Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość na komunie świetą

Zadłużyłam się by zrobić dziecku I komunię

Polecane posty

Gość na komunie świetą

bedzie 30 osob

Gość sedrtyuioiuytrewq
jesli jesteś w takiej sytuacj...a przyjecie przeciez dziecku musisz zroić./

Gość lkljhnk.
nie trzeba bylo siedziec na kafe.pl 24/24 tylko zapierdalac i osczedzac i kogo to kurwa obchodzi?

Gość a skąd ty tyle ludzi wzięlaś
skoro cię na to nie stać? Trzeba było zaprosić na herbatę chrzestnych i po problemie. Zadłużać się??? Bo komunia? To chore jakieś

Gość mam to gdzies
co powie rodzinie że ją nie stac

Gość ty nie na komunię się zadłużył
aś tylko na żarcie i chlanie dla 30 osób. Myślisz że to dziecku do czegokolwiek potrzebne? Będzie siedziało przy stole jadło i piło z wami? Komunista ma to gdzieś, to tobie przyjecie potzrebne

Gość na komunie świetą
Mama mowiła, ze nie wypada tylko obiad robic, trzeba byc w dobrych stosunkach. Im wiecej osob tym wiecej dadzą pienięd i wyjde na plus. Wzięłam pozyczke 1500zł

Gość mam to gdzies
jezu przeciez to pieniadze dla dziecka...

Gość motylowo
pieniądze to prezent dla dziecka, a nie dla ciebie :O a zresztą po co ja to piszę, jak to i tak zapewne prowo

Gość Gxxxx
Jestes poprostu dobra,prawdziwa matka.Nie patrz na to co niektorzy pisza.to zwykle barany.

Gość fvdcs
niby pieniądze dla dziecka.... ale po co dziecku tyle kasy, przecież wiadomo że skoro dziecko niepełnoletnie to dysponuje tym rodzic.

Gość no dysponuje rodzic
ale pieniądze są prezentem dla dziecka i powinien je spożytkować na prezenty dla dziecka (nr. rower, komputer, wakacje czy co tam się dzieciakowi marzy). to nie są pieniądze dla rodziców!

Gość fvdcs
jak ja miałam komunię to moje całe pieniądze wzięli właśnie rodzice. Wtedy było mi smutno, bo przecież to moje :( Teraz z perspektywy czasu to rozumiem, bo im te pieniądze bardziej się przydały. Nie trwonili je na byle co. Odpalili mi małą rzecz, ale w domu były inne potrzeby. Dobrze że spożytkowali je tak jak trzeba było.

Gość no dysponuje rodzic
ja tez dostałam pieniądze na komunie, ale mnie rodzice szczęśliwie "nie okradli" z prezentu i mogłam sobie kupić rower, rolki i takie tam. jak Wam nie wstyd dzieci okradać z ich prezenty :O

Gość fvdcs
sama widzisz, że autorka na pieniądzach nie śpi. Skoro bierze kredyt, to znaczy że czasem jej brakuje, bo nie mogła odłożyć. Więc wykorzysta je właściwie. Przecież też kupi dziecku coś czego ono potrzebuje. Mądre dziecko "pozwoli" mamie na to, a rozpieszczone co ma już wszystko będzie egoistą. Dziecko też musi wiedzieć, że czasami trzeba rodzicom pomóc. Ono będzie miało też przyjęcie. Jeśli byłoby mniej osób to miałoby tym samym miej pieniędzy i jeszcze smutek, że prawie nikogo nie było. Swoją drogą uważam, że skoro mnie nie stać to nie robię. Nie byłoby mi wstyd przed rodziną. Nie przejmowałabym się tym.

Gość no dysponuje rodzic
jeśli autorki nie stać to nie powinna robić imprezy a nie się zapożyczać:O dulszczyzna, naprawdę

Gość nie nie i nie
Wiocha na maxa.