Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

donkapatke

Krem do cery z trądzikiem róźowatym.

Polecane posty

Cześć dziewczyny! Jakie byście poleciły kremy przeciwzmarszczkowe do twarzy do cery trądzikowej?

Gość izkkka
http://www.laboratoriumurody.pl/forum/rosacea-tradzik-rozowaty,t522.html "Nowe sposoby leczenia: kwas azelainowy - ze względu na właściwości antybakteryjne. Skuteczność stosowania kw.azelainowego raz dziennie porównywalna jest z działaniem metronidazolu (0,75% krem) w zakresie leczenia trądziku różowatego grudkowo-krostkowego. Retinoidy stosowane zewnętrznie: 0,05% retinaldehyd krem raz dziennie przez 6 m-cy przyniósł znaczącą poprawę u 75% pacjentów, szczególnie w aspekcie naczyniowym (redukcja rumienia i teleangiektezji). Wit.C 5% zewnętrznie - redukcja rumienia. Mówi się także o ważnej roli antyoksydacyjnej kwasu askorbinowego. " Retinoidy mają silne działanie przeciwzmarszczkowe, wit. C - przeciwutleniające, więc kremy/sera z nimi w składzie będą idealne, i dodatkowo będą pomagać w łagodzeniu objawów choroby.

Dzięki za odpowiedź. izkka Może znasz jakiś konkretny i dobry krem? Metronidazol ja mam w antybiotyku który biorę, a potrzebuję bardzo dobrego kremu który nie będzie mi pogarszał stanu skóry.

Gość izkkka
0,05 retinaldehydu ma np. Ystheal od Avene :) A wit. C możesz kupić jako Flavo-C (od Aurigi albo na Biochemii Urody), jako czysty kwas askorbinowy albo tetraizopalmitynian askorbylu (forma olejowa, stabilniejsza i przyjaźniejsza dla skóry) i robić serum domowe. Dobre są też produkty Cell Fusion.

Gość drusilla
Flavo C bardzo polecam. Najpierw kupiłam na allegro takie malutki probki (3 ml) i stwierdziłam że są super. Nie mam trądziku różowatego, ale naczynka i coś przeciwzmarszczkowego chcialam. Idź do apteki i poproś o próbkę Flavo, a jak nie będą mieli to zamów na allegro.

Gość Tristiana
Ja polecam zastosowanie emolientów do skóry dojrzałej. ostatnio farmaceutka poleciła mi DECUBAL Face Vital Cream Krem do twarzy wypełniający rewitalizujący - skóra dojrzała sucha. Strzał w 10. Krem bardzo dobrze nawilża, koi, wygładza skórę, nie powoduje podrażnień, nie powoduje wysypu. Jest bardzo dobry w składzie i nie drogi jak na tak dobry kosmetyk. No i wielki plus za to, ze nie ma zapachu i opakowanie z pompką, dzięki czemu do tuby nie dostają się bakterie, a krem można zużyć co do ostatniej kropelki.

Tristiana Ale ten krem jest do cery suchej a ja mam mieszaną i do cery dojrzalej, czyli chyba nie 30+, ale więcej.Ale dziękuję za radę, poczytam więcej na temat tego kremu. Do reszty dziewczyn także wielkie dzięki. ale piszcie dalej jak macie jeszcze jakieś pomysły z kremami, zbiorę wszystko do kupy i coś odpowiedniego wybiorę.

Gość wonnn spamerko
Tristiana, jak wyżej: WON. Ile k**wa jeszcze tym dziadostwem będziecie śmiecić? W każdym wątku tylko was widać! WON!

Gość Hania Re
Krem z sakurą do cery naczyniowej i wrażliwej firmy Arkana. Nowosc.

Gość gośćLIMAA
Ja może nie miałam aż tak silnego trądziku miałam go najwięcej po bokach twarzy i na czole.Nic co stosowałam przez 6 lat nie przyniosło efektu żadne kosmetyki z drogerii ani z apteki.W ubiegłym roku będąc u rodziny w Anglii kupiłam tabletki IQFACE.Pomogły,zostały tylko blizny ale mało widoczne.