam nim zaczęłam dogadzać sobie w taki sposób... Wybaczcie zgubienie paru tych jakże istotnych słów.

Tak, ma to wpływ, poczytaj sobie o zespole Havelocka-Ellisa. Co prawda jeżeli robiłaś to przez krótki okres to pewnie jest do odwrócenia, ale z tego co czytałam, prysznic musisz odstawić w ogóle na rzecz innych metod :)

Gość Anonima8584
Rzecz w tym, że owszem, taka forma masturbacji pobudza mnie, jednak również nie doprowadza do orgazmu...