Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mirkazewsi1234

śmieją się w pracy

Polecane posty

Gość mirkazewsi1234

Mam taki problem. Czuję się źle w pracy. Zostałam przyjęta jako pracownik administracyjno-biurowy 3 lata temu. Potem zmienili mi umowę na młodszy księgowy, przy czym ja tego nie chciałam za bardzo. Mówiłam Szefowej że nie mam wykształcenia i kompetencji. Ale tak zostało. Teraz wymagają ode mnie wiedzy. Może nie Szefowa bezpośrednio ale np. koledzy. Śmieją się i pytają to jesteś księgową i tego nie wiesz? Jest mi głupio bo naprawdę nie wiem. Zaczęłam w tajemnicy robić kurs księgowości. Na razie nikt o tym nie wie. W ogóle to nie wiem czy się pchać w księgowość. Np. sytuacja z dziś: kolega coś się pyta, ja mówię że zapytam gł. księgowej a on na to: to ty nie wiesz? Nie wiem jak na to reagować i co robić.

Gość mirkazewsi1234
macie jakiś pomysł?

Gość blablabla ....
zrób ten kurs, dokształcaj się jeśli zamierzasz w tej pracy zostać a koledzy... poczekaj, ucz się, a potem sobie poużywasz na nich, mała zemsta i ich miny bezcenne

wyluzuj trochę. wiem że to przykre, kiedy inni Cię wyśmiewają, ale im bardziej się spinasz w ich obecności tym więcej radosci im sprawiasz. postaraj się podejśc do tego z humorem , choć pewnie w środku eksplodujesz ze złości. to zwykła zadrośc sprawia że Ci dokuczają

Gość mirkazewsi1234
jest tu ktos?

Gość niebieskakarolcia
to mow, ze tylko mlodsza ksiegowa jestes....obroc to w zart.

Gość sasanka09
nie przejmuj się jakimiś trutniami, zrób kurs popracuj tam minim rok na stanowisku księgowej i szukaj czegoś innego :) łatwiej będzie z doświadczeniem:)

Gość mirkazewsi1234
najgorsze jest to , że faktycznie zdaję sobie sprawę ze swoich braków. Zakres moich obowiązków to: przyjmowanie faktur i PZ, faktury importowe kasa +banki (tak , bo jest kilka) koszty (rozliczanie, wprowadzanie) obsługa 1 firmy (sprzedaż) windykacja należności (+sądownie i komornik) zaliczki jak sobie coś przypomnę jeszcze to napiszę. Nie robię takiech rzeczy typu ZUS, płace, kadry. To robi gł. księgowa. Ona powiedziała że i tak mam dużo obowiązków. Myślicie że to prawda czy raczej norma.

skoro zostałas awansowana to znaczy ze szefowa uwierzyła że sobie poradzisz! potraktuj to jak doskonałą szansę na dobry wpis w Twoim CV. zrób kurs, dokształcaj się , nie przejmuj się brakami, nadrobisz! tylko głupcy wiedzą wszystko :D

Gość mirkazewsi1234
oprócz tego ciągle mam za nich coś załatwić. a to zadzwonić bo zamówienie się nie zgadza, a to znów założyć kontrahenta w systemie, gdzie to jest proste jak budowa cepa.

Gość mirkazewsi1234
viciosa - dzięki. Robię kurs w SkwP II stopień. Pierwszy skończyłam w lutym. Na razie nikt o nim nie wie. Sama sobie płacę za niego a dla mnie to duża kasa. Pierwszy stopień kosztował 1250 zł. Tylko jest mi przykro, że tak mnie osądzają. Przeciez nie pracuję tu rok.

Gość mirkazewsi1234
po prostu maja mnie za taką blondynkę ciemną i tyle. I jeszcze koleżanka ich podpuszcza.

Gość mirkazewsi1234
a co myślicie o moim zakresie obowiązków?

Gość mozelajza
możejeste łazja i tyle.

Gość mirkazewsi1234
nie jestem łajzą. chcę poznać opinie innych osób na ten temat.