Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nikolka_85

Pomocy-gdzie mogę kupić tę musztardę??jaki zamiennik??

Polecane posty

Gość Nikolka_85

Cześć dziewczyny:) Jestem tutaj nowa, ale mam nadzieję, że mi pomozecie. znalazłam fajny przepis na udka - http://www.dla-kobiety.pl/kuchnia/dobre-bo-polskie/udka-kurczaka-w-marynacie-miodowo-musztardowej ale niestety u mnie w sklepie nie ma musztardy Dijon z przepisu czy robiłyście już może takie udka? mozna to czymś zamienić? a jak nie, to gdzie mogę kupić w jakim większym sklepie, bo niestety mieszkam w dość małej miejscowości i nie ma u mnie w sklepie tej musztardy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lubie to ....
musztarda dijon ma bardzo prosty smak, taki gorzko-gorczycowy. nawiasem mowiac - moja ulubiona :) inne musztardy maja czesto posmak slodko-kwasny, i to wlasnie roznie je od dijon. dijon jest taka bardziej zolta niz brazowa, od tej gorczycy. my=usialabys chyba poszukac musztardy ktora bedzie miala najbardziej zolty kolor i najmniej cukru lub kwasu w skladzie :) zajzalam na przepis - jest tam ocet. jesli wiec uzyjesz innej musztardy takiej z octem, to moze nie dodawaj juz octu. mysle, ze do tego dania nic sie nie stanie jak uzyjesz innej musztardy :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Musztarda dijon jest jak dla mnie lekko ostra w smaku i jeśli jej nie dostaniesz w sklepie (chodź firma kamis jest praktycznie wszędzie dostępna i mają w ofercie tą musztardę) to spokojnie możesz ją zastąpić musztardą sarebską :) Nie wiem jakie sklepy masz u siebie ale na pewno ją dostaniesz - Lidl, Netto, chata polska , piotr i paweł, tesco.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lacostalina
Użyj jakiejkolwiek musztardy, nie musi być dokładnie identyczna jak w przepisie. Jak musztarda będzie zbyt ostra, dodaj po prostu więcej miodu. Gotowanie to ciągłe eksperymenty, a nie kurczowe trzymanie się przepisu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×