Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak sie zastanawiam.....

kaszel trwajacy miesiac! prosze o rade

Polecane posty

Moja 2 letnia corka od miesiaca ma mokry kaszel. Odrywa sie. Bylysmy juz u kilku lekarzy i nokt nie wie co jest. Miala badania krwi osluchowo czysto antybiotyk nie pomogl syropy tez nie. Juz nie wiem co robic bo strasznie ja ten kaszel meczy. Miala ktoras mama taki problem? Co to moze byc?

ja też mam kaszel już dość długo w między czasie przeszłam zapalenie oskrzeli, chcieliśmy się starać o dziecko, zrobiłam badania na cytomegalie i mam dodatnie, córka chodzi do żłobka lub przedszkola?

Gość jyreejjth
a może to krztusiec?

Wlasnie nie chodzi do zlobka ani przedszkola. Ja miesiac temu bylam chora i ona sie zarazila ode mnie. Miala zap oskrzeli i dostala antybiotyk. Niby pomogl a po 2 dniah znowu kaszel i tak do teraz. Baadania wszystkie ok osluchowo tez dobrze. Mu juz dawno kaszel przeszedl a ja trzyma. Tak sie zastanawiam czy to nie pasozyty? Bo niby tez mozna miec wtedy kaszel ale innych objawow nie ma. Juz naprawde nie wiem co to moze byc

Gość olk
Witam ,mój syn jest trochę starszy bo teraz skończył 9 lat kaszle od ponad 3 mies ,suchym kaszlem tylko w dzień ,nie jest alergikiem na testy zrobione i lekarze tez nic nie wiedzą bo jest wg nich ok . Zrób dziecku wymaz z gardła z nosa ,rtg klatki koniecznie osłuchowo może być ok a w środku może coś siedzieć i wyjdzie tylko na rtg, zrób też morfologię , testy to nie wiem czy wyjdą u małego dziecka ale dowiedz się także ja byłam u 4 laryngologów i pulmunologa i nic syn dalej kaszle ,jeden laryngolog profesor ponoć bardzo dobry podejrzewa refluks poza przełykowy i kaszel psychogenny no zobaczymy bo dopiero zaczął brac leki .Czasami jest tak że jak dziecko miało infekcje i był dobrze oczyszczany nos to potem gdzieś ten katar zostaje i spływa po tylniej ścianie gardła i tez dziecko może kaszleć ,ale to pediatra powinien widzieć bo to widać w gardle Możesz robić córce inhalacje z soli fiz to troszkę pomaga .

Gość iguana__
refluks przełykowy chyba

Ale byla szczepiona przeciw krztuscowi jako niemowle

Zrób jej wymaz z gardła - u nas okazało sie że jest bakteria po dobraniu antybiotyku mamy spokój juz od sierpnia zeszłego roku

Robilysmy rtg klatki i morf i czysto. Tylko twoj syn ma suchy kaszel a moja mokry odrywa sie i jest duszacy

A gdzie trzeba zrobic ten wymaz i ile to kosztuje?

u mojego 8 miesięcznego syna od 3 miesięcy jest to samo, tzn. furczy mu cały czas jakaś flegma i kaszle mokro, osłuchowo jest ok. już byliśmy u 2 lekarzy, miał dwa antybiotyki i dalej to samo

Gość olk
Właśnie nie przełykowy tylko poza przełykowy bo taki co objawia się kaszlem ,obrzękiem krtani spowodowanym ciągłym kaszlem refluks żołądkowy -przełykowy to z cofającą się treścią a syn nie ma takich objawów tylko właśnie kaszel .

Gość olk
Wymaz robiłam w laboratorium u mnie przych koszt po 40 zł ,jak ,dowiedz się u siebie w przychodni . Mokry miał przez tydzień tez myślałam że się udusi jak kaszlał po tyg kaszl zamienił sie w suchy i tak jest caly czas

Kurcze tylko wiecie u mnie w miasteczku jest taka przychodnia i tam sami debile za przeproszeniem pracuja i nie wiem czy beda umieli pobrac wymaz z gsrdla

Gardla*

,

Gość olk
Nie martw się na pewno zrobią to dobrze ,nie jest to bolesne dla dziecka ,jedynie z nosa troszkę nieprzyjemne ale to jest dosłownie chwilka .

No u mnie w przychodni nie wiedziala pielegniarka co to jest posiew kalu i na mnie z morda ze takiego czegos nie ma (musialam zbadac kupke dziecka ale to juz jakis czas temu), po czym zajrzala do takiej ksiegi, zadzwonila do innego laboratorium i okazalo sie ze jest posiew kalu. Pozniej mnie przepraszala, a co powiedziec wymaz z gardla to dla nich pewnie czarna magia. No ale dowiem sie co i jak