Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wercia90

BETA HCG czy USG ???

Polecane posty

Gość Wercia90

Czy trzykrotne badanie beta hcg daje taka sama pewnosc jak badanie usg? Chodzi o badania beta hcg - jedno wykonywane miesiac po stosunku, dwa pozostale badania wykonywane dwa miesiace po tym samym stosunku. Wszystkie trzy wyszly negatywne. Prosze o odpowiedz.

Gość niuniEtka
mysle ze raczej jest wiarygodny a mialas juz miesiaczke??

Gość Wercia90
Tak, mialam, tzn. miesiaczke mam co miesiac, ale martwia mnie objawy ciazy takie jak zaparcia, nudnosci, placzliwosc, dwa razy od tamtego stosunku co 20 minut oddawalam mocz. Stosuje tabletki antykoncepcyjne od tamtego stosunku ( pierwszej miesiaczki, ktora wystapila) i dwukrotnie zmienialam tabletki.

Gość Wercia90
" Najprostsza metoda to domowy test ciążowy, jednak nie zawsze daje on pewny wynik. Podobnie jak badanie poziomu beta-HCG z krwi- istnieją bowiem także inne stany, w którym poziom tego hormonu może być podwyższony. Niepodważalną metodą stwierdzenia ciąży jest badanie usg, w którym ginekolog uwidacznia obecność zarodka i bicie jego serca. "

Gość Tak usg ale
Jak u mnie ginekolog podejrzewał ciążę to wysłał na bete która się okazała pozytywna a dopiero za jakiś czas było widać na usg. Ja uważam że beta z krwi jest wiarygodna